fbpx Skip to content

Rohamosan közeleg a Karácsony, ezért ahogyan a korábbi évek alapján már megszokhattátok, idén is részletes iPhone tok teszttel érkezett a Smart Clinic. Lássuk, mit ajánlanak a fa alá a srácok!

Egy kockázat nélküli világ - ütésálló UAG tokok a karácsonyfa alá

Unalomig ismételt mantra, mégis az tapasztalható, hogy kevesen tanulnak belőle: az iPhone-ok törnek. Ráadásul igen gyakran és viszonylag könnyedén, és nem is maga a készülék, hanem elsősorban az üvegfelületei, mint a kijelző, vagy az iPhone 8 és iPhone X esetén az üveg hátlap is. Persze egy-egy leejtés vagy ütődés eredménye nem lesz minden esetben törés, de a készülékház is megrepedhet, megkarcolódhat, lepattanhat, és így tovább. Egyszóval az iPhone-ok nem kedvelik a betont és az egyéb kemény felületeket.

Éppen erre a jelenségre reflektált kiválóan az UAG, amikor évekkel ezelőtt márkát alapított a masszív, ütésálló iPhone tokok ötletére, sokan ezért azóta is hálásak vagyunk nekik. Az iPhone 8 modelleknél még inkább problematikus a készülékek sérülékenysége, hiszen a korábbi iPhone 4 és 4s szériához hasonlóan az Apple ezeket is üveg hátlappal látta el.

Mielőtt azonban belekezdenénk a tokok bemutatásába, kezdjük a negatívumokkal. Ezek a tokok nem mindenki számára megfelelőek. És pláne nem mindenki számára elérhetőek anyagilag. Sokan ugyanis a 10 000 Ft feletti iPhone tokok láttán megrázzák a fejüket és azt mondják, ennyit nem ér egy tok. És teljesen igazuk van. Ennyit nem ér egy tok annak, aki életviteléből adódóan nem használja ki annak minden előnyét.

Aki viszont ismeri azt az aggodalmas érzést, amikor egy építkezési területre, rakodótérbe, gördeszkaparkba vagy sípályára viszi az iPhone-t, és minden percben a zsebét tapogatja, nehogy véletlenül baja essen a készüléknek, az pontosan tudja, hogy ez a tok bizony minden forintot többszörösen visszahoz az árából. Hogy miért? Mert a készülékház javítása, kiegyenesítése, esetleg cseréje költséges mutatvány, lényegesen többe kerül 10 000 Ft-nál. A kijelzőcseréről már nem is szólva.

Ebből adódóan az ütésálló iPhone tokok remek karácsonyi ajándékként szolgálhatnak szeretteid, barátaid, de akár saját magad számára is.

UAG Metropolis iPhone 8/7/6s/6 tok

A Metropolis egy igazi nagyvárosi életvitelre tervezett tok. És nem kizárólag az ütésállósága miatt. A Metropolis-t az teszi igazi városi tokká, hogy az UAG tokoknál megszokott formatervezéstől némiképp eltérően egy vékonyabb kialakítású iPhone tokról beszélünk. Visszafogottabb mintázattal és egy extra funkcióval, ami a bankkártyájuk vagy bérletük előkeresésével percekig bíbelődő emberek számára áldás: a nyitható, kártyatartó zsebbel ellátott előlap.

Ha tehát szereted egy ilyen közös “tárcában” tárolni a bérletszelvényt és a bankkártyát a telefonoddal, akkor a Metropolis jó megoldás lehet erre. Ráadásul, mivel az iPhone-od garantáltan nem hagyod otthon soha, a fontos irataidat sem fogod, mert mindig a készülékeddel lesznek.

Ezenkívül fontos még megemlítenünk, hogy a Metropolis 360°-os védelmet biztosít a készüléked számára, azaz nem csak az iPhone hátlapját, hanem annak oldalsó peremeit, illetve megerősített sarokrészeinek köszönhetően sarkait is megóvja a sérülésektől. Belülről pedig puha bélés gondoskodik arról, hogy még csak véletlenül se karcolhassa meg a készüléket a tok és az iPhone közé kerülő por, szilánk vagy bármi.

