Ilyen egy, az Apple által lelassított, akkumulátorhibás iPhone 6 (videó)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 11.3 megváltás lehet számos felhasználó számára, mivel belekerül az akkumulátor állapota funkció. Végre bárki ellenőrizheti majd, hogy megfelelő-e az akkumulátor teljesítménye az iPhone-nak, illetve hogy emiatt lassítja-e a működését a rendszer.

iPhone 6 lassítás – iOS 11.3

A 9to5mac-nek sikerült egy olyan iPhone 6-ot kezébe fognia, ahol nem megfelelő az akkumulátor teljesítménye, és ez az iOS 11.3-ban látszik is. Végre élesben láthatjuk, hogy mekkora sebességcsökkentést eredményezhet és milyen információkat kapunk arról, ha tényleg rossz már a készülék akkumulátora.

Az iOS 11.3 (ami a cikk pillanatában továbbra is béta állapotban van) alapértelmezetten kikapcsolja a lassítást az iPhone 6 vagy újabb készülékek esetén. Ez azt jelenti, hogy ha frissítünk erre a szoftver verzióra, akkor minden bizonnyal gyorsabb lesz a készülékünk, még ha hibás is az akkumulátorunk. Ezután a Beállítások, Akkumulátor menüpont alatt megnézhetjük, hogy az milyen állapotban van.

Addig a pontig nem is fogja lassítani az iOS a készüléket, ameddig nem észlel váratlan leállást, lefagyást vagy egyéb furcsa dolgot. Ez látható a fenti képen is. Ugyan az akkumulátor teljesítménye csak 84%-os, a készülék normális üzemmódban van, nincs lassítva. Ezután a kollégának a nap folyamán egyszer csak újraindul az iPhone-ja, majd már a rendszer is jelzi, hogy visszavett a sebességből, tehát lassítva lett az iPhone. A harmadik képen láthatjuk számokban a sebesség különbséget: single-core esetén 958 helyett 667, míg multi-core esetén 1622 helyett 1125 pontot adott a Geekbench.

A videó bemutatja, hogy mekkora különbség van a lassított és a normál működést produkáló iPhone között. Természetesen a lassítás megszüntethető, ha kicseréltetjük az akkumulátort a készülékben. Az iOS 11.3 végleges változatának megjelenési idejéről egyelőre nincsenek információink, de bővebben itt tudok olvasni róla: iOS 11.3 beta 2 – elérhetővé vált az akkumulátor állapotának kijelzése és a lassítás kikapcsolása,

Ezek még érdekelhetnek:


 1. 1. Tudom, hogy korábban azt írtátok, hogy iphone5s-ben nincs Apple általi lassítás (legalábbis az Apple tagadja), de ha nincs, akkor mi miatt lassult be a teló? (ugyanúgy, mint egy i6) Minden gyorsítási trükköt bevetek (pl. direkt bezárom az appokat vagy pl. hetente újrainstallálom a legnagyobb/leglassabb appokat), de így is dög lassú marad.
  2. A mesterséges lassítás egyébként kikapcsolható lesz pl egy i6-ban, vagy csak akkucsere tudja feloldani?

 2. @megyo: “legalábbis az Apple tagadja”
  ez ugyanolyan könnyen kideríthető, ahogyan az 5s-nél újabb készülékek esetén is: ellenőrizd a processzor-órajelet.

  “pl. direkt bezárom az appokat”
  azzal pont kitolsz magaddal, mert az egyes appok teljesen friss elindítása lassabb, mintha azt a megfagyasztott állapotából a háttérből élesztené fel.

  “vagy csak akkucsere tudja feloldani?”
  ez le van írva a cikkben:

  Az iOS 11.3 […] alapértelmezetten kikapcsolja a lassítást az iPhone 6 vagy újabb készülékek esetén.

 3. @megyo: i5S alapból lassú mivel már régi vas van benne, és tudni illik, hogy a soron következő ios mindig is lassabb lesz a régebbi készülékeken.
  i5s-en már a ios 9 is necces volt, de még elviselhető.

 4. Na, ez pont akkora eltérés amiért a “legújabb ájfón vées legújabb szamszung szpídteszt” videó után rögöni szokott mindenki a szamszungokon, hogy húdemennyire le vannak maradva. Szóval igen, nagyon is számít az a lassítás. Pont.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!