fbpx Skip to content

Az Apple termékei mindig jól szerepeltek, ha a vásárlói elégedettségről volt szó. Nincs ez máshogy az iPhone X esetében sem, azonban egy funkció árnyalja a képet.

iPhone X

A Creative Strategies közvéleménykutató cég felmérést végzett azon vásárlók körében, akik rögtön a tavaly őszi megjelenéskor vásárolták meg telefonjukat. Az eredmény kiemelkedő lett: a vásárlók 97%-a elégedett a telefonnal. Ez az érték úgy jött ki, hogy 85% nagyon elégedetten nyilatkozott, 12% pedig elégedett volt. Ben Bajarin elemző szerint a technológiai iparban ez eddig a legmagasabb szám, ilyet még nem tapasztaltak korábbi felméréseik során. Mindössze a megkérdezettek 3%-a nyilatkozott úgy, hogy nem elégedett az iPhone X-zel.

Természetesen minél magasabb a nagyon elégedettek aránya, annál jobb a termék. 2015-ben az első Apple Watch esetében is 97%-os elégedettséget mértek, azonban az óránál „csak” 66% volt a nagyon elégedettek aránya.

Tim Cook vezérigazgató még januárban, a negyedéves eredmények ismertetésekor 99%-os fogyasztói elégedettségről számolt be, de azt a felmérést a 451 Research nevű cég végezte jóval kisebb mintán. A Creative Strategies felmérése 1746 darab választ ölelt fel, ami súlyozottabb eredményt tett lehetővé.

A felmérésben kitértek a telefon különböző tulajdonságaira is. A vásárlók nagyon elégedettek voltak a telefon designjával, a Face ID-val, akkumulátor üzemidejével, a készített fényképekkel, egy tulajdonság azonban katasztrofális értéket kapott: ez pedig a Siri. Mindössze 20%-ot ért el, ami azt jelenti, hogy öt vásárlóból négy elégedetlen ezzel a funkcióval.

iPhone X feature

Az Apple-nek pár éve komoly gondot okoz a személyi asszisztens. Ugyan elsőnek jelentek meg a piacon vele, azonban az évek során a konkurencia elhúzott mellettük, az Amazon Alexa és a Google Assistant is köröket ver a Sirire. Nem véletlen, hogy a HomePod sem lett olyan népszerű, mint amit Cupertinóban vártak tőle. Az Apple is tisztában van ezzel, egy közleményben azt írták, hogy nagy összegeket fektetnek a gépi tanulásba és mesterséges intelligenciába, hogy azzal is javítsák Siri válaszadási minőségét.

Összefoglalva megállapítható, hogy az iPhone X egy jól sikerült termék lett, a képernyő tetején lévő, sokat ekézett kivágást pedig azóta sorban másolják az androidos gyártók. Csak ne lenne annyira drága a telefon…

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Igen imádm én is , nagyon jól sikerült telefon!

  2. Kezdetek óta használom én is és szerintem is egy jól sikerült telefon.

  3. Én is elégedett vagyok vele. Nem tudok belekötni.

  4. Csak szolgálna már magyarul is Siri asszonyság…

  5. Amikor egy éve merészeltem írni egy kommentet, hogy a siri egy fos, akkor persze mindenki a fejemet követelte…


Add a Comment