fbpx Skip to content

Az iOS 11.3 beta 2-ben az Apple aktiválta az akkumulátor állapota funkciót, ami megmutatja nekünk százalékban mérve, hogy éppen mekkora kapacitással rendelkezik a készülék.

iPhone akkumulator kijelzes

A képen egy iPhone X készülék látható, ami természetesen 100%-os. Amennyiben ez kevesebb, akkor a készülék kevesebb ideig használható, tehát logikusan előbb fog lemerülni. Ezután láthatjuk azt, hogy éppen lassítva van-e a készülék vagy pedig meg sem kottyan neki a “csúcsteljesítmény leadása”. Ez több dologtól is függ, nem csak az akkumulátor teljesítményétől. Az Apple több féle kijelzést is beépített a rendszerbe. Vegyük sorra őket!

Az iPhone 6 és az újabb modelleken futó iOS 11.3 új funkciói jelzik az akkumulátor állapotát, és értesítik a felhasználót, ha esedékes az akkumulátorcsere. A funkciók a Beállítások > Akkumulátor > Akkumulátor állapota (béta) menüpontban találhatók.

Ezenkívül a felhasználók megtekinthetik, hogy be van-e kapcsolva a teljesítményfelügyeleti funkció, amely dinamikusan szabályozza a maximális teljesítményt a váratlan leállások megakadályozása érdekében, és ki is kapcsolhatják a funkciót. A funkció csak azután aktiválódik, hogy először váratlanul leállt a készülék, amelynek akkumulátora már nem képes hirtelen maximális teljesítményt nyújtani. A funkció a következő modelleken áll rendelkezésre: iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 és iPhone 7 Plus.

Az iOS 11.3-as verziójára frissített készülékeken először le van tiltva a teljesítményfelügyelet; akkor aktiválódik, ha a készülék később váratlanul leáll.

Tehát, amennyiben frissítünk iOS 11.3-ra, akkor kikapcsolódik a lassítás, majd pedig ha váratlanul leáll a készülék, automatikusan bekapcsolódik a lassítás, de ez ettől függetlenül letiltható. Érdemes lesz majd frissíteni!

Amint romlik az akkumulátor állapota, úgy gyengülhet a csúcsteljesítmény biztosítására való képessége is. Az Akkumulátor állapota képernyőn megtalálható a Csúcsteljesítmény leadása szakasz is, ahol a következő üzenetek jelenhetnek meg.

Bővebben érdemes elolvasni az Apple Support oldalát, ahol a fentiek mellett még több információval is szolgálnak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

35 Comments

  1. Nem akarok itt pluszba pofázni, de mennyivel szebb lett volna, ha ezt így mutatják be és nem miután véletlen kiderül. Esküszöm, még nyertek is volna a dologgal ????

  2. Egy iPhone 5S esetében mit jelent a”csúcsteljesítmény”? Mit kell ahhoz csinálni a teleóval, hogy leálljon? Videót konvertálni vagy mit?

  3. Fent van a Beta1 és a profil, de nekem nem jelenik meg a Beta2.
    Letöröltem a profilt újra telepítettem, de semmi. Nálatok már megjelent, valami ötlet?

  4. @megyo: iPhone 5s-nél nincs ilyen funkció!

  5. @Slyr: nyilvános bétából elvileg még nincs beta 2, ez a fejlesztői. hozzátenném, nekem fejlesztői profil mellett sem dobta fel a Beállítások appban, egy órával a megjelenése után sem, így iTunes-szal frissítettem IPSW-vel, “mint az állatok”.

  6. Sziasztok.
    Nem témába vágó kérdés.
    De egy mediamarkt-van vásárolt készülékre mennyi a garancia?
    Mert olvastam 1 évet de olvastam 2 évet is. Köszönöm

  7. Már várom elöre, hogy mikor kezdik el az emberek azt, hogy most meg az akksit teszi direkt tönkre az apple. 🙂

  8. @83miki83
    Nem ez miatt kérdeztem. Csak szimplán kíváncsiságból. Nekem semmi bajom a készülékkel ????✌️

  9. @Jadeye: A Beta1 sem volt nyilvános, csak fejlesztői profillal lehetett letölteni, vagy rosszul tudom? iTunes nem kapcsolódik a telóhoz, csatlakozási hibát ír. IPSW-el raknál fel törölne mindent a telóról?

  10. Rosszul tudod!

  11. @keresztes.k: 83miki83 nem is neked válaszolt, hanem a témára. 😀
    De 1 évet fogsz kapni a mediamarkt-ban is, Apple csak 1 évet ad.

  12. @farkas63:
    ????????
    De elvileg a magyar fogyasztóvédelmi törvény szerint az elektronikai termékekre Magyarországon 2 év jár.

  13. @keresztes.k: Amennyiben mint fogyasztó vagy jelen az adásvétel során és ezzel fogyasztói szerződés köttetett. Ha cég nevére veszed/vetted, akkor az új PTK szerint nem minősülsz fogyasztónak. Az első év a jogszabály által előírt kötelező jótállás (illetve ezzel párhuzamosan az Apple által vállalt 1 éves korlátozott jótállás fut), majd a második évben szavatosság vonatkozik a készülékre. A szavatosság ideje alatt neked kell bizonyítani, hogy a hiba már a gyártás időpontjában fennállt. Gyakorlatban erre nem szokott szükség lenni, ha normális kereskedőtől veszed.

  14. @lalamper
    Köszönöm szépen ????????

  15. A Public Beta 2 mikor szokták kiadni? 2, 3, 4. Developer után?

  16. @Slyr: mivel már volt beta 1 belőle, így várhatóan ma jöhet a nyilvánosból is.

  17. @keresztes.k: A Média Márktban vettem én is az i7+ és alapból az 1 éves Apple gari jár hozzá de azt hiszem 10.000Ft-ért a Média Márkt vállal +1 évet. Ha jól emlékszem akkor 20.000-ért teljes biztosítást is adtak volna bele, törésre, lopásra.
    Sajnos nem én mentem be a készülékért személyesen hanem édesanyámat küldtem be(online rendeltem személyes átvétellel és nem értem rá bemenni) és rá csak az egy év plusz garit melegítették rá. Két nappal később bementem, hogy szeretnék olyan törés garit is és mondták, hogy utólag nincs. Mondtam, hogy jó akkor elállnék a vásárlástól mert 3 napon belül megtehetem és szeretnék egy ugyan ilyen készüléket vásárolni az említett plusz biztosítással. Nem mentek bele. Rugalmatlan, hozzá nemértő személyzet volt épp ott akik még a márkát se nagyon ismerték(megkérdezte a nő: mi az hogy 7plus?)

  18. @fakem28: A Media Markt nagyon béna csapat, nem értenek hozzá. Sok a kókler ott dolgozó (tapasztalat). Inkább online rendelek mindent, ott nincs gubanc és még olcsóbb is házhozszállítással. Rühellem az ilyen boltokat…

  19. @fakem28: Ha nem csal az ismeretem, a 3 napos dolog csak volt és már évek óta hivatalosan nincsen, ellenben ha Te online rendelted, akkor a MM-ban 60 napra növesztett webshopnál kötelező elállási jogod van, ergo ezen az időn belül vidd vissza a karcmentes vasat és vissza kell adják a pénzedet (én konkrétan 300e-s TV-t vittem vissza és igaz kicsit mókoltak, meg próbálkoztak, de visszaadták a teljes vételárat, majd bementem egy másikba és ott egy másik fajtát vettem ebből, most azt nézem és ha nem felel meg mindenre akkor ez is megy vissza és veszek harmadik félét. (4K-49″, monitor helyett is jó legyen).

  20. Kicsit off: használ vki watch series3 LTE-t és ha igen akkor tesztelte-e már hogy tud-e roamingolni, mert igaz azt írják, hogy nem, de voltak már csodák.

  21. @Gunar: ha tudna roamingolni, akkor az Apple nem írná a weboldalon, hogy nem tud.

  22. Kint van a publikus beta.

  23. @keresztes.k: 2 év jótállás van az elektronikai cikkre. Az MM-ben vásárolt iPhone-omat 3 hónappal a 2 év lejárta előtt cserélte a iStyle egy meghibásodás miatt. Csak a számlát másolták le, mert az kell az Apple-nek. Gyanítom, hogy a szürke importos, nyomott áron vett telefonokkal más a helyzet ilyen esetben.

  24. @nemecsekerno: legjobb tudomásom szerint az 1+1 év csak magánszemély által, hivatalos magyar értékesítés esetén él, tehát az első kiskereskedelmi értékesítés számít, annak kell magyar boltnak lennie. a külföldi forrású készülékekre nem vonatkozik.

  25. @Jadeye:
    Akkor most 1 vagy 2 év van a készülékre?

  26. Ha jól tudom 1 év garancia, amit az apple-nél is, meg a boltban is érvényesíthetsz, +1 év szavatosság, ami a boltban érvényes.

  27. @Gunar: Igazad van, de az eset még augusztusban történt így ez már mindegy. Egy kommentben láttam, hogy az MM-nél vett iPhone alapból két év garival van és az iStyle-ban is elfogadják. Felmerül bennem a kérdés, hogy a kommentelő nem tudta hogy plusz pénzért rámelegítettek egy év garanciát, vagy engem húztak le amikor az alap második évért plusz pénzt vettek el?

  28. Nemrég csereltettem akkut is termeszetesen 100%-os teljesitmenyu. Szerintetek ha most visszateszem a sima 11.2-es (nem beta) ios-t akkor abban se lesz lassitva a rendszer szamomra? Ugyanigy fog porogni mint most?
    Mar nem akarok betakkal szorakozni…

  29. Ma már negyedszerre indult újra, de az akksi menüben még mindig támogatja a csúcsteljesítmény leadását. Ez normális? Ebben az esetben egy kapcsolónak kellene megjelenni, a csúcsteljesítmény szabályozásához?
    i6 16gb akku 87%os beta2 public

  30. Sziasztok!
    Felraktam a publikus bétának IPad Air-re, de nem jelenik meg az akkumulátor állapota. Más rakta fel ipad-re? Air-én elvileg tudnia kéne,nem?

  31. @bslim: az Apple azt közölte erről, hogy iPhone 6 és újabb iPhone-okon van ez így, iPadekről nem volt szó.

  32. Itt az iphone 5s-et mért kellett kihagyni?
    Az szörnyeny be van lassulva.
    Vagy akinek 5s van begyen minimum egy iphone 6-ot vagy 7-et?

  33. @bertlan24: az Apple az iPhone 6 előtti készülékeken nem tette bele az akku állapotától függő automatikus processzorórajel-szabályozást a rendszerbe, így azokon nincs mit kikapcsolni.

  34. Sziasztok, egy baratom feltelepítette a 11.3 bétat és a messenger használat közben alkalmanként újra indul az egész teló neki. I6 a telo.
    Valakinél hasonló gond?
    Más alaklmázásnál nem tapasztalta a hibát, már többször rakta újra.


Add a Comment