A modern, úgynevezett “Frogskin” technológiának köszönhetően pedig sokkal kevésbé csúszik a lejtősebb felületeken, ráadásul a vízcseppeket is könnyebben pergeti le magáról, arról már nem is beszélve, hogy a Metropolis pihekönnyű. Mi is meglepődtünk, de alig észrevehetően lesz nehezebb a készülék attól, ha felhelyezzük rá.

Az elegáns, ütésálló iPhone tokot itt tekintheted meg.

UAG Plyo iPhone 8/7/6s/6 tok

Korábban már említettük, és bizonyára magad is tudod, hogy az UAG nem a szolid, visszafogott formatervezésről híres. Ezért is ért minket kellemes meglepetésként az, amikor első ízben a kezünkben tarthattuk a Plyo-t. Úgy fest, a gyártó rájött, hogy az emberek többsége nem szeretné a védelmet az elegáns, visszafogott megjelenés elé helyezni.

Ennek azonban negatív oldala is van. Mégpedig az, hogy a Plyo sosem fog 100%-os biztonságot nyújtani a készülékednek. Cserébe viszont kapsz egy olyan tokot, amivel egy üzleti vacsorára sem kellemetlen beállítani.

Az UAG Plyo átlátszó iPhone tokok leginkább a kompromisszum kiegészítőiként említhetők. Ezzel a tokkal egy kiemelkedően rugalmas, ütés- és karcálló iPhone tokot kapsz. Vékony kialakításának köszönhetően pedig a zsebedben is kényelmesen elfér, ráadásul minden alkalomhoz illik a kiegészítő.

Itt találsz további képeket és információkat az átlátszó iPhone tokról.

UAG Monarch iPhone 8/7/6s/6 tok

A Plyo-val ellentétben a Monarch éppen azt hozza, amit az UAG-től várunk: egy vastag, masszív, ütésálló iPhone tokot kapunk. Az előző tokokhoz képes a Monarch is 360°-os védelemmel rendelkezik. Ennek a toknak azonban nem csak a sarok része megerősített. A komplett Monarch egy masszív vázra rögzített, ötrétegű védelemmel ellátott iPhone tok.

Ha van tok, amelyik bármilyen körülmények között védelmet garantál az iPhone-nak, az az UAG Monarch. Nem számít, hogy egy építkezésen kell használnod a készüléked vagy a bicikliről való zuhanásoktól szeretnéd megóvni, a Monarch-ban nem fogsz csalódni.

A stabil védelmi réteg azonban magában hordoz egy apró hátrányt is. Mégpedig azt, hogy üzleti vacsorára, első randira vagy színházba feltehetőleg nem ezt a tokot fogod választani. Ha azonban garantált ütésálló védelmet szeretnél az iPhone-odnak, nem kérdés, hogy a Monarch a te tokod.

Ezen a linken megnézheted, pontosan hogyan fest az UAG legmasszívabb, ütésálló iPhone tokja.

UAG Plasma iPhone 8/7/6s/6 tok

Az UAG Plasma megnevezésre hallgató átlátszó iPhone tok talán a Monarch kistestvéreként jellemezhető leginkább. Védelmi hatékonyságát tekintve ugyanis közel azonos teljesítményt nyújt, mint a nagytestvér, viszont egy fokkal elegánsabb, vékonyabb és könnyedebb.

Ez azt jelenti, hogy egyaránt használhatod mondjuk hegyi biciklizés és ünnepi ebéd során is. Nem állítjuk, hogy ez a legelegánsabb iPhone tokok egyike, de egyáltalán nincs oka szégyenkezni. Áttetsző, stabil fogást biztosító, texturált külső borítása ráadásul ütés- és karcálló védelmet biztosít a készülékednek.

