fbpx Skip to content

Az Apple megállapította, hogy a 13″-es, nem Touch Bar-os MacBook Pro-k egy része esetén egy alkatrész meghibásodhat, ami a beépített akkumulátor felfújódását eredményezheti. Ez a hiba nem jelent biztonsági kockázatot, és csak a 2016 októbere és 2017 októbere között gyártott készülékek egy részét érinti.

Mivel az akkumulátor felpúposodása károsíthatja az adott gépet, például a billentyűzet vagy trackpad sérülhet, illetve a készülékház (topcase) valamint a hátlap meghajolhat, így mindenképpen érdemes ellenőrizni a gépünk sorozatszáma alapján, hogy jogosultak vagyunk-e a díjmentes akkucserére.

Jogosult vagyok-e?

Ahhoz, hogy megtudd, hogy a készüléked jogosult-e erre a csereprogramra, írd be az alábbi oldalon a mezőbe a készüléked sorozatszámát.

Ez a támogatási dokumentum részletesen leírja, hol találod a sorozatszámot. Amennyiben jogosult vagy, úgy a program részleteit alább találod.

Ha jogosult vagy, az oldal ezt fogja írni:

The serial number you entered is eligible for this program. Please choose one of the service options below.

A megadott sorozatszám alapján a készülék jogosult a programban való részvételre. Válassz egy szerviz-opciót az alábbi lehetőségek közül.

Ha nem vagy jogosult, akkor pedig ezt:

The serial number you entered is not eligible under this program because either:
– It’s not in the affected serial number range.
– Our records show that your battery has already been replaced.
– Our records show it’s no longer eligible for a free replacement under this program. If you have questions, please contact Apple.

A megadott sorozatszám nem jogosult a programban való részvételre, mert:
– vagy nem esik bele az érintett készülékek csoportjába;
– vagy a rendszerünk adatai alapján az akkumulátort már korábban kicserélték;
– vagy a rendszerünk adatai alapján a készülék már nem jogosult a program keretein belül a díjmentes cserére. Ha ezzel kapcsolatban kérdéseid vannak, akkor vedd fel a kapcsolatot az Apple-lel.

Így zajlik a javítás

A számítógépet a legközelebbi hivatalos Apple-szervizzel javíttathatod meg: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

A javítás időtartamára az Apple tájékoztatója 3-5 napot ír, de erről a kiválasztott szervizpartner tud pontosabb információval szolgálni. Az Apple hivatalos szervizpartnerei azt is ellenőrzik majd, hogy a készülék megfelelő állapotban van-e, és hogy jogosult-e a javításra. Ha a készülék sérült állapotú, és ez akadályozza az akkucserét, akkor először ennek a sérülésnek a javítása szükséges, aminek költségei lehetnek.

Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Mielőtt leadnád a készüléked, mindenképp készíts biztonsági mentést az adataidról például a Time Machine segítségével, vagy manuálisan.

További információk

Ez a csereprogram nem hosszabbítja meg a készülékek eredeti garanciaidejét.

Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt az Apple díj ellenében javította meg a készüléket, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot a visszatérítés érdekében. Visszatérítés csak az Apple vagy hivatalos szervizpartnerei által végzett javításra kérhető!

Ez a program a készülék eredeti értékesítésétől számított 5 éven belül érhető el.

(2018. 04. 20-i információk)

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. en a late2016 os 15″ gepemen latom azt hogy sarga a szele a kijelzonek kb mint anno az iphone5nek.. arra nincs valami?

  2. @kchris: vidd be egy hivatalos szervizbe, és nézesd meg.

  3. Hogyha mondjuk egy ilyen cserében résztvevő MacBook-ot nem hivatalos Apple boltban vettem, hanem más webáruházból, akkor is érvényes rá az Apple világkörüli garanciája és lehet cserélni ezekben a csereprogramokban a webáruház belevonása nélkül?

  4. Gondoltam leírom a sztorimat, hátha valaki hasznát veszi. Tavaly februárban vettem egy early 2015 13” macbook pro-t ( Angliában, mert ott élek ). Egyik este filmet néztem a notebookon, majd szokáshomhoz híven mikor meguntam, lehajtottam a kijelzőt mondván aludjál te is mert én is álmos vagyok. Reggelre nem kapcsolt be ???? Töltő rádug, bekapcs, semmi ????. Bekapcsgomb hosszan nyom, tádáá indul. Indul de lassan. Bejelntkezek, aszongya cseréljek akksit MOST???????? Mondom oké, úgyis van a fiókomban vagy 7 vadi új eredeti apple macbook pro akksi. Ja nincs. Csak 2db AA-s ceruzaelem. Megnéztem 325 ciklus van az akksiban ( mondjuk feltünően nem bírt annyit az akksi mint az előző 2014-es macbook air az is biztos). SMC, PRAM reset megvolt vagy ötször, semmi. Tölő nélkül nincs bekapcs, először folyamatosan 96%-on az akksi, magsafe narancssárga mintha töltene, persze nem tölt aszongya a rencer. Egyszercsak leugrik 0%-ra???????????? Alakul. Felmgyek netre, apple support, chat, írom a kislánynak mi a bajom. A notebook 1,4 éves 325 ciklussal, ez kicsit vicces. Mindom neki az biztos hogy nem vagyok hajlandó fizetni 1 pennyt sem, mert eleve 1000 ciklusig van meghatározva a dolog, utána már valóban nem érdemes sírni.. Azt mondja sajnos mivel februárban lejárt a garancia ezért ennek díja lesz ha beviszem szervízbe. Na mondom akkor szevasz lányka. Hazaérve melóból leszedem a hátlapot, látom hogy a bal oldali 2 cella kispárnává kezd változni ???? Lehúztam a csatit, felhívtam epölt, mondom itt már csetnek nincs helye. Elmondtam bánatomat egy másik kislányak is aki tökre megértő volt és igazat adott. Azonnal foglalt időpontot a legközelebbi szervízbe, megerősítette hogy erre a hibára általában 3 év garancia van ( megjegyzem 2015-ös a notebook) de nem ígér semmit, vigyem be (ez ma lesz) és a szervízben megmondják mi van. Kérdezte mikor hívhat vissza mert tudni akarja mi van a dologgal, mondtam neki hétfőn este.Közben a kispárna alakul, de annyira hogy nem lehet visszatenni az alját azon az oldalon, sebaj, így viszem be ???? Ezzel az írással csak azt akartam tükrözni hogy apple customer service között is van különbség és valóban a legjobb ha az ember felhívja őket, mert ha a csetes lányra hallgatok, akkor magam kicserélem az akksit ami soha nem lesz olyan mint az eredeti, így pedig a srácok a szervízben meg fogják oldani ingyen, tudom. Vagy az asztal borul. Nyilván ha ellenkeznének, nekik is van főnökük akinek ugyanúgy el fogom magyarázni hogy egy £1100-os notebookban ha 1,4 év után behal az akksi had ne fizessek már £200 fontot mer vicces lenne ???? To be continue….


Add a Comment