fbpx Skip to content

A GBH Insights nevezetű kutatócég készített egy elemzést arról, hogy mely tech-termékek voltak a legnépszerűbbek 2017-ben, erről számolt be az USA TODAY. A felmérésben az iPhone, az Apple Watch, a Samsung Galaxy S8 és Note 8, az Amazon okoshangszórója, az Echo Dot, és a Nintendo Switch vett részt.

iPhone X kamera

Ahogyan 2016-ban, úgy a 2017-es évben is az iPhone lett a legtöbbet eladott termék. A GBH Insights felmérése szerint az Apple 2017-ben 223 millió iPhone-t adott el, az azt megelőző évben pedig 211 millió darabot, és szerintük 2018-ban is az iPhone lesz a legnépszerűbb.

Az Apple évek óta a legsikeresebb okostelefon-gyártók közé sorolható, még úgy is, hogy az árak nem igazán kedveznek a pénztárcánknak. A cég a 2017-es évben is kockázatot vállalt, amikor piacra dobta az iPhone X-et igen magas árazással, de a készülék még így is nagy népszerűségnek örvend. A vállalat egyik nagy mérföldköve 2015 volt az eladások terén, amikor is 230 millió iPhone 6s talált gazdára.

Daniel Ives, a GBH Insights elemzője szerint az Apple terve, hogy ebben az évben még tovább növeli az eladások számát. Idén tavasszal számíthatunk egy iPhone SE frissítésre is, valamint ősszel az iPhone X utódjára. Patrick Moorhead, a Moorhead Insights elemzője szerint az Apple csökkenteni fogja az iPhone-ok árait az iPhone X-en kívül, és szerinte ez növelni fogja az értékesítési számokat.

Az okostelefonok globális piaci részesedését a Google Android rendszere dominálja 85%-kal, míg az Apple iOS platformja a maradék 15%-át teszi ki a piacnak az IDC kutatója szerint. Ez többek között azért is van így, mert az Android esetén több gyártó számos készüléke közül lehet választani, míg az iOS csak az iPhone-on, iPaden és iPod touch-on fut.

A harmadik helyen az Amazon Echo Dot szerepel, amelynek árát az Amazon 50 dollárról 30-ra csökkentette, így a 24 millió eladási eredmény nem meglepő. A negyedik helyet szintén az Apple foglalta el az Apple Watch-csal, amelyből 20 milliót adtak el. Végezetül pedig az ötödik helyen a Nintendo Switch áll, amely egy 299 dolláros eszköz, csatlakoztatható a TV-hez, de útközben is játszhatunk vele. A 2017-es évben ebből 15 millió darab kelt el.

Szerintetek 2018-ban is az iPhone lesz a legnépszerűbb telefon?

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. iPhone /Apple phones/ vs Samsung phones vs satöbbi, így lett volna a korrekt. Ez, ebben a formában elég sarkított lett. Mintha csak valami KSH féle szépített statisztikát látnék…

  2. Ez nagyon szép teljesítmény.
    De ha egy kicsit csökkentené az árakat az Apple akkor ez a szám nagyon magasra szökne.

  3. Nem 223 millió iphont adott el, hanem 223 millió apple terméket.

  4. @Stewen
    Nem hanem 223M iPhone-t. A cikk erről szól

  5. Szerintem emelni kéne az árakat és betiltani a részletre értékesítést. Ezzel megszűnne a hülye réteg iphone birtoklása.

  6. @Stewen: Na ja mert a watch az 56-ban disszidált Zsiga bácsi unokájának a terméke, és mint láthatjuk elég jól fogy, az almát csak a véletlenek hihetetlen egybeesése miatt írták elé, de a hírek szerint az Apple már készül a perre.

  7. @pAnk:
    Na igen mert az eredeti cikkben ahogy néztem összesen 8 típust számoltak bele, a samu 3 típusával ellenében igaz még így is meggyőző a fölény.
    Arra inkább lenék kíváncsi, hogy ha csak a 8, 8plus és az X eladásait néznénk meg akkor mit dobna az eladási szám. Bár ott meg ugye a samu-k lennének “fórban” az időbeli eltérések miatt, de gondolom azzal együtt sem lenne az apple hátrányban.

  8. @Gunar: Francokat, Olvastam az Origó cikket is meg egy másikat is az Origó is 223 millió eladott IPhone-t ír. a másik cikk privát bankár vagy mi a tököm meg összes eladott darabszámú Apple terméket. ez a baj a nettel, kibaszott sok a dezinformáció lassan azt se lehet tudni az igaz e amit kérdeznek nem hogy az amit leírnak egyesek.

  9. @Ferenc1:
    Ezzel rám celoztal?

  10. @Stewen: Ha nem vagy biztos benne, akkor mondjuk olvasd el az eredeti cikket, ahol konrkrétan 223 millió ájfónról van szó. De nem ez az alapvető probléma, hanem az, hogy ilyen clickbait sz@rokat (ami valószínűleg szponzorált tartalom) átveszi a fél világ és ezzel etetik az embereket. Ezek elég megtévesztő cikkek, hiszen úgy állítják be minta az epöl uralná az okostelefon piacot, holott -ha jól tudom – 11%-kal van a szamszung 22%-a mögött világszinten. (nem vagyok szamszung fan, egyáltalán nem szeretem a márkát, még mielőtt valaki…)

  11. Kwleresztes, nem céloztam senkire, csak általánosságban a nyomikra.

  12. @pAnk: Igaz. Egyebet nem tok tenni én sem, max hozzászólok több helyen is hogy most melyik az igaz. Minden esetre hosszú távon eléggé szomorú előjel az hogy az egyik bulvár állít valamit a másik meg pont az ellenkezőjét és most akkor hova is menjek az eredetit keresve? Gondolok épp az IPhone X körüli mizériára is ami nekem is van tehát érdekel és megyek utána. egyik nap azt írják az egyik helyen csökkentik a gyártását nem fogy, a másikon meg hogy többet adtak el mint számítottak rá, óriási az eddigi haszna is belőle az Apple-nak és így tovább…Melyiknek higgyen az ember? marad a jó öreg bizonytalanság és dezinformáltság mint a cikkek olvasása előtt is volt. 🙂

  13. @Ferenc1: Aztán miért is? Teljesen jó a kamatmentes részlet sokaknak, mert a fene se adjon ki vmire egyben több százezret, ha nem muszáj, mert pl nekem apróban kevésbé fáj, a teló és a tv is mert a T-nél veszem elhozom 0-val és utána x ideig fizetek és amikor vmi plusz beesik akkor ha nem kell máshová rátolom a részletre és előbb elfogy. Na meg inkább elköltöm olyanra egyben amit nem lehet kamatmentesen elhozni. Persze nem lehet mindenki milliomos. 🙂 Attól meg nem is értelek miért is nyomi aki részletre vesz pl iphone-t?

  14. @pAnk: Pont ezért írtam, hogy ki kellett volna emelni azi8,i8plus és az X eladásait és a samunál pedig csak az S8, S8plus, Note8 eladásait, az is ahogyan írtam a megjelenési idő miatt lenne kissé visszás.
    A samunak meg ha az okosteló piacot nézzük hány fajtából tevődik össze a 11%-nyi előnye? Hiszen sokszorosát gyártja mint az apple és ezt nem apple fan szemmel mondom, mert nem vagyok az, hanem csak pusztán a matek miatt.

  15. @Ferenc1: Ja a részletre még egy szösszenet, hogy több esetben is meg szoktam rendelni webshopban ha lehet a mediamarkt-ban mivel ott 60nap a visszaviteli jog és tesztelem amit később elhozok máshonnan kamatmentes részletre. Teszem ezt azért mert régebben több holmit vettem ami később nem jött be igazán és eladtam olcsóbban jóval, hát így tudom mit veszek legalább, mert már bevált ha arra voksolok.

