fbpx Skip to content

A vezeték nélküli töltésről, és töltőkről már korábban is írtunk itt a Szifon.com-on. A legutóbbi cikkben már feszegettem azt, hogy az Apple bizony csak a két, általa engedélyezett gyártó számára tette lehetővé a 7,5W-os gyorstöltést, a többi ilyen kiegészítők esetén nem beszélhetünk erről.

vezeték nélküli gyors töltés

Ez azért is furcsa, mert a Qi-szabvány egységes, tehát ha a töltő képes 7,5W leadásra, gyorsabb vezeték nélküli töltésre, akkor az iPhone-nak kutya kötelessége lenne felvennie, és töltődnie. Azonban a saját és külföldi oldalak tapasztalatai alapján kizárólag az Apple oldalán is megvásárolható Mophie és Belkin töltőknél engedélyezte a cég a gyorsabb vezeték nélküli töltést.

Az is logikus lenne, hogyha a 9W-os vezeték nélküli töltővel töltjük az iPhone-t, akkor a 7,5W-tal is kompatibilis, de úgy látszik, hogy ez sem teljesen igaz. Én például a Spigen vezeték nélküli töltőjét használom (gyorstöltő), ami LED-del jelzi, hogy 5W vagy nagyobb teljesítményű töltésről van szó. Az iPhone X ráhelyezésénél az 5W-ot mutató kék LED világít, míg egy Samsungnál a 9W-ot jelző piros. Ergo valóban nem adja le, pontosabban az iPhone X nem veszi fel a gyorsabb töltést, mivel mikor rárakom, akkor egy pillanatra pirosat látok, aztán persze kék marad a LED.

Spigen F303W

A Spigen az Amazonon azt a választ adta a fentiekre, hogy sajnos új töltőt kell kiadniuk, ami specifikusan támogatja az Apple 7,5W-os töltését, és ez nyilván azt jelenti, hogy régebbi hardvert nem fognak támogatni a készülékek, bármennyire is szeretnénk.

Még a gigantikus Macrumors cikkben is ezt tapasztalták az újságíró kollégák. Ők jóval több töltővel próbálták ki, és mindenhol arra jutottak, hogy sajnos a gyorstöltés csak a fenti két gyártónál működik, és valószínűleg ott is csak specifikusan az Apple által is forgalmazott két terméknél. Ezekről már írtunk korábban itt az oldalon: Kipróbáltuk az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X vezeték nélküli töltőket.

Tehát, úgy tűnik, hogy egyáltalán nem éri meg most gyorsabb vezeték nélküli töltőt venni, míg ki nem derül, mi az, amit támogat, vagy épp támogatja-e az Apple töltését. Amennyiben lehetőségünk van, érdemes lemérni USB-s fogyasztásmérővel is, hogy felveszi-e azt a töltést. Én ezt megtettem a Spigennél, és hát nem csak a LED, de még a kis kütyü is azt mondta, hogy ez bizony 5W. ????

Ez például egy felfoghatatlan lépése az Apple-nek, amivel egyáltalán nem értünk egyet! Olcsó, és megbízható vezeték nélküli töltőt pedig ide kattintva találtok.

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Kicsit off, de kicsit talán a témába vág, tudtok olyan autós qi töltőt, ami jó 8 Plus-hoz és nincs az egekben az ára?

    Egyáltalán, ha valami olcsó kínai cuccot vennék, lehet baja tőle az aksinak?

  2. Egy pozitívum azért ebben is van: a lassabb töltés nem öregíti idő előtt el az akkumulátort. A gyorstöltés egyik aksinak sem tesz jót, foleg az állandó gyorstöltés, hiába mondja az akkugyártó hogy nem ártalmas a gyorstöltés. Nekik nem ártalmas, mert így több akkut el tudnak adni:)

  3. Természetesen mint felhasználói és mindjárt új oldalról is a kasszához kell járulni annak aki szeretné használni ezt a töltési módot. Egyértelmű. Mint a Lightning. Aki nem járul a kasszához nem élvezheti a fícsöröket. Nekem Belkin van. Sírtam amikor ki kellett fizetni de már jól vagyok.

  4. Régebben azt írták a Belkinre és a Mophie-ra hogy a gyorstöltést csak 2018-ban majd egy frissítés után kapja meg …….ezek szerint akkor most már alkalmas mind a 2 töltő a vezeték nélküli gyorstöltésre ?
    Használ már valaki ilyet X-hez ? Tényleg jó ?

  5. Az Apple újabb gusztustalan lépését láthatják, hallhatják.

  6. @cabrio01: Vedd webshopban és ha nem visszaviszed, vagy csak teszteld le és ha tudsz olcsóbban akkor tudod milyent vegyél, azt meg vidd vissza indoklás nélkül.

  7. Csao.Én használok Belkin boost up-ot iPhone X-el,de vmi vicc!!!
    Semmivel sem gyorsabb,mint az 5W-os gyári kábellal…????
    Reklamàltam az Apple-nèl,hogy lassú,min 3óra egy töltés (kàbel 5W) 3óra alatt,olyan 2:45-körül van.
    Azt mondtàk küldenek futárt,s kicserélik,mert az tényleg lassú.
    Kaptam újat,de ugyan az..
    Tehàt nagy rakás sz.r!!!
    Egyetlenegy előnye van,rádobod oszt csáá,töltődik…
    De hírül sem úgy,ahogy azt publikálják!!
    Másnak valami vélemény???

  8. Én beszereztem egy Nillkin Magic Disk 4-et és szerintem gyorsabban tölt az X, mint kábelen.

  9. Én meg rendeltem egy 800 forintos QI töltőt kínából, mert leszarom, hogy éjszaka mennyi ideig van töltőn…

  10. @cabrio01: tuti képes rá, ami az Apple oldalán kapható. Ha ez ugyanaz akkor nem kérdés. Lemérni nem lehet, vagy csak nagyon nehezen, mivel ezek nem USB-vel csatlakoznak, hanem rendes táp kebelük van.

  11. Csao “admin”

    Akkor szerinted nálam mi lehet a probléma???
    Nekem 3-óra alá sohasem ment az 1-100ra…
    Gyári 5w-os kábellal meg bőven 3-óra alatt van.
    Teszteken is olyan 2órát írnak de azt sehogy sem tudom elérni.
    Töltöttem többféle konnektorba,tokkal,toknélkül mindenféle műszakicikk-től távoll de csak rosszabb eredmények jöttek ki,óra alá sohasem ment!!!

  12. Bocsánat,3-óra alá sohasem ment!

  13. @dtibi: Jó kérdés, nekem viszonylag gyorsan tölti az X-et a Mophie töltő és nincs vele bajom. Nyilván én éjjel szoktam leginkább rajta hagyni, egyébként napközben meg nem töltöm.

  14. @admin:
    Te a Magyar Apple.hu-ról vetted ?

  15. Bocsi ,dtibi-nek szántam a kérdést …

  16. Csao. Cabrio01

    Igen,az apple.hu-ról vettem.
    Kicsit elkeserített “admin”
    Márhogy neki ok a Mophie töltővel.
    Sokat vaciláltam,hogy melyik legyen,de az olyan pici volt számomra,semmi led…
    De lehet jobban jártam volna azzal!
    Mint korábban írtam küldtek egy zsír újat,de ugyan úgy 3 ,3 1/2 óriág tölti…????
    Mi lehet a probléma???????

  17. Nekem Mophie van, 2,5 óra 1-100-ig a töltés, és amúgy van rajta töltést jelző led, csak az alján.

    Valahányas ios verziótol érhető el a 7,5W tőltés, nem lehet h az nincs fent és azért csak 5W tölt??

  18. Csao
    Crstano21

    Fent,azonnal ráraktam most màr a 11,2,5 van rajta de ugyan olyan lassú…
    Tnp is töltöttem 19-99-re 3óra volt!!!
    Sztrm ez a Belkin egy nagy rakás sz.r…????


Add a Comment