fbpx Skip to content

Az íróasztalomon mindig állványon tartottam a telefonjaimat, és ez fokozottan igaz lett akkor, amikor iPhone X-re váltottam, mivel az asztalon fekve nem ismeri fel az arcomat, ha csak fölé hajolok, ez pedig, valljuk be, eléggé kényelmetlen tud lenni.

Spigen F303W

Természetesen az eredeti Apple dokkolóval továbbra is remekül működött mind az iPhone X, mind pedig a Face ID, tehát ha dokkolva volt, megérintettem és ránéztem a készülékre, azonnal sikerült feloldanom. Az egyetlen problémám még mindig az volt, hogy is így dugdosni kellett az iPhone-t, így elkezdtem keresni egy viszonylag márkásabb, prémium terméket, ami gyorstöltésre is képes. Így akadtam rá a Spigen F303W-re és a gyorstöltés nélküli F300W Qi töltőkre.

A Spigen termékei körülbelül 50 fokos dőlésszöggel rendelkeznek, tehát sokkal inkább vízszintesek, mint függőlegesek. Ettől az ember picit tart, mert mi van, ha nem ismeri fel az arcunkat a dőlésszög miatt, de végül ez alaptalan volt, mert rendkívül jól működik vele a Face ID. Persze az ülésszögtől is függ, én mindig magasabban szeretek ülni, de számomra tökéletes.

iPhone 8 spigen f303w

Érkezik egy üzenet, felvillan a kijelző, csak odanézek és már olvashatom is. Ez persze a gyári dokkolóval is működik, csak éppen kényelmetlenebb egy picivel, illetve az dülöngél egy picit a kijelző tapogatásánál. Tehát a Spigen termékei éppen ideális dőlésszögben vannak, ami azonban nem változtatható.

Mindkét töltőt használhatjuk álló és fekvő módban is, mindkét helyzetben tölti a készüléket, ami nagy előny, ha valaki mondjuk közben filmet nézne vagy esetleg olvasna az iPhone-on. Kipróbáltuk, nem tölt két fekvő iPhone-t egymás felett. ????

A Spigen F303W gyorstöltésre is képes, kivéve az iPhone-nál, mivel a 7,5W-ot nem támogatja. Ugyanitt érdemes megjegyezni, hogy külföldi oldalak statisztikái, tesztjei, és a saját tesztjeink alapján is az Apple jelenleg csak a Mophie és a Belkin töltőknél engedélyezte a gyorstöltést, amikről korábban ebben a cikkben írtunk: Kipróbáltuk az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X vezeték nélküli töltőket.

Így igazából az F300W-t ajánlom, mivel a gyorstöltést nem fogja tudni kihasználni egyáltalán sem az iPhone 8, 8 Plus, sem az iPhone X. Abban az esetben lehet jó a F303W, ha van otthon olyan vezeték nélküli termékünk, vagy iPhone tokunk, ami képes a 9W felvételére.

Nem igazán tudok negatív dolgot elmondani a töltőkről, csupán annyit, hogy hálózati adaptert nem kapunk hozzájuk. Tehát kell lennie otthon egy olyan USB-s adapternek, ami képes legalább 5W 2A leadására, ilyen például egy 12W-os Apple töltő. Egyébként nem tudom, mikor indult el ez a trend, de rendkívül idegesítő, hogy a gyártók azon spórolnak, hogy kábelt, vagy adaptert nem raknak be a termék mellé. Ez nem csak a Spigenre vonatkozik, hanem más gyártók is előszeretettel csinálják, ezzel elérve azt, hogy effektíve vásárlás után még erre is oda kell figyelnünk, nem tudjuk rögtön használni a terméket.

Az F300W megvásárolható a SzifonStore-ban 13 990 Ft-ért, a gyorstöltésre képes F303W pedig 15 900 Ft-ért.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Miért van a szifonstore a legdrágább üzletek között? Máshol 11990.- és 12990.- persze van drágábban is, de eddig amit itt hirdetettek az máshol mindig volt pár ezer forinttal olcsobban.

  2. Stei, valamiből a cikkírókat is ki kell fizetni ????
    Lehetne egy cikk amúgy egy jó minőségű autós vezeték-nélküli töltőről is, mert már hármat vittem vissza három különböző gyártótól, mert valami fos volt rajta. Csomó más boltban meg fenn van, de nincs készleten, nem rendelhető. (Például a Samsung autós tartó marha jó, és elvileg van belőle vezeték-nélküli is, de sehol se kapható)

  3. @Jecy: Én az egyik decemberi cikkben említett Pitaka autós tartót néztem ki magamnak, esetleg azt is próbáltad már? 🙂


Add a Comment