fbpx Skip to content

A telefonok kamerái évről-évre hatalmasat fejlődnek, de mégis vannak dolgok, amikhez valószínűleg még sokáig plusz kiegészítőkre lesz szükségünk. Ilyen például a makró fotózás vagy akár a 360 fokos képek és videók készítése.

Makró fotózáshoz elég egy olloclip lencsét mondjuk beszerezni, ami nincs valami túl vészes áron, de a 360 fokos tartalmakhoz már simán százezer forint körüli kiegészítőt kellett vásárolnunk. Ez a helyzet most viszont megváltozik, mert egy sikeresen támogatott Indiegogo kampánnyal nagyjából 10-12 ezer forintból meg tudjuk úszni az egészet: ez a Fusion Lens 360.

Nyáron több zenei fesztiválon is egy civil szervezet csapatát koordináltam és előszeretettel használtuk az Insta 360 Nano-t, hogy menő, 360 fokos csoportképeket vagy akár vlogot forgassunk vele. Szerintem egy elég jó kis termékkel volt dolgunk, aminek az alkalmazása is elég sokrétű volt, ráadásul telefon nélkül is működött egy micro SD kártya segítségével. Korábban admin kolléga már hosszan írt róla, érdemes elolvasni. Egy gondom volt csak vele, hogy nem az enyém volt és vissza kellet adnom, illetve, hogy a 75 ezer forintos ára nem épp a hobbi, jópofaság kategóriába tartozik már.

A Fusion Lens 360 sokban különbözik az eddig látott 360 fokos kameráktól. A kedvező árából már sejteni lehet, hogy máshogy oldja meg a dolgot mint a többi ilyen típusú kamera. Ebben a termékben nincs akksi, nincs memóriakártya, sőt még kamera sincs benne. A Fusion Lens 360 ugyanis egy ollocliphez hasonló mobil objektív, ami egyszerre lefedi a két lencséjével az elő és hátlapi kamerát és a saját alkalmazásával összedolgozza a két kamera képét, úgy, ahogyan egy két kamerás, sokkal drágább eszköz tenné.

A két széles látószögű lencsének köszönhetően az iPhone kamerái 210 fokos szöget látnak már be, így a kettő képéből kijön a teljes 360 fokos látvány. Felbontás tekintetében pedig akár 6K-s fényképekről is beszélhetünk. A marketing anyagok inkább a fénykép készítésre teszik a hangsúlyt, ugyanis csak timelapse formájában (fotók és nem gyorsított videós megoldással, 4K) képes videót készíteni, de a rendes videó felvételre se kell sokat várni, ugyanis a tavaszi app frissítés már ezt is tartalmazni fogja. Szerintem egy elég jó kis termékről beszélhetünk, igencsak kedvező árcédulával és amint már videót is tudunk vele készíteni, egy abszolút ajánlott kiegészítő lesz.

Az Indiegogo kampány még december 12-ig tart, így ha bolti ár alatt és mindenki előtt szeretnéd beszerezni a Fusion Lens 360-at, akkor csapj le még most rá. Egyelőre csak iPhone 7, 7 Plus, 8 és 8 Plus modellekhez passzoló változat vásárolható csak meg, de hamarosan iPhone X-hez és androidos modellekhez is kapható lesz a különleges objektív.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Nem él a link, kíváncsi lettem volna az árra.
    “The page you are looking for is no longer available or has been moved.”


Add a Comment