Az első vásárlók elégedettek az iPhone X-zel, kis szépséghibával

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple termékei mindig jól szerepeltek, ha a vásárlói elégedettségről volt szó. Nincs ez máshogy az iPhone X esetében sem, azonban egy funkció árnyalja a képet.

iPhone X

A Creative Strategies közvéleménykutató cég felmérést végzett azon vásárlók körében, akik rögtön a tavaly őszi megjelenéskor vásárolták meg telefonjukat. Az eredmény kiemelkedő lett: a vásárlók 97%-a elégedett a telefonnal. Ez az érték úgy jött ki, hogy 85% nagyon elégedetten nyilatkozott, 12% pedig elégedett volt. Ben Bajarin elemző szerint a technológiai iparban ez eddig a legmagasabb szám, ilyet még nem tapasztaltak korábbi felméréseik során. Mindössze a megkérdezettek 3%-a nyilatkozott úgy, hogy nem elégedett az iPhone X-zel.

Természetesen minél magasabb a nagyon elégedettek aránya, annál jobb a termék. 2015-ben az első Apple Watch esetében is 97%-os elégedettséget mértek, azonban az óránál „csak” 66% volt a nagyon elégedettek aránya.

Tim Cook vezérigazgató még januárban, a negyedéves eredmények ismertetésekor 99%-os fogyasztói elégedettségről számolt be, de azt a felmérést a 451 Research nevű cég végezte jóval kisebb mintán. A Creative Strategies felmérése 1746 darab választ ölelt fel, ami súlyozottabb eredményt tett lehetővé.

A felmérésben kitértek a telefon különböző tulajdonságaira is. A vásárlók nagyon elégedettek voltak a telefon designjával, a Face ID-val, akkumulátor üzemidejével, a készített fényképekkel, egy tulajdonság azonban katasztrofális értéket kapott: ez pedig a Siri. Mindössze 20%-ot ért el, ami azt jelenti, hogy öt vásárlóból négy elégedetlen ezzel a funkcióval.

iPhone X feature

Az Apple-nek pár éve komoly gondot okoz a személyi asszisztens. Ugyan elsőnek jelentek meg a piacon vele, azonban az évek során a konkurencia elhúzott mellettük, az Amazon Alexa és a Google Assistant is köröket ver a Sirire. Nem véletlen, hogy a HomePod sem lett olyan népszerű, mint amit Cupertinóban vártak tőle. Az Apple is tisztában van ezzel, egy közleményben azt írták, hogy nagy összegeket fektetnek a gépi tanulásba és mesterséges intelligenciába, hogy azzal is javítsák Siri válaszadási minőségét.

Összefoglalva megállapítható, hogy az iPhone X egy jól sikerült termék lett, a képernyő tetején lévő, sokat ekézett kivágást pedig azóta sorban másolják az androidos gyártók. Csak ne lenne annyira drága a telefon…

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!