fbpx Skip to content

Az Apple Insider írt arról, hogy a DxOMark tesztjei alapján a Samsung Galaxy S9+ megdöntötte az iPhone X és a Google Pixel 2 pontszámait.

 

A Google Pixel 2 98, míg az iPhone X 97 pontszámot ért el a DxOMark tesztjei alapján, a Galaxy S9+ pedig 99 ponttal büszkélkedhet.

Az S9 és az S9+ pár hete debütált az MWC-n, sok újdonságot nem hozott magával, mégis tarol a piacon, legalábbis a tesztek szerint. A DxOMark főként fotó és videó szempontjából vizsgálta a telefont, kétségtelen, hogy a super slow-mo funkció nagyot dobott az S9+ kameratudásán. A készülék másik erőssége a dupla rekeszes támogatás, amely lehetővé teszi, hogy a rekeszérték ƒ/2,4-ről ƒ/1,5-re váltson a több fény, vagy egyszerűen a sekélyebb mélységélesség érdekében. A legtöbb okostelefon még csak fix rekesszel bír. Az iPhone X erőssége, hogy dupla optikai képstabilizátorral rendelkezik, illetve a nagylátószögű kamera használata esetén ƒ/2,4 rekeszértékkel fotózhatunk, továbbá nem szabad megfeledkezni a Portré módról és a Portrémegvilágításokról sem, amellyel már mondhatni DSLR-szintű portrékat készíthetünk.

Akarva vagy akaratlanul, a Samsung és az Apple mindig is riválisok lesznek, mindkét vállalat próbál az élre törni, ami hol az egyiknek, hol a másiknak sikerül. Úgy tűnik, hogy a Samsung az S9+-szal most egy újabb szintre emelkedett a kamera terén, azonban hamarosan itt a WWDC, ahol az Apple felülkerekedhet a dél-koreai vállalaton.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Ez elég minimális eltérés pontszámban k, kb olyan mintha nem is lenne.

  2. Ezek annyira minimalis elteresek, hogy meg a vajtszemuek sem veszik eszre a difit. Szep kepet csinal mindketto, de meg mindig nem csinal egyik sem profi minosegu kockakat, kivetel aki telepakolja kulonbozo lencskekkel a telojat. Atlag felhasznalonak aki instara meg fraszbukra nyomja fel a szelfiket, meg ez is boven sok ????

  3. Trükk az hogy ne az összesített nézd hanem a részletes pontszámot.

  4. @zsoxxa: Áruld el légyszíves, hogy pontosan milyen lencse is kell a telefonomra, hogy profi minőségű képeket készítsem az amúgy arra képtelen kamera? 🙂

  5. @zsoxxa: A vájtszeműek aztán biztosan nem vesznek észre semmilyen eltérést. 😀
    De ha egy átlagos érzékszervekkel megáldott ember ellátogat a DxOMark honlapjára, és ott megnézi a kinagyított tesztképeket, akkor nagy valószínűséggel fel fog neki tűnni a különbség. Mondjuk a félhomályban készült képek szemcsézettsége. Az viszont tuti, hogy kis felbontásra lebutítva és facebookra feltöltve tényleg semmi eltérés nem fog látszódni egy iPhone 3GS-hez viszonyítva se. 🙂


Add a Comment