fbpx Skip to content

Április 5-én a TechCrunch egy exkluzív cikkben számolt be arról, hogy az Apple miként dolgozik a profi felhasználók visszanyerésén. Ennek kapcsán hivatalosan is megerősítették, hogy az új generációs Mac Pro asztali munkaállomást valamikor 2019 folyamán mutatják majd be.

Apple Mac Pro

Ez a bejelentés közel egy évvel az után történt, hogy az Apple több újságíró körében megerősítette, hogy olyan új, profi felhasználóknak szánt termékeken dolgoznak, mint az iMac Pro és egy teljesen, az alapokról újragondolt Mac Pro.

Az iMac Pro-t ezt követően a tavalyi WWDC konferencián be is mutatták, decembertől pedig meg is lehet vásárolni. Az akár 18-magos Intel Xeon processzorral és AMD Vega grafikus kártyával szerelt gépet jól fogadták a kreatív iparban dolgozók és a népszerű YouTube tartalomgyártók egyaránt.

Szeretnénk átláthatóak lenni és nyíltan kommunikálni a professzionális felhasználóinkkal, ezért szeretnénk, ha tudnák, hogy a Mac Pro egy 2019-es termék. – mondta el Tom Boger, a Mac hardveres marketing csoport vezetője.

Hozzátette, hogy tudják, sokan mostanában döntik el, hogy vegyék-e meg az iMac Pro-t, vagy várjanak inkább az érkező Mac Pro-ra. Az Apple ezzel egyértelműen arra szeretnék sarkalni őket, hogy nyugodtan döntsenek az iMac Pro mellett.

A TechCrunch újságírójának ezt követően az Apple elárulta, hogy létrehoztak egy “professzionális munkafolyamat csoportot” a pro termékeken dolgozó részlegen belül, amelynek az a feladata, hogy tanácsaival segítse a fejlesztését. Ebben a csoportban művészek, technikusok és egyéb kreatív szakemberek kaptak helyet, akik az Apple campus területén dolgoznak és valós projektekkel tesztelik a hardvereket és szoftvereket. Az Apple leginkább a videóvágás, vizuális effektek, 3D animációk és zeneszerzés területeivel foglalkozik, ezek igényeihez és munkafolyamataihoz próbálják majd igazítani a jövőbeli termékeiket. A munkafolyamatok próbái során különös figyelmet fordítanak arra, hogy mik azok a pontok, ahol lassulás történik és hogyan lehet ezeket orvosolni. Ezek az információk már az iMac Pro fejlesztését is elősegítették.

Mac Pro koncepció

(Mac Pro koncepció)

Az Apple jövőbeli terveinek formálásban nagy szerepet kaptak a valós tesztelések során szerzett információk, és ma már jobban értik, hogy milyen irányba haladnak a kreatív szakma igényei – amelyhez tudják igazítani is a Mac Pro terveit. Bár állításuk szerint nem csúsznak a Mac Pro-val és mindig is 2019-ben érkezett volna, nyilvánvalóan szeretnének egy nagyon átgondolt, moduláris platformot a felhasználók rendelkezésére bocsátani.

Bár nem tudjuk, hogy ez a modularitás mit is takar pontosan, az Apple külső grafikus kártyák (eGPU) iránt mutatott lelkesedése utalhat arra, hogy nem szimplán egy belső bővíthetőséggel rendelkező, torony alakú Mac Pro fog 2019-ben érkezni. A modularitásban szerepet kaphatnak még az iPad Pro-k is beviteli eszközökként, amelyek például az Apple zeneszerző szoftverével, a Logic Pro X-szel kiválóan használhatók.

A legnagyobb változás talán abban van, hogy a több éves problémákat követően tavaly az Apple eldöntötte, hogy nagyon komolyan elkezd a pro-szegmens igényeire fókuszálni és ezekről a korábbinál sokkal nyíltabban kommunikálni. Az iMac Pro és az elmúlt időszak Final Cut Pro X videóvágó és Logic Pro X zeneszerző szoftverek frissítései egyértelműen alátámasztják ezt a törekvést. Emellett nem csak az alapjaitól tervezik újra a Mac Pro-t, hanem a teljes képet nézik, a hardvert, az operációs rendszert, a szoftvereket és a valós munkafolyamatok igényeit – mindezt a lehető leginkább optimális teljesítmény elérése érdekében.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment