fbpx Skip to content

Ming-Chi Kuo-tól, a KGI Securities elemzőjétől már megszokhattuk, hogy jóval a megjelenés előtt általában később beigazolódó terveket mutat a közelgő Apple eszközökről. Az iPhone X Plus és az iPhone SE 2 esetében sincs ez másképp.

Számos pletyka jelent már meg az említett eszközökről, és a megjelenésig érkezni fog még pár. Kuo részletes specifikációkat közölt mindkét telefonról, amik természetesen egyelőre nem tekinthetőek megerősítettnek.

iPhone X Plus

Kuo egyik korábbi felvetésében arról számolt be, hogy az Apple idén három iPhone-t fog bemutatni. Ez magában foglal két, OLED-panellel rendelkező eszközt, valamint egy olcsóbb, LCD-vel bíró iPhone-t. Még mindig úgy gondolja, hogy a vállalat egy 5,8 hüvelykes iPhone X utódot, egy 6,5 hüvelykes iPhone X Plus-t, valamint egy 6,1 hüvelykes LCD-s iPhone-t ad ki, amely a középkategóriás piacra irányul. Kuo továbbá az eszközök akkumulátorairól is előrejelzéseket adott.

iPhone X Face ID és Dupla kamera – apple reklám videók

Azt állítja, hogy mind az 5,8 hüvelykes, mind a 6,5 ​​hüvelykes iPhone a 2017-ben megjelent iPhone X L-alakú akkumulátorát kapja meg. A 6,5 hüvelykes OLED-panellel rendelkező iPhone X Plus akkumulátorának kapacitása 3300 és 3400 mAh között lenne, míg az 5,8 hüvelykes OLED-es iPhone akksija hasonló lenne az aktuális iPhone X-hez — kapacitása 2700-2800 mAh között lenne.

A középkategóriás, 6,1 colos LCD-s iPhone akkumulátora a hagyományos négyszögletes verzió lenne, kapacitását 2850-től 2950 mAh-ig tippelte. Érdekes módon Kuo úgy véli, hogy az LCD-alapú telefon az iPhone X bemetszés (notch) kialakításával is rendelkezni fog, annak ellenére, hogy nem tartalmazza majd a 3D-s érzékeléshez szükséges TrueDepth kamerarendszert és így a Face ID-t sem, és a hátsó kamerából is csak egy darab lesz. A vezeték nélküli töltésről nem tett említést, de mivel vélhetően az LCD-panellel bíró iPhone fém házat fog kapni, így esetében a vezeték nélküli töltés funkciója elmarad.

iPhone SE 2

Korábbi pletykák azt sugallták, hogy az iPhone SE utódja számos iPhone X funkciót megkaphat, mint az üvegborítás és az ennek köszönhető vezeték nélküli töltés. Kuo kétségbevonta ezt a pletykát, úgy gondolja, hogy ezek a funkciók a magasabb árkategóriájú iPhone-okban lesznek csak elérhetők, tehát például az iPhone X utódjában, vagy az iPhone X Plus-ban. Szerinte az iPhone SE 2 egy továbbfejlesztett processzort kap, továbbá véleménye szerint az SE utódja továbbra is olcsó alkatrészekkel rendelkezne, hogy megtartsa a pénztárcabarát árat, hiszen az iPhone SE-nek is nagy sikere volt és van is.

iPhone SE

A legtöbb jelentés azt mutatja, hogy az iPhone SE 2 az év elején, vagy közepén jelenthet meg, de pontos dátumról még nincsenek információk. Az iPhone SE 2016 márciusában jelent meg két éve, így nem kizárt, hogy idén is az említett hónapban debütálhat az utód.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Én is láttam merész elgondolásokat az SE 2-ről, csak annyi volt vele a probléma, hogy a 8-as piacát kannibalizálnák vele. Ezért sem volt szerencsés két új telefont is kihozni tavaly ősszel.

