fbpx Skip to content

Az iPhone SE múlt év elején, 2016 márciusában vált elérhetővé és azóta töretlen a népszerűsége. Annak idején mi is teszteltük a készüléket, és míg az iPhone 5c annyira nem, addig az iPhone SE pont azt adta a felhasználóknak, amit elvártak.

iPhone SE 2 – 2018 tavasza

(iPhone SE 2 és iPhone X Plus koncepció kép)

Az iPhone SE egy gyors, és megbízható Apple termék lett, mivel az alapja tulajdonképpen egy iPhone 6s. Egyedül az ujjlenyomat-olvasó maradt első generációs,  azonban a processzor és a kamera is bőven elegendő egy átlagember számára még a mai világban is. Tehát az iPhone SE továbbra is egy jó választás még 2017 végén is. A kérdés az, hogy érkezik-e a következő generáció, és ha igen, akkor milyen formában és mikor?

Érkezik, legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy a következő generációs SE-t Indiában fogják gyártani, és az Apple 2018 tavaszán, esetleg a nyár elején tervezi kiadni. Ezt az egyik indiai partner is “megerősítette” azzal, hogy elkezdték felkészíteni a gyártósorokat az új készülékekhez.

iPhone SE 2 – 2018 tavasza

(iPhone SE 2 koncepció kép)

Vajon milyen hardvert kaphat majd az SE 2? Szerintem szimplán az iPhone 8 kisebb változatával kell számolnunk, esetleg egy picivel nagyobb, 4,2 colos kijelzővel. Általában az Apple csak az új flagship, tehát legerősebb telefonba rakja bele az összes új funkciót, így a kocepcióképekkel ellentétben szerintem ne számítsunk arra, hogy OLED-kijelzővel és Face ID-val érkezne majd az SE 2. Ez szimplán egy ráncfelvarrás lesz, amibe valószínűleg az iPhone 8 kamerája, vezeték nélküli töltése, és gyorsabb processzora tartozik majd bele.

Ez egyébként nem kis frissítés. Az iPhone 8 tesztünkben is kiderült, hogy bizony van létjogosultsága ennek a készüléknek, és noha úgy tűnik, hogy az iPhone X árnyékában kullog, ez nem teljesen igaz.

Tehát az iPhone SE 2, ha megérkezik, ugyanúgy egy népszerű, “kicsi” készülék lehet, mint 2016 elején az első generáció. Évekig használják majd az emberek megelégedve, és közel sem lesz annyi gyermekbetegsége, mint most az iPhone X-nek.

Ti várjátok az iPhone SE 2-t?

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. Na…kezdődhet az újabb felesleges találgatás, képekkel, képzelt dolgokkal, újabb agyszüleményekkel… Hihetetlen hogy nem bírtok leállni ezzel…

  2. Vezeték nélküli töltés nem lesz szerintem. Az SE azért népszerű, mert kicsi, baromi jó és OLCSÓ. És azért tud ilyen bika hardverrel olcsó lenni, mert nem kellett igazán hozzányúlni a készülékhez, fel tudták használni az 5/5s-nél használt gépeket. A Qi miatt a fém hátlapnak mennie kellene, drágulna a telefon.
    Én csak A11-et, a 7 vagy 8 kameráját és egy jobb IPS-t várok.

  3. Én nagyon szeretem ezt a méretet.Ha lesz én vevő vagyok rá bár a mostani SE vel sincs semmi bajom 🙂

  4. Ha Ő is megkapja a full kijelzőt, akkor az egyik legjobb iPhone lesz!

  5. Teljesen felesleges egymást gyözködni hogy melyik a jobb teló, aki megteheti és nem sajnálja rá a pénzt az vegyen minden évben új készüléket, annak párja nincs.
    3GS telóval indultam , most 8-asom van….ez a leg profibb eddig.

