fbpx Skip to content

Bevallom, hogy a Pitaka márkáról eddig én még nem hallottam. Pár hete az XPRO-tól kaptam tesztelésre néhány iPhone tokot, autós tartót és töltőt, valamint egy fali tartót.

 

Érdekes történet az is, hogy az egyik kedves ismerősömnek nemrég érkezett meg az iPhone X-e, és írta hogy ő Pitaka tokot vett rá. Mondtam neki, hogy ez furcsa, véletlen egybeesés mert most kerültek hozzám ezek a termékek, és én még csak nem is hallottam a márkáról. Mondta, hogy utálja a tokokat, és minél vékonyabb, megbízhatóbb kemény tokot keresett, és ez eddig rendkívül bevált neki. Aztán az elmúlt hetekben elkezdtem használni az iPhone X-re való tokot, és vezeték nélküli autós töltőt is, amit egy másik barátom nyúlt le végül, hogy azonnal adjam oda neki, ilyet keres hónapok óta. Szóval így kezdődött a márkával való találkozásom, és azóta én is ezt a tokot használom a X-en. ????????‍♂️????

Pitaka iPhone tokok

Kezdjük is rögtön az iPhone tokokkal. A világ egyik legkönnyebb iPhone tokja, ami rendkívül vékony, pontosabban 0.65mm “vastag” és 14 grammot nyom. Emlékszem mikor @Daniel kollégánk írta az iPhone X vásárlás után, hogy bizony az eredeti Apple tokkal érezhetően nehezebb lett a készülék. Én is vettem rá rövid ideig Apple tokot, amivel igazából nem volt gondom, de azért egy vékony, könnyű tok egészen más érzetet ad.

A Pitaka a gomboknál nagyobb helyet hagyott, így kényelmesen elérjük őket. A szilikon tokoknál szokott az lenni, hogy a gombokat alig tudjuk benyomni és az engem például rendkívül fusztrál. Itt nincs ilyen gond, a bekapcsoló, és a hangerő gombok is jól elérhetőek. Természetesen a sarkain védve van a készülék, azonban nem lóg rá a kijelzőre, tehát érdemes fóliával használni (amit adnak is hozzá).

Pitaka iPhone X tok

Mitől különleges a Pitaka iPhone tokja?

Ahogy a fenti képen is látszik a Pitaka egy merev, érdekes textúrával rendelkező tok. Maga a termék aramidból készül, ami egy rendkívül masszív, kevlár típusú anyag, de annál jóval erősebb és könnyebb. Tehát elmondhatjuk, jóformán golyóálló az iPhone tokunk, már ha ez számít. Szinte törhetetlen, és rendkívüli védelemmel látja el a készüléket.

Pitaka

Az aramidot leginkább a hadiparban, illetve különböző védőfelszerelések, például tűzálló ruházat, vagy golyóálló mellények esetén használják, de előfordul még repülés- és űrtechnológiában is.

Az aramid anyag, hosszabb nevén “aromás poliamid”, a nagy teljesítményű szintetikus műszálak csoportjába tartozik. Eredetileg légi- vagy katonai célokra fejlesztették ki őket. Az aramid rostok molekuláit viszonylag merev polimerláncok jellemzik. Ezek a molekulák erős hidrogénkötésekkel vannak összekapcsolva, amelyek hatékonyan továbbítják a mechanikai igénybevételt, lehetővé téve a viszonylag kis molekulatömegű láncok használatát. Az aramidszálak vékonyabbak, mint az átlagos emberi haj, és jellegzetesen sárga színük van. Különböző mintákhoz szőni, illetve színezni is lehet.

Mivel egész nap a telefonunkat használjuk, egy megfelelő telefontoknak kényelemesnek kell lennie. A saját vákuumformázó technológiájuk a nyersanyag eredeti textúráját megőrizve formálja az anyagot, anélkül hogy kárt tenne benne. Ez a technológia biztosítja a Pitaka tokok különleges tapintását. A vákuumformázó technológiának, és a különleges bevonatnak köszönhetően a termékeiket sikerült megkülönböztetni a piac többi részétől. Köszönhetően a szemcsés 3D Grip-nek, a telefonunk nem csak hogy nem csúszik ki a kezünkből, de még a használata is kényelemes.

Tehát elmondhatjuk, hogy egy nem mindennapi termékről van szó, és a tok maga tartalmaz még egy fém lapkát is, hogy a mágneses autós tartókkal is kompatibilis legyen. Ez azért fontos, mert a Pitaka autós tartót is gyárt, köztük vezeték nélkülit is, tehát csupán csak ráhelyezzük az iPhone-t tartóra, és már tölti is!

Pitaka autós tartó és vezeték nélküli töltő, avagy MagMount

Pitaka MagMount vezeték nélküli autós töltő

A cégtől kapható sima mágneses autós tartó és Qi szabványú, vezeték nélküli töltéssel is ellátott autós tartó is. Utóbbi gyorstöltésre is képes, így ha olyan adapterrel használjuk, akkor a 7,5W teljesítmányre is képes, ami már az iPhone-hoz kapott adapternél gyorsabb töltést eredményezhet. Ez fontos lehet akkor, ha navigálunk a készülékkel vagy folyamatosan használjuk a kameráját, mivel gondolom mindenki belefutott már abba, hogy ugyan töltőn van az iPhone a kocsiban, de még sem töltődik használat közben.