    Majd meglátjuk…

  2. Bocs, de ez a cikk nagyon kusza. 3 vagy 4 különböző készülékről írtok benne? Mert a több kijelentés is van, hogy három új készülékről szól a cikk. Ehhez képest viszont szó van:
    5,8 hüvelykes iPhone X utódról
    6,5 hüvelykes iPhone X Plusról
    6,1 colos LCD-s iPhoneról alumínium házzal
    iPhone SE 2ről üvegborítással.
    Szóval hány éves a kapitány? 😀

  3. Én csak azt nem vágom miért is beszél mindenki arról, hogy az SE “pénztárcabarát” iphone- ként került piacra???
    Pedig arról volt szó anno, hogy nagyobb volt a méretében lévő iphone-ra az igény mint előzetesen várták és bedobtak egy kis költségvetésű de éppen eladható telefont piackutatási jelleggel és azt 1 évvel később szintén nem frissítették, csak növelték a memoriát, mert éppen az X-re voltak rákattanva, hogy az jól süljön el.
    Ergo simán lehet, hogy most dobnak vele még egy nagyobbat és kiadják jobb kijelzővel, ami talán OLED, talán nagyobb (teli) új (i8) hardverrel és akkor lenne benne potenciál. Ha csak minden a régi marad és csak a hardver lesz jobb, hát nem biztos, hogy sokan veszik majd. mert már ugye az ujjlenyomat olvasója is elavult, a kijelzőről nem is beszélve (helykihasználás, stb) és remélem nem komolyan a “szegény ember iphoneja” címre hajtanak vele. Nem vagyok gazdag sajna, de akkor inkább nézek én is egy kicsit nagyobbat és az akkor az X lesz, esetleg annak az utódja ősszel ha méretben nem nő meg, de ellenben jobb lesz mint az első széria, ez pedig nagyon valószinű.

  4. A bennfentes nem sokat közölt az SE2-ről, ő is csak tippelget, míg az X utódról van elképzelése is ahogyan látom, akkor is azt állítom az apple nincsen rászorulva egy olcsó iphonera, a minőségi terméket kellene megcéloznia, s azt a kornak megfelelő összetételben, ergo mindenen kellene javítania az SE 2 esetében és akkor lehet igazán sikeres a db, még ha drágább is, mert sokan a tulajok közül akik SE-t vettek, nem feltétlenül az ára hanem a mérete miatt tették, hiszem amikor kijött rengetegen adtak túl a nagyobb és drágább 6-on és 6S-en, mert már nem hitték, hogy lesz kisebb mire kijött, s csak azért vették meg.
    Emléxem miket írtak akkoriban itt is meg máshol is erról az emberek.

  5. Már nem azért, de ha az LCD-n nem lesz Face Id, akkor mi lesz? Visszateszik a touch id-t? Mert az mókás lenne. Szóval ezt a találgatást érdemes még átgondolnia.

  6. @Gunar: Azért beszél így róla mindenki mert az. Ez az olcsó iPhone. Az iPhone SE ugyanaz, mint a 2017-es iPad. A legjobb ár/érték arányú eszköze az Applenek az adott szegmensben, amibe nem kellett sok K+F-t beletolni (mert az mar korábban megtérült), elérhető áron tudják adni, mégis nagy profitot tudnak rajta realizálni. Ha ezt kivennék, akkor elkerülnek az olcsó szegmensből, mert nem fogja tudni 350 dollárért adni, hanem mondjuk 600-ért. Nem tudnának érdemben versenyezni a kínai legózókkal Kínában, vagy a nem teljesen csóró indiaiak kegyeiért.

  7. @ef-dani: Pont erről beszélek, hogy nem hinném nekik kellene egy olcsó iphone-t kiadni, ez akkor csak egy kísérlet volt valóban vesznek-e ilyen méretűt frissített hv-rel vagy csak a duma van sok usertől és lám kellett a népnek, igaz mivel olcsó is lett ezért többen vették, de nonszensz lett volna drágábban adni, mikor csak összelapátolták a meglévő anyagokból.
    Ez akkor elsült, azután jött a semmi update a memóriával és még abból is vettek, de ha most kidobnak vmi SE 2-t (mert ugye utóbb nem volt neve a frissítésüknek, csak lett) akkor kell bele tenni az alaplapon kívül mást is ami korszerűbbé teszi, alsó hangon új kijelzőt, akár az i7 ujjlenyomat olvasójával (bár az hülyeség lenne mert nem nőne a kijelző) akár egy faceID-val, ami szintén kész és nem feltétlenül lenne olyan drága mintha ehhez fejlesztették volna. De 100 szónak is 1 a vege, ha valóban dobnak bele vmi ütőset minden téren és kerül 200e fölött akkor több fog fogyni belöle mintha csak megint marad a tok a kijelző és csak az alaplap lesz benne új.
    A droidos vasak között nincsen valóban ütős db kicsiben, hát ezért is.

