Elérhető az iOS 11.4, a watchOS 4.3.1 és a tvOS 11.4 első béta verziója

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindössze négy nappal a legutóbbi frissítések megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 11.4, a watchOS 4.3.1 és a tvOS 11.4 első fejlesztői bétáját.

Az iOS 11.4 beta 1 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 4.3.1 beta 1 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 11.4 beta 1 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS High Sierra esetén pedig eddig nem érkezett új verzió.

iOS 11.4 beta 1

Az új build verziószáma 15F5037c.

Újdonságok

A fejlesztői központban található changelog nem közöl semmi használhatót, ugyanakkor a jelek szerint ismét megtalálható a rendszerben az Üzenetek az iCloudban funkció.

A HomePod esetén ugyan már támogatott a sztereo mód, ám ahhoz a HomePodon is bétának kellene futnia, amit viszont eddig nem tett elérhetővé a fejlesztők számára az Apple, így ez a funkció gyakorlatilag nem működik.

Visszakerült az AirPlay 2 támogatása is, ami a jelek szerint stabilabban működik, mint amilyen az iOS 11.3 bétái során volt.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t. Erről az Apple következő támogatási dokumentuma is részletesen beszámol: Béta verziójú iOS szoftver telepítése vagy törlése.

iOS 11.4 beta 1 letöltési linkek

Az iOS 11.4 beta 1 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

Az újdonságokról a 9to5mac most is készített egy videót:

watchOS 4.3.1 beta 1

Az új build verziószáma 15T5535b.

kiadási információk most sem árulnak el semmit, tehát marad a sablonszöveg, hogy ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A watchOS 4.3.1 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 11.4 beta 1

Az új build verziószáma 15L5536c.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Messages on iCloud is present in the iOS 11.4 beta after being removed from iOS 11.3 ahead of its release

    Stereo support for the HomePod is included, but the feature doesn’t work properly as it requires unreleased HomePod software

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!