  6. Akkor ha kicsit is belegondolunk abba, hogy minek is csinált egy 1xű memória növelést vele az idén, mikor hagyhatta volna ahogyan volt, sztem kell legyen folytatás és akkor ha lesz, hát amennyiben nem teli kijelzővel dobják ki, az kb olyan lenne, mintha a világválogatott egyik játékosának 11-eséből nem gól hanem bedobás lenne! Mert nagy ziccert hagyna ki vele, hiszen elfér az 5″-os kijelző, de a hely ugye korlátozott ezért akku nagyot nem nőhet, így a nagyobb kijelző kevesebbet kellene fogyasszon, hát arra pedig jó lenne egy OLED cucc. A FaceID pedig ha belefér akkor szinte az egész felső sávot elfoglalja majd, tehát valóban onnan ugrik kb 5mm akkor is marad kb 4.7-4,8 coll a kijelzőnek, az új hardver meg amugy is tudja kezelni, hát öngól lenne kihagyni belöle, arról nem is beszélve ha kimarad akkor kell ujjlenyomat olvasó és úgy a kijelző megint csökkenne, kivéve ha bedobnak egy üveg alá integráltat amihez vettek is céget régebben.
    Szóval igazán eladható csak teli kijelzősen és az A11-es lappal lenne, gondolom ezt ők is tudják.@mp84: Igen megint, de senki nem kötelez az olvasására, ergo ne kínozd magad! 🙂

  7. Én is nagyon várom. 6s-ről váltottam se-re. Abszolút nem bántam meg. Az akksija a legjobb. A 6s-em delutanra lemerítettem az se simán bírja estig. Gyors és gyönyörű????

  8. Imádnám, tuti rá rabolnék…
    El tudnék azért képzelni pár apróbb módosítást, de a szélesség-magasság ne legyen nagyobb a mostaninál. Vékonyabb lehet, az nem baj…
    A faceID nekem nem hiányzik, legfőképp akkor nem, ha a touchID -t be kell miatta áldozni. A vezetéknélküli töltés szerintem lózung, nem jó a világon semmire addig amíg meg nem oldják, hogy egy szobányi területen tudjon működni. Az OLED -et imádnám de tudok nélküle élni…

  9. @mistercox: A SE aksija nem volt valami túl erős eleinte nekem, de (egészen pontosan nem emlékszem melyik) egy szoftverfrissités után nagyon megtáltosodott…

  10. Én az elmúlt évek üzletpolitikáját nézve úgy vélem, hogy sajnos A10 procit fog csupán kapni… Ami amúgy bőven elegendő, de az A11-et mellőzni fogják…

  11. Kizartnak tartok akkora ugrast, hogy az Xre tamaszkodva jonne egy uj kis modell tavasszal, foleg mint SE utod. Egyreszt ido sincs ra, masreszt ez komolyabb dobas lenne, igy ha lesz ilyen azt egy oszi startra fogjak tartogatni, mint pl egy kisebb X es melle az aktuakisnal is nagyobb plus size X. Vagy ilyesmi. Szerintem az uj SE kap egy friss es aktualisabb hardwaret es kesz, esetleges minimalis desig modositassal, pl uj szin, es / vagy ismet modositott keret.

  12. Én nagyon várom és mivel egyre konkrétabbak a találgatások tavalyhoz képest így tuti, hogy kivárom a készülékváltást 6s-ről. Az i5 forma nagyon bejött és csak azért nem váltottam 6s-ről SE-re, mert a 3D touch és a 2nd gen. TouchID nagyon meggyőzött. FaceID-t nem bánnám, ha nem tennék bele, de egy i8as tulajdonságokkal rendelkező SE2 nagy siker lenne ???? talán egy oled kijelző extraként????????

  13. Kb 1 hónapja vettem SE-t. Váltani biztosan nem fogok. Teli kijelző és face id minek? Egyadül talán a 3D touch hiányzik, bár arra ott a 6s-m amit talán váltok 7 re. Nem vagyok apple fanatikus így felőlem ha kijön úgy néz majd ki ahogy és azt tud amit tud. ????

  14. Én meg az iPhone X – et imádom!

  15. En szkeptikus vagyok. Az SE azert szuletett mert olyan dolgokat csereltek a “boritason”(kijelzo+haz) belul, amihez nem kell attervezni. TouchID 2gen is emiatt nem kerult bele velemenyem szerint. Hamarabb szallingoztztak volna kepek arrol is, ugy mint a X-rol. Manapsag az apple nem egy tesla, hogy csak ugy eltitkol egy teljesen uj projektet sajnos

  16. Nekem csak egy kerdesem lenne a sok SE mellett voksolokhoz ! Fogtatok mar iPhone X et a kezetekbe? Merete kicsi es minden benne van ! Tokeletes minden tudasa! Remelem iPhone X Plus nem lesz mert kepesek csak abba tenni megint minden fele jot es majd a kis teso mostoha lesz a vegen ( egy kamera es tarsai ) nekem mindenem az  de lassuk be mas iranyt vett miota Steve Jobs orok alomba merult . Sajnos fontosabbnak tartjak a hasznot mint anno amikor az is fontos volt de nem az dominalt Stevenek .