Ha egy elegáns átmenetet keresel a sportos, strapabíró és egyedi iPhone tokok között, a Plasma tökéletes választás lesz számodra. A 360°-os védelmet, valamint a megerősített sarokvédelmet már nem is kell külön említenünk.

Tudj meg többet az átlátszó, ütésálló iPhone tokról!

Jelen ajánlónkban kizárólag az UAG karc- és ütésálló iPhone tokjait mutattuk be, az elkövetkezendő napokban azonban további érdekességekkel is jelentkezünk. Addig is kellemes ünnepi készülődést és biztonságos iPhone-használatot kívánunk!

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. X-hez is mutathatnátok valamit, mivel a nagyobb kialakításból adódóan törékenyebb..

  2. @Jecy: X-hez az egész Szifon csapat Apple tokot vett, de amúgy van egy Pitaka nevű márka, amit hamarosan bemutatok majd. Az elég jó.

  3. Admin: Köszi, megnézem ☺
    Mit gondolsz erről a tokról? A reklám meggyőző, de tudjuk milyenek a reklámok.. https://www.mous.co

  4. @Jecy: Semmit, igazából ami nem volt a kezembe, azt passzolom.

  5. Én is X vásárlás előtt állok. Most minden viccet félretéve.
    A gyári apple tok megvédi ezt a csodaszép, de egyben nagyon sérülékeny acélkeretet akár az apró karcoktól, vagy bele kell törődni, hogy szép lassan jönnek majd azok a karcok a finom, mikroszálas belső ellenére is?
    Most halál komolyan, mennyi idő után, hogyan néznek ki a telefonjaitok a gyári tokban hordva?

  6. Milyen minőségü ez az acél, mondjuk az órához viszonyítva, “karcérzékenyebbeknek” melyik színt ajánlanátok inkább?

    Bocsi az offért, de ha már a védelemnél tartunk gondoltam megkérdezek olyanokat, akik használják már egy ideje…

  7. Sziasztok!
    Rendelnék vmt…
    Van kuponkód?

  8. @igerywhite

    Nekem ezüst van, a rozsdamentes keret elég könnyen karcolodik. Gyári szilikon tok van rajta, karcok nem jelentek meg a telefonon, csak ott ahol ki van vágva. Pont ma ejtettem le először, igaz nem magasról (kb 40cm), szerencsére semmi baja nem lett.

  9. Nekem Spigen tokom van Iphone x-hez, a legdrágább is max 9e, a weboldalukról rendelve, engem e fölött már semmilyen marketing nem gyôz meg, hogy nagyobb védelemre lenne szüksègem. Amúgy, minden telefonom tokban volt eddig, a kinézetre törekedtem eddig, jól nézzen ki, ha már tokot raktam rájuk, leejteni meg mèg nem sikerült. Körülöttem 10-bôl 6-an betört telefont használnak.

  10. @tomtbo:

    Értem, köszi a választ!
    És mondjuk már attól karcolódik a kivágott részen, hogy simán zsebben hordja az ember, nem is éri semmi “extra külső hatás”?

  11. @CsukiZoli:

    És neked hogy néz ki a kerete, mennyi idő után, egy ilyen “közepes” szintü tokban?
    Én nem sajnálnám a pénzt egy olyan tokra ami ad egy normális, 360-fokos védelmet mind a karcok, mind az ütések ellen.

    Ha valaki tud olyat amiben meg lehet óvni tényleg eredeti állapotában, kérem tegye fel a kezét!!!