A Qi autós töltő egyáltalán nem olcsó és sajnos nem kapunk hozzá sem kábelt sem adaptert, így viszonylag drága lehet a gyorsabb vezeték nélküli töltés. A Qi töltő nélküli MagMount azonban ár/értékben teljesen megfelel és ugyancsak kompatibilis a Pitaka tokunkkal. Az egész mágneses és oldalt semmilyen tartó karokkal nem találkozunk, ezért állítva és fektetve is használhatjuk, a Qi töltő mindkét esetben tölti. A mágnesnek az erősségével is meg voltunk elégedve a használat alatt.

MagBar

A MagBar egy speciális terméke a Pitakanak, mely tulajdonképpen egy mágnes fal. Használhatjuk a telefonunk, kulcsunk, illetve más eszközök tárolására is. Számomra furcsa picit, hogy a telefonomat ilyen helyen tároljam, de a kulcsoknál már inkább érdekes lehet. A Pitaka különleges kártyatartókat is gyárt, amik ugyancsak mágnesesek, tehát tárolhatóak a MagBaron. Ebből egyébként jövőre érkezik egy MagBar Pro is, ami már rendelkezik majd vezeték nélküli töltővel, és kijelzővel is. Nyilván az ára is majd ennek megfelelően fog alakulni.

Konklúzió

Amennyiben megbízható, erős, minőségi tokot keresel, akkor a Pitaka megfelelő választás lehet. A vékony, könnyű kivitel csak hab a tortán, és ha sokat járunk kocsival, akkor az autós tartó is kötelező kiegészítő a tok mellé. Egyedül talán az ár/érték arány lehetne jobb, mivel az átlagosnál azért drágábbak a termékek. Ide kattintva az XPRO-nál megvásárolhatóak a Pitaka termékek.

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Azért 14k egy tokért elég húzós ár.

    Nekem a pár száz forintos is megteszi. Legalábbis nem dobálom, meg ilyenek.

  2. @arielkiraly: Persze, de nyilván más anyagból van. Írtam is a végén hogy nem a legolcsóbb tokok közé tartozik.

  3. Meg hat az sem lenne baj ha kaphato lenne..
    Nem ertem a kiegeszito termekek gyartoit, mintha nem keszultek volna az X erkezesere. Az Evutec-nek is van egy ugyan ilyen tokja, csak a tizesre nem lehet kapni

  4. Azt nem értem,hogy sok ember megveszi a 2-300ezres telefont,és 200 forintos tokot rak rá,sajnál 10ezret egy jó minőségű tokért kiadni!!Grat!

  5. Hidd el, hogy a 10ezer forintos tok is pont annyit véd mint a 200-300Ft-os

  6. @Kable: kapásból kellene adni hozzá tokot,
    kapásból nem kellene tudnia eltörni vagy sérülni -láttunk technológiát erre-
    kapásból nem lenne szabad 300e-ért adni egy telefont SE

  7. @Balogh Ádám: Hidd el hogy nem! Volt olyan is és mégis a Moshi jött be ami kicsit olcsóbb de az is 10e jelenleg ha lehet vhol venni, már több éve rajta figyel az 5-ről került az 5S-re és arról az SE-re és bírja, nem kopott, egyedül a kék (pont nem volt fekete, azóta sincsen) ami vmi miatt elszineződött picit, de elejtés esetében sem tört el a műanyagja, s védte a telefont is. Ezt az olcsó bármilyen műanyag tokokról nem mondanám el, arról nem is beszélve, hogy a mai napig nem vált sem csúszóssá sem ragadóssá a felülete, amit az olcsók nem tudnak sajna.

  8. Várjuk az esés teszteket! 🙂 Legalábbis ennek akkor van értelme, ha valóban megvédi a készüléket a mechanikai sérülésektől és nem csak a karcoktól. Karcok miatt iPhone 8 és X esetén nem igazán kell aggódni, ellenálóbb a legtöbb toknál/fóliánál!

  9. Hát, ha ez a cég szeretné úgy pozícionálni magát, hogy ők nem tucatvásárlókra hajtanak, mert prémium cuccot forgalmaznak sok pénzért, akkor tanulja már meg helyesen leírni a márkaneveket. mert ugye nem Iphone az iPhone.

  10. SENA premium kategorias tokot vettem mindig ! Most sehol nem lehet kapni pedig fizetnem erte a nem keves lovet de egy isten verte ceg sem forgalmazza pedig nekem nagyon bevalt ! X re nem hoz be senki !

  11. Nem olcsó, ezek az aramid cuccok még az aliexpressen is drágák…

  12. Először patika-t olvastam. ????. Egyébként a minőséget meg kell fizetni. Inkább gyári tokot használok!

  13. Én Lifeproof tokokat használok már 5s óta és nagyon meg vagyok elégedve velük. Évek alatt az ára is lejjebb ment. Az X-re is azt vettem.

  14. Hello!

    Ha valakit érdekelne, akkor lenne egy bontatlan szürke színű pitaka tokom X-re. Figyelmetlenségből kettőt rendeltem és az egyiket kedvező áron eladnám.

  15. Sziasztok. Autóst töltővel van valakinek tapasztalat? Ha járna hozzá a töltő fej,és kábel,gondolkodás nélkül megvennem.

  16. Én 8-ra használom ezt a tokot! És szerintem a legjobb amit valaha vettem! Ne sajnáljátok rá a pénzt! Hibátlan!


Add a Comment