fbpx Skip to content

Mától már kapható az iMac Pro, ami nem véletlen kapta meg a Pro jelzőt.

iMac Pro

Az cég új terméke brutális, akár 18 magos Xeon processzorral, 128GB ECC memóriával és AMD Radeon Pro Vega 64 16GB HBM2-tal is érkezhet. Ha neked ezek nem mondanak semmit, akkor bizony nem neked szánták a gépet. Többnyire az úgynevezett pro felhasználók panaszkodtak az Apple-re, hogy nekik az Apple 2013 óta nem készített semmit. Akkor jelent meg a Mac Pro, és azóta igazából nem is frissítette az Apple komolyabban, de persze az árcédula maradt. Joggal mondhatta mindenki, hogy egy sokkal jobb PC-t össze tud rakni abból az árból 2017-ben. Azonban most itt az iMac Pro!

Néhány YouTuber, köztünk Marques Brownlee is egy hete teszteli a készüléket, és ahogy a videóból is kiderül nem véletlen kapta meg a Pro nevet az új iMac. A fenti hardverrel szemben ők a belépő szintű gépet kapták meg, de már ez is olyan sebességre képes, mint semmi más az Apple világában.

A videóban is látható, hogy a készülék fekete, asztroszürke színben érkezik, de elsőre úgy tűnik, hogy teljesen ugyanaz a kialakítása, mint a már megszokott iMac-eknek. Ez igaz is. 5K-s kijelző, 4 darab USB-C/Thunderbolt 3 port, valamint 3 darab sima USB 3 port van benne és persze egy SDXC kártyaolvasó. Újdonság a gépben elérhető 10Gbites ethernet port, ami szerintem a jövő, legalábbis a Pro felhasználók körében. Grafikai szempontból az AMD Radeon Pro Vega 56-os szériát kapta meg, és a belépő szintű gép 1TB-os SSD-vel érkezik, ami a videóban is látható, hogy piszok gyors!

Az asztroszürke kiegészítők mellé még fekete Lightning-kábelt is kapunk, amivel ugye a perifériákat tölthetjük. Ilyen kábelt hivatalosan az Apple még sosem forgalmazott, pontosabban most is csak az iMac Pro-val tudunk ilyenhez jutni. Reméljük, egyszer majd elérhető lesz mindenki számára. Ahogy a mostani szériák, úgy az iMac Pro sem bővíthető, a termékoldalon található képek alapján a RAM igen, viszont ahhoz szét kell szedni a gépet – ami egyúttal garanciavesztő is, ha nem hivatalos szervizpartner nyúl bele.

A belépő szintű készülék ára 1 799 990 Ft, a teljesen “kimaxolt” változat pedig 4 869 770 Ft:

A magyar árakhoz kattints ide: Szabd személyre iMac Pródat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. 5 misi? 🙂 És még április sincs. Remek.

  2. Ez gyönyörű és hightech, nem vitás. Alapból van 1 év gari? Vagy azért is kell külön csengetni? 😀

  3. @Kovács Péter: Nem tudom, de 5 misiért már 10 év járhatna alapból. 😀

  4. Még most is joggal mondható hogy ennyi pénzből összerakok eg sokkal jobb pc-t….sőt szerintem 2-t is. Szerver processzor teljesen fölösleges egy asztali gépbe. Meg nem beszélve a gyorsabb,olcsóbb cpu-król, theradripper amd, meg az új i7 széria. Valamint a vega sem a legerősebb vga a piacon…

  5. @Kovee79: Jó, de nem azért ilyen drága mert ez a konfig hanem pakold bele az összes alkatrészt ekkora helybe. 🙂

  6. @farkas63: HA a kijelzőt nem vesszük figyelembe, simán megoldható. már csak az alapárból össze lehet hokizni egy olyan B*SZÓ mini ITX-et vagy mATX-et, hogy mindenki bepisil. Biztos fasza cucc ez a vas, de hogy ennyi pénzt nem ér meg egy átlag földi halandónak, az is biztos.

  7. ha lenne talon 5 millám, tuti vennék egyet, nagyon tetszik!

  8. És megveszik…. !!!!! 5milláért is! És még a régit tartottuk drágának… 🙂

  9. a PRO userek sem szorják a pénzt feleslegesen…

  10. 5 milla a csúcsváltozat… és egyáltalán nem otthonra szánják még az alapverziót sem. arra ott a csúcs imac 1.2 milla körül.

  11. Én karira veszek egyet. Egyszer élünk. Lehet beszólogatni 😛

  12. @Kovee79: Mondjuk ez nem asztali gép, hanem workstation. Abba pedig, de, szerver processzort szoktak tenni.
    Az pedig rohadt drága. Ahogy rohadt drága az ECC RAM is bele (ez is alap a ws-eknél), ahogy rohadt drága az is, hogy nem egy gamer gpu-t tettek bele, hanem ws gpu-t (ez is alap ws-nél, nem 1080 Titannal szoktak operálni ezek a gépek), ahogy rohad drága az alap 1TB PCI-e SSD, a 4-ről nem is beszélve. És ott az 5K kijelző is, meg az a munka és minden egyéb, hogy ezt ilyen formában meg tudták csinálni.
    Úgyhogy joggal elmondható, hogy ennyi pénzből nem fogsz nagyságrendekkel jobb gépet összerakni, pláne nem kettőt.

  13. Kíváncsiságból összekattintgattam egy hasonló HP Z workstationt:

    Windows 10 Pro 64 – HP recommends Windows 10 Pro
    HP Z8 G4 Workstation
    Intel® Xeon® Gold 5118 Processor (2.3 GHz, up to 3.2 GHz w/Turbo Boost, 16.5 MB cache, 2400MHz, 12 core)
    HP Z8 G4 90 1125W Chassis 100V/15A
    32 GB (2×16 GB) DDR4-2666 ECC Registered Memory (1 Processor)
    1 TB SATA SSD
    AMD Radeon™ Pro WX 3100 (4 GB GDDR5, 3 x DisplayPort 1.4) Graphics

    6283 USD – kijelző nélkül. Ugyanez az iMac Pro 4999 USD.

  14. Megveszem a drága gépet, aztán ugyanannyiért még vehetek rá oprendszert meg egyéb szoftvereket a melóhoz. Inkább egy PC, mert arra minden ingyen van. ????????????

  15. Hm… méghogy az Iphone X drága :D. Sikerült felűlmulni

  16. Az azért komolyan érdekelne, hogy kik a célcsoport? 🙂


Add a Comment