fbpx Skip to content

Mikor a SzifonStore-os srácok szóltak, hogy érkezni fog egy kiegészítő, amivel 360 fokos fotókat lehet készíteni, egyből felkeltette az érdeklődésemet. Ettől függetlenül szkeptikus voltam amiatt, mert nem tudtam, hogy mennyit kell majd utómunkázni a képeket, meg hogyan lehet majd használni a kis kamerát.

unknown-2

Az Insta360 Nano az első perctől fogva meggyőzött és ez most nem marketing szöveg. Az iPhone-hoz csatlakoztatva azonnal készíthetjük a 360 fokos fotókat a saját alkalmazásával, amit ő össze is rak és hozzá se kell nyúlnunk, csak elküldenünk ismerőseinknek. Ennyire egyszerű.

Lényegében ez a hosszúkás kis eszköz két darab széles látószögű kamerával rendelkezik, amik szoftveres utómunka során 360 fokos képeket készítenek. A képeket többféle képpen is megnézhetjük, nyilván “körbejárhatjuk” a kamerát, vagy kiteríthetjük a képet, vagy esetleg külön 1-1 fotót is készíthetünk a kép egy-egy részéről.

A sokkal érdekesebb 360 fokos videó felvétel pedig teljesen egyedi nézőpontot adhat egy-egy eseménynek. Mi is használtuk, amikor felköszöntöttük az ismerőst születésnapján és érdekes volt úgy koccintani, hogy mindenkit megnézhettünk, ahogy gratulál, akár több szemszögből is.

unknown-2

A Nano kamerája F/2.0 értékkel rendelkezik, tehát rendkívül jó képeket készít akár sötétebb helyeken is, mint például a szórakozóhelyek. Szinte egy kislámpa mellett is annyi fényt enged be, hogy azzal ne legyen problémánk. Természetesen ilyenkor már azért ne mozogjunk a kép készítése közben. Nappal ilyen problémánk nem lesz, kényelmesen lehet mozgás közben készíteni fotót és videót, a két kamera egyszerre fotóz, így nem fog szétcsúszni a kép. Alul helyet kapott egy SD-kártya foglalt, amibe maximum 64GB-os kártyát tehetünk, de azt hiszem, ez bőven elegendő. A kamera beépített akkumulátorral is rendelkezik, amivel nekem személy szerint egyáltalán nem volt problémám.

Emiatt az Insta360 külön is használható, nem kell a telefonunkhoz csatlakoztatni, ha fotót vagy videó készítenénk vele.

unknown-1

A telefonra letöltött alkalmazással az SD-kártyán lévő fájlokat azonnal átmásolhatjuk és megoszthatjuk. Pár napja frissült a készülék szoftvere is, így most már Time Lapse videókat is készíthetünk, ami igencsak látványos egy 360 fokos videó esetén. Ezt sajnos még nem sikerül kipróbálnom.

Összességében nem gondoltam volna, hogy ennyire addiktív lesz ez a kis kiegészítő, és ennyire pontos. Tényleg nem kell semmit sem állítani, tökéletes 360 fokos képeket és videókat készíthetünk vele. A firmware és az app is teljesen megfelelő, mindkettőt rendszeresen frissíti a cég. Picit jobban kell vigyázni kamerára, mert ugye mindkét felén vannak lencsék, de kaptunk hozzá kis szövet zsákot, így abban kényelmesen tárolható.

Összességében nem nagyon tudtam belekötni, nekem megfelelt a fotók és a videók minősége is, természetesen ezeket a megosztáskor a saját szerverükön tárolja a cég, mivel ugye nem egy szimpla .jpg fájlról beszélünk, kivéve ha “kiterítve” osztjuk meg.

Kattints a képre, és nézz meg egy 360 fokos fotót:

insta360-nano

Egyetlen negatívum az ár. Sajnos nem olcsó, így leginkább azoknak éri meg, akik sokszor utaznak, vagy olyan oldalt készítenek, ