fbpx Skip to content

Az értékelések alapján a Samsung Galaxy S9 és S9+ képernyője és kamerája jobb az iPhone X-nél, azonban teljesítménye messze elmarad az almás telefonétól.

Samsung Galaxy S9 és iPhone X

Az AnandTech összevetette az S9-et és az iPhone-okat és megállapította, hogy az Exynos 9810 chippel szerelt S9 minden mérésben lemaradt az iPhone X A 11 Bionic chipjétől, sőt, a legtöbb esetben még az iPhone 7 A10-étől is.

A Samsung földrajzi régiótól függően két különböző chipet használ az új Galaxy-kban: az Exynos 9810-et és a Qualcomm Snapdragon 845-öt. Az Exynos jobb teljesítményt mutat, mint a Snapdragon, de az A11 Bionic chipet nem éri utol. Az egymagos GeekBench 4 teszten az Exynos 3724 és 3440 pontot ért el (integer és lebegőpontos számításban), amely jelentősen elmarad az A11 4630 és 3958 pontjától, lényegében hasonló teljesítményt mutat az iPhone 7 A10-es chipjéhez hasonlítva.

A11 chip, Exynos 9810, Snapdragon 845

HTML5 és Java-alapú feladatok elvégzésénél az Apple A11 chipje 352 pontot ért el, míg az Exynos csaknem feleannyit, 178 pontot. A Qualcomm chipje azért jobban teljesített a maga 291 pontjával.

A11 chip, Exynos 9810, Snapdragon 845

Grafikus teljesítményben az iPhone X szintén odaver a Samsungnak. Az A11 Bionic chip jobb, mint a Snapdragon 845, ami párban van az iPhone 8 chipjével. Az Exynos 8910 szokás szerint a futottak még kategóriába van.

Érdemes még összehasonlítani az új Samsung telefonok és az iPhone X arcfelismerését. A Galaxy S9 és S9+ 2D-s arcfelismerést és íriszszkennert használ, szemben az iPhone X 3D-s felismerésével.

A Samsung 2D-s arcfelismerése
A Samsung 2D-s arcfelismerése

A tavalyi S8 modell is a 2D-s technológiát használta, de az megtéveszthető volt egy egyszerű fényképpel is. Az idei telefonba már beépítettek íriszszkennert is, mely egyedi íriszmintákat is felismer nagyobb távolságról, ezzel csökkentve a csalási lehetőségeket. Mivel még így sem túl biztonságos a technológia, ezért a dél-koreai cég a hátlapba építve meghagyta az ujjlenyomat-olvasót is, amelyet az Apple elhagyott az iPhone X esetében.

Az iPhone X 3D-s arcfelismerése
Az iPhone X 3D-s arcfelismerése

A KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo szerint az androidos gyártók két és fél éves lemaradásban vannak az arcfelismerési technológiában, ezért a Samsungnak is eltarthat egy ideig, míg olyan biztonságos megoldást tud kidolgozni, mint amilyen az Apple-é.

Összeségében elmondható, hogy a Samsung által használt chipek még az iPhone X megjelenése után fél évvel sem képesek hozni a rivális teljesítményét, tehát Cupertinóban valamit nagyon jól csinálnak.

(Megjegyzés: ez nem egy Apple-t dicsőítő és Samsungot leszóló cikk akart lenni. Egyszerűen a tényeket összehasonlítva jutottak független elemzők a fenti következtetésekre.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

36 Comments

  1. Miért mindig az X kerül mindenhová? mikor az i8 is ugyan azt kapta mint az X, csak nincs benne arcfelismerő. -.-

  2. @farkas63: i8 is benne van a tesztben.

  3. @Criton: Nem a tesztről van szó hanem a cikkről meg a címről.

  4. Mondjuk kíváncsiságképp lefuttattam én is ezeket a teszteket az iPhoneX-en, és valahogy nem ezeket az eredményeket kaptam.

  5. Farmrkas: azért mert ez a zászlóshajók csatája. Mint a boxban senkit sem érdekel sümmér menyhért vs ling fu chi meccse csak klicskó vs tájszon 😉

  6. Farkas: azért mert ez a zászlóshajók csatája. Mint a boxban senkit sem érdekel sümmér menyhért vs ling fu chi meccse csak klicskó vs tájszon 😉

  7. @Stewen: iPhone 8 is ugyan úgy zászlóshajó mivel ugyan úgy a legújabb és ugyan az a teljesítménye mint az X-nek, ez így egy baromság, te is tudod. 😀
    Mellesleg a Samsung-nál ki tudták írni a 2 tipust. 🙂

  8. Mellesleg ez nem meglepő, mindig gyorsabb volt az iPhone cpu-ja mint a Galaxy-é.

  9. Azért mert az iPhone X most a legjobb iPhone !

  10. @farkas63: A cikk címébe nem fog kiférni minden készülék 🙂 De tudjuk, hogy ugyanaz a processzor van benne.

  11. Elolvastam a cikket. Értem is miről van itt szó.
    Viszont párhuzamosan használok a szifon mellett egy SGS7 Edge telót a 7es androiddal.
    Higyjétek el meglépően gyors és gördülékeny. Sebességre simán partyban van az i8-al. Ezt tapasztalatból írom. Holott ez a samu teló már nem is a legújabb.

  12. @workzone: Miért az iPhone 8 nem a legjobb? ne hülyéskedj már, csak az ostobák szerinte a legjobb.

  13. @Criton: kevesebb jött ki? ha igen akkor tedd be a hűtőbe a telefont egy kis időre és utána futtasd le.. ezek szintetikus tesztek és a hőterhelés hosszú teszt alatt kijön és visszavesz a teljesítményből a vezérlés. tesztek alatt sokáig futnak olyan teljesítménnyel a procik amik való életben max pár mpig jönnek elő…

  14. Kicsit túl van tolva a iphone x. Mindíg az a nyertes aki többet költ a marketingre. Lassan már a csapból is az X folyik… Ezzel nem azt akarom mondani , hogy rossz készülék.

  15. @farkas63: azt az iPhone 8-at értjük zászlóshajó alatt, amely tovább vitte a 2014-es design-t, amely továbbra sem rendelkezik OLED kijelzővel, és felbontásban is elmarad mind az X, mint az S8-S9 készülékektől? Persze a proci kétség kívül nagyon szépen dolgozik benne. De azért te is tudod, hogy nem azért lesz valami a legjobb, mert van még két másik ugyanolyan is belőle. Jelenleg az iPhone X a zászlóshajó, ez van.

  16. @airness23: Mindig az a zászlóshajó ami a legújabb, jelenleg 3 model (avagy 3 zászlóshajó) van az iPhone-ból. PONT!

  17. Multitaskingba szarrá veri, bár az az IOS hibája…

  18. És az átlag-átlag felhasználót nagyon is érdekli két dolog. Idézet a cikkből: “a Samsung Galaxy S9 és S9+ képernyője és kamerája jobb”
    Nap mint nap a kijelzőt látja és a kamerát használja, aminek azonnali eredménye van.

  19. @farkas63:
    Szóval szerinted az iphone SE is flagship volt amikor kijött, mert az volt a legújabb. Grat. Legalább ne hangoztasd

  20. Az iPhone 5C is flagship volt ezek szerint, de engedjétek el inkább, mert úgyse érti

  21. összességében tekintve viszont az X a legszarabb az összes közül 😀 a kijelző húúú, a többi viszont siralom.

  22. Már ne is haragudj meg farkas63, de nagyon hülyeséget beszélsz, és ezek szerint nem vagy tisztában a szavak jelentésével.
    A zászlóshajó azt jelenti, hogy: a márka kínálatában a legerősebb, legjobb, legnagyobb stb….
    Egy példa csak.
    Amennyiben egyszerre frissül a teljes paletta a BMW-nél, akkor mindegyik zászlóshajó?
    Várj, segítek. Nem!
    Most van pont!
    Pacsi nekem ????

  23. Egy kis adalék a zászlóshajó vitához: RAM méret. De pont az előttem szóló is leírta, a zászlóshajó mindig a csúcsmodell, akkor is, ha a csúcsság nem a nyers erőben mutatkozik meg.

  24. Farkas , az iPhone X ben van Face ID, tehát már valamivel többet tud mint a 8 , nagyobb a kijelző ugye, .. a kamerája jobb, ne ostobázd le azokat akik nem azok!

  25. Igen farkas63 elég ostoba , még azt sem tudja mi az hogy flagship????

  26. Pergabb-nak gondolom van egy iPhone 4 azért ócsárolja az iPhone X-et
    Az ilyenek ugy szokták…????

  27. @Luger67: A kijelzőnél megint a felbontásról beszélünk? Csak mert akkor ez nem feltétlenül fedi a valóságot, s helyes az lenne, ha azt írná le mindenki, hogy abban jobb, bár teljesen felesleges, mert az emberi szem akkorában már nem tudja megkülönböztetni a két felbontást, ezt lehet akár tesztelni is aki nem hiszi.

  28. Lehet, hogy a nyers számokban nyer a X, de a sebességteszteket elnézve a legtöbb esetben gyorsabb az S9, és még a memóriakezelése is jobb. X tulajként nekem kicsit irritáló, hogy Samuéknál hivatalos árakat tekintve 70.000 forinttal olcsóbban kapok egy olyan telefont, aminek szebb a kijelzője, jobb a kamerája, és a mindennapokban még gyorsabb is, plusz jóval kevesebbszer tölti újra a megnyitott feladatokat.

  29. Tribalm akkor vegyél samsungot!
    Nekem is volt 2 napig a kezembe az S9 meg se közelíti az iPhone X -et
    Még le is fagyott

  30. Sajsno a samsung megint megveri az ifont. minden szinten..kamera, display, akumlator.

  31. @workzone: hogyne 😀

  32. Futattam én is egy tesztet Galaxy S8-on. Manhattan 3.1 OFF-screen teszt alatt nekem 70 lett a peak érték. Tehát akkor a Galaxy S8 jobb mint az iPhone X. Igaz a legkisebb felbontásra állítottam a kijelző felbontást, amekkora az iPhone-ok kijelző felbontása. Na ennyit érnek a benchmark programok. Arról persze nincs teszt, hogy az agyonsztárolt Apple processzorok akkora kijelző felbontáson mint pl a Galaxy S8 felbontása, mekkora pontszámot szereznének. Írom ezt úgy hogy a Galaxy S8 meleltt van egy iPhone 6S-em is, amit nem is hordok magammal kirándulásra, mert olyan sz…r fotót csinál kevés fény mellett, míg egy Galaxy S8 brillíroz. Szóval az ilyen cikkek sem érnek semmit sem. Miért nem lehet a mai világban tárgyilagos, valóságnak megfelelő cikket írni? Miért kell hamis adatokkal az emberek egy részét két táborra szakítani?


Add a Comment