  8. @Gunar: De, ki kell adniuk. Pont Kína és India miatt. Főleg utóbbiban nem fogsz tudni versenyezni egy drága telefonnal, nem véletlen gyártják azt ott. Az Apple mint minden értelmes cég, mindent a profit maximalizálása miatt csinál. Csak egy idióta kísérletezne azzal, hogy mit mondanak az emberek a macrumors fórumán, nézzük meg igaz e. És nem, nem fog belőle több fogyni ha 200 fölött lenne az ára, sőt, mert Indiában ez már kizárna rengeteg potenciális vevőt. Hány készüléke is van ebben az árkategóriában az Applenek? Már így is sok az a 4… Értem en, hogy neked hatalmas vágyad egy fullextrás készülék ebben a méretben, de gazdaságilag abszolút nem indokolt.

  9. Az iphone 6-8 méretű készülék házba kellene az 5coll a kijelző alá beépitett touchID, oled kijelző, nagyobb akku, és valamelyest külső desing átalakítás, netán üveg hátlap és qi töltés! Ha ez összejönne nekik amit kétlek, az jó lenne!

  10. @mightymo3: Nekem pl. az már túl nagy méret. Épp most olvasom a HVG honlapján, hogy az oled kijelzők biztosan nem lesznek beépítve egy ideig (ebben az évben biztosan nem) semelyik másik típusban sem. Bár a HVG sem tényeket közöl, inkább csak híreket. Szerintem hatalmasat fognak esni most a részvények. Majd meglátjuk.

  11. ef-dani!
    Mint ahogyan csinálja is az USA-ban s az nagyobb diferencia, ezzel is lehetne hogy ház marad alaplap csere és a szegényebb verziót viszi oda ahol csak arra van igény a tovább javitottat pedig mindenhol kiadja v mindkettőre ad elérhetőséget mert pl szolgáltatók úgy is rendelnek amiből náluk nagyobb a kereslet, hiszen az olcsóbb az minimál költségen lesz a fejlettebb is csak új kijelzőt kapna.
    Persze ennek sajna kicsi a valószínűsége mert mint írtad a profit a lényeg inkább mint olyant gyártani amit szeretnének.
    Az X is rohadt drága de fogy szépen, talán lassabban mint azt vártak de fogy, két visszatartó ereje van az új faceID meg az ára de kis idő múlva az előbbit megszokják és bizonyít, a másikkal kell nekik okozni vmit.

  12. @Gunar:
    Face ID, nem visszatartó, sokkal jobb megoldás mint az ujjlenyomatolvasó, én is elég szkeptikus voltam vele kapcsolatban, kb 1 óra alatt megszokható, és mondom ezt úgy, hogy 8-ról váltottam X-re és a 8-as touch ID-ja rettenetesen gyors volt…
    Egyedüli dolog amit nem lehet gyorsan megszokni, az a vásárláskor 2x power gomb, de azt is csak azért nem mert nem mindennap használom.

  13. Nem is magamról beszéltem mert én tudom hogy jó pedig nem is használtam meg, csak maga ahogyan muxik biztonságosabb, meg van aki használja és adok a véleményére mert nem egy hülyegyerek, ő is elégedett vele az első ketkedesei után.
    Csak azokról beszéltem akik a mai napig ódzkodnak tőle mert be vannak gyoposodve mint az öregek, csak a régi jól bevált a megszokott, újat tanulni szokni az problémás!

  14. Pont ezért is írtam fentebb, ha az SE 2 nem dob vmit a kijelzővel akkor lehet X v várok és ősszel az újabbat meglesem


Add a Comment