  12. @igerywhite

    Kb. 2 hétig egy tpu tokban volt, amíg nem volt készleten a gyári, az rendesen dörzsölte a szélét, így keletkezett pár hajszálkarc főleg az alján. Mióta a gyári van rajta azóta nem lett jelentősebben több karc a kivágott részen sem. Illetve az ezüstnél is működik ez a módszer: https://szifon.com/2015/12/05/a-rozsdamentes-acel-apple-watch-polirozasa/

  13. @igerywhite

    Kb. 2 hétig egy tpu tokban volt, az dörzsölte rendesen, lett pár hajszál karc főleg az alján. Mióta a gyári tokban van nem keletkezett újabb karc, szerintem a kivágott részen sem, de vigyázok is rá. Illetve az ezustnel működik ez a módszer is: https://szifon.com/2015/12/05/a-rozsdamentes-acel-apple-watch-polirozasa/

  14. És sikerült kétszer elküldeni ????

  15. @tomtbo:

    Akkor szerinted gyári tok legyen?
    (Én arra gondoltam. és megpróbálok vigyázni az aljára, igyekezni nem odaütni)
    Elméletileg én is ezüstöt szeretnék, de valahol azt olvastam, hogy a szürke jobban bírja a strapát…
    Kérdés vajon lehet e azt is polírözni ha mégis ótvarul nézne ki egy idő után???
    Elméletileg a héten kapom meg, el kéne döntenem végre, hogy melyik kombó legyen (szín vs. tok).

  16. @igerywhite:

    Szerintem a gyári tok elég jó minőségű, kellemes a tapintása. Ma kiderült, hogy véd is 🙂
    A feketét nem lehet polírozni, csak az ezüstöt.
    Viszont, ha a gyári tokot szeretnéd, akkor ha van COOP kártyád, a Telekomnál kapsz rá 10000 Ft kedvezményt!

  17. @tomtbo:

    “A feketét nem lehet polírozni, csak az ezüstöt.”

    Na ebben nem voltam biztos, eredetileg ezért választottam én is az ezüstöt, csak aztán elbizonytalanodtam 🙁
    Valahol olvastam egy cikket, hogy a szürke nem karcolódik annyira, de ha ugyan az az anyag, akkor hülyeség.

    Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat!
    Most akkor hajlok megint az ezüst és egy gyári szilikon tok felé…

  18. @igerywhite:

    A rendelés előtt én is elbizonytalanodtam, viszont örülök, hogy az ezüstöt választottam, élőben sokkal szebb! Egy fekete gyári tokban meg szinte olyan mint a szürke 🙂
    A szürke azért nem karcolódik annyira, mert be van vonva festékanyaggal, viszont ha az megsérül azt már nem lehet eltüntetni.

  19. @tomtbo:
    Ezt meg simán ilyen egyszerűen mint az órával, nem lesz baja ha belemegy mondjuk a paszta a nyílásokba?
    Én még sosem csináltam ilyet, de mondjuk elviszem pl egy óráshoz aki ért hozzá, tényleg pár perc alatt teljesen el tudja tüntetni róla mint ha új lenne?

  20. @juhaszgabor.patrik: Szuper, köszi. Megnézem ezt is. Szerencsére még nincs semmi baja, de dobta már le magát a kanapé tetejéről egy rezgés miatt. (Infarktus lábon kihordva 😀 )
    Amúgy azért van ott, mert máshol szar a mobilnet 🙁 Szóval valami kell rá, ha nem akarom biztosítóhoz hordani majd..
    @admin: Köszi, majd olvasgatok még a témában.

  21. @tomtbo:

    Elég meggyőző, ha az üveget nem barbolja össze egy ilyen paszta (elvileg nem szabadna ugye mert az üveg keményebb anyag tudomásom szerint).
    Ad neki rendesen, nem spórol vele. Meg a másik kérdés, be lehet e itthon is szerezni ilyen minőséget…
    Tényleg a hátlapod hogy néz ki? Láttam már hátlapra is fóliát mintt anno a 4-4S korszakban, de gondolom a gyári tokban (akkor ugye még nem volt) az full marad, feltételezem az már tényleg felesleges.

  22. @igerywhite

    Nekem a hátlapon nincs fólia, egyelőre még makulátlan.

  23. @tomtbo:

    Köszi mindent még1X, akkor szerintem belevágok egy ezüstbe 🙂


Add a Comment