  16. Gunár van kivétel, mint Te is, de nagyon ritka. Általában azok reklamálnak ok nélkül, akik a részletet alig tudják kifizetni, továbbiakra pedig nem marad pénzük. Pl. az akku cserés balhénál is. Harmad annyi a gyári akku csere, de sokan ebben is a rosszat látják. Szerintem az, hogy akku miatt lassítják, ez kamu, de mindenképp jó, hogy valami olcsóbb lett. Engem nem érdekel, hogy USA-ban, vagy bárhol mennyibe kerül, ha itt kedvezőbb az eddigiekhez. Szóval nem értik, csak azt látják pénzbe kerül. Szerintem ez ostobaság és állítom, akik ki tudják fizetni a telót, azok ezt pozitívnak értékelik és az okán háborodnak fel csak.

  17. @Ferenc1: Hát ebben egyet értünk, aki vesz egy minőségi terméket az ha javítani kell a hozzávalónak is minőséginek kell lenni, vagy csak kókányolnak és pont az autónepper időmből tudom, hogy mennyi baj van a sok gagyi után gyártott cuccal, igaz abban is van kivétel, de csak mikor már olyan öreg a vas, hogy a gyárit nem lehet beszerezni.
    Viszont amit mostanában itthon a sok rongyrázó csinál, mind autó, mind műszaki vonalon az siralmas, vhogy megszerzik és utána foltozzák ha probléma adódik vele. A legtöbb ember nem gondol abba bele, ha silány amit beépítenek bármiről is beszélünk az előbb adja meg magát és megint jön a foltozás, s a végére többe lesz mint a gyári eredeti, ha közben nem vág haza még mást is, a vele járó bosszúságról nem is beszélve. Ergo ha vmit javítani kell akkor azt mindig az elérhető legjobb alkatrésszel kell, ami az esetek nagy százalékában a gyári eredeti és azt bizony meg kell fizetni, de cserébe meg lehet benne bízni.

  18. @Gunar: Teljesen mindegy miből tevődik össze az előny, a lényeg, hogy meg van és onnantól kezdve ez a statisztika nem ér egy kalap “azt” sem. Így van?

  19. Gunar: egyetertek!!! Ha egyaltalan javitjak! Autoknal apro hibakat nem is javitanak mert aprosag, aztan lesz 5-10 ilyen “aprosag” amit mar soha nem is fognak javitani mert egyben mar tenyleg nagy melo.. vagy ha elkezd rohadni.. cegkent en is reszletre hozattam el az Xet mert cegnek is ugy mukodik ha havonta jon a bevetel miert toljon ki egyszerre nagyobb kiadast..

  20. Ennek a cikknek a valóságalapja nulla!

  21. nem nulla ne tulozz! csak epp nem annyira fair osszehasonlitani minden iphonet az x8 eladasokkal…

  22. Azt ne felejtsük el, hogy olyan statisztikát készít bárki, amilyet akar. Továbbá itt nem a cikk írója adja a sztorit és véleményét, csak egy hírt közölt.

  23. Mondjuk engem hidegen hagy hogy mennyit adtak el belőle… engem csak az érdekel, hogy a családomon belüli apple termékek jól működjenek… jókat szoktam nevetni azon, mikor a vidióták azon rugóznak, hogy melyik cég mennyi terméket adott el. Ez nem jelent minőséget, csak jobb marketinget.

  24. Szerintem meg az a gyökér, aki az eredeti cikkhez képest megint azzal foglalkozik, hogy ki hogyan vásárol Apple terméket. Tényleg tipikus magyar gyökérség, hogy ne a saját dolgaival foglalkozzanak a népek, hanem a másik dolgaival. Miért nem lehet a cikkel foglalkozni?!

    Az én véleményem, ha már a cikknél tartunk, hogy leszarom, ki mennyit ad el, de az ennyi pénzért legyen kurva jó!


Add a Comment