  17. es mi lesz a neve, iPhone SE X?

  18. @taylortish: Ne jöjjünk már megint a teslával, az egy méregdrága auto és azt valóban nem tudja akárki megvenni, az is sem occó de legalább drága 🙂 viszont aki előfizus az simán meg tudja venni kamatmentesen is és a részlete bírható, ezt a teslára nem mondanám. De nem is ez a lényeg, hanem az első SE is 1xcsak hopp kijött alig előtte volt róla vmi hír és arra is mindenki szinte azt mondta úgysem lesz, oszt mégis. Most sem lesz ez másképp, csak már lehet rá számítani mert van múltja és várható a folytatás.

  19. Fél éve van meg a 128GB-os SE-m. Tökéletes. Még évekig tervezem a használatát. Az újabb és újabb iphone modellek elsiklanak mellettem amíg az SE kitart 🙂
    Számomra bőven elég. Mindent tud amire szükségem van. A touch id is bőven elég gyors.

  20. @Gunar: És úgy gondolod, hogy a kicsi olcsó telefon folytatásaként megkapja az összes jelenlegi “csúcstechnológiának” titulált featuret?

    @mrisz: Igen, fogtam a kezemben, nem is egyet. A tökéletestől pedig baromi messze van az a telefon. Sem a Face ID nem jó, sem a kijelzője. Végülis csak a két kiemelt tulajdonága. Te viszont láttad, hogy majdnem 3x annyiba kerül, mint az SE? Vannak akik nem szívesen költenek egy vagyont egy szaros telefonra, még akkor sem, ha amúgy megtehetnék.

  21. Nem ertem hogy jon egy termek ara ahhoz hogy egy fejlesztest mennyire tudnak titokban tartani. De mivel nem nethuszarkodok, igy legyen. Pont nem izgat sem a X, sem (ha lesz) az uj oledfaceid SE 2018. Mellesleg ha nem is jott le annyi hir(bar ezt utanajaras nelkul is ketlem), siman azt lehetett hinni hogy egy 5S

  22. Ez a cikk de foleg a kommentek jo resze csodavaros hozzaszolas.. szerintetek ha az i8ba nem kerult be akkor az se2-be be fog kerulni dolog (kijelzo faceid) az Xbol? Egy ocsitott telefonba? Szerintem megkapja az i7 procijat esetleg jobb kijelzot (de nem faltol falig es nem amoled). Amikor kijott az se akkor az i7 volt aktualis es nem az i7 procija kerult bele.. Faltol falig kijelzohoz amoled kellene de az akksi keve ra es fizikailag sincs eleg hely plusz az ar, egy total uj telefont nem terveznek emiatt! Faceidval es jobb kameraval kb ugyanez a helyzet, kamera eselyes hogy jobb legyen egy kicsivel, amit a helyere tudnak rakni ugye ennek nincs pupja.

  23. @kchris: A 6s volt a csúcs akkor és annak is kapta meg a chipsetjét. Azt fogja megkapni amelyik jelenleg a legolcsóbb az Applenek, ez pedig valószínűleg az A11.
    De amúgy igazad van, jobb kamera, jobb SoC és jobb kijelző. Ennél többet nem lehet várni ettől a telefontól, különben az ára is el fog szállni az egekbe.

  24. @taylortish: Kb annyira számít az ára ahogyan össze lehet a kettő iránti érdeklődést hasonlítani, s pont ezért nincsen rá nagyobb figyelem mint pl egy új iphone-ra, ez pedig az elérhetősége miatt van főként. Szóval itt az ár említésének oka.
    Amugy meg bátran utánanézhetsz, mert alig volt előzetesen az SE-ről vmi hír hiszen már ha csak szóba került miért is nem, hát mivel semmi nem utalt rá, hogy lesz, mindenki szinte kizárta, pedig az is jó lépés volt az apple részéről. Pont ezért kellene az SE-t az X mini-ként kihozni, s akkor igen lenne rá kereslet még drágán is, pl egy 8-as árában 5″-on abban a méretben ütős db lenne.

  25. @ef-dani: Pedig mint itt fent írtam, pont ezért kellene meglépni mint kicsi X, mert az SE nem olcsófon-ként lett bevezetve, csak volt rá igény és megvoltak az alapanyagok is, ettől lett jó ára és a mérete iránti igényt elégítette ki.

  26. @Gunar: Pedig az ára az egyik legfontosabb tényző. Ha a 8-as árában hozzák ki, én tuti nem veszem meg. Ellenben, ha a mostani folytatásaként a mostani árban, akkor elő is rendelem “látatlanban” (mondjuk az OLED kizáró ok, de ettől nem félek). És csak a saját ismerősi körömből kiindulva mondom, hogy baromi sokat számít az ára.

    Egyébként az Apple jelenlegi árazási politikája is azt mutatja, hogy nem lesz ebből X mini… Teljesen jól működik ez az üzleti modell most is az iPhoneoknál is meg végre megint az iPadeknél is. A fő piaca ráadásul India. Ott nem 800 dolláros telefonnal fognak tarolni.

  27. Nekem is SE van, nagyon-nagyon szeretem. Remélem, hogy az iOS 12 majd teljesen hazavágja, hogy kelljen kidobni a retekbe és venni az újat.

  28. @lllllll: pontosan ez fog történni, ráadásul magától fog frissülni, a tudtod és engedélyed nélkül, mint ahogyan ugye ez most is történik.

  29. Egyértelmű SE esetén hogy az ára lényeg.

  30. @ef-dani: Meg szerencse , hogy olcsobban veszem a telefonokat mint te a szaros SE det amiert en egy fillert nem adnek !

  31. @Jadeye: Ha meg nem frissítem, 1 év és elavul minden app. Így is, úgy is kuka. Max 2 év és dobhatod a készüléket. A híres iPhone X-et is majd nézzük meg 2 év múlva. 🙂

  32. @ef-dani: Most félre ne érts, de nálam nem az ára ami miatt azt vettem és használom a megjelenése óta, hanem a készülék mérete és pont azért nem zavarna ha ahogyan felvázoltam, egy olyant dobnának ki, az OLED-et csak az akku miatt gondolom, de nekem is az IPS bejövősebb, persze vmi i8 minőségű min.

  33. @lllllll: Kapcsold fel a lámpát a fejedben, mert nagy odabent a sötét!
    Elárulom, ha itt a blogon kicsivel többet olvasgatnál és menne az értelmezése is, akkor tudnád, hogy még az 5S-t sem vágta haza az IOS 11, tudom mert napi szinten teszteli a párom és ha vmi kicsi hiba van szól.Jó nem hibátlan és nem is olyan gyors mint pl az i8 a 11-el, de a 10.3.3 -mal felér

  34. @lllllll: Nem tűnik föl, hogy nem az androidos “csúcs” készülékekről van itt szó? Azokat nem támogatja egyik gyártó sem 2 év után. Valóban nagy a baj! Az a 100 jó ha van a fele.

  35. @mrisz: Nekem az SE a “keményebb” élek, az i5 design miatt tetszik. Igen az iphone X jobb. Egy a gond. Ha ránézek, rögtön egy távol-keleti samsung jut az eszembe. Sajnos.

  36. Sziasztok!
    Nekem pont a méret és a tudás miatt jött be, az meg csak hab a tortán hogy még jól is néz ki az SE.
    Az “X” kijelzőjét én annyira nem preferálom, de tény hogy a 4″ néha kicsi. Hardverben szerintem is a 8 procija valószínű, a töltés és aksi szerintem maradni fog, esetleg a csatlakozót cseréik le az újabbra.
    Ahogy olvastam pár napja, én inkább a szoftveres lassítástól tartok. Nem értem miért kell belassítani és használhatatlanná tenni egy egyébként még mindig baromi sokat tudó készüléket csak hogy megvegyék a vásárlók az újabbat és erősebbet… Jó, tudom ez az üzleti élet, de felhasználóként ezzel vannak rossz tapasztalataim.


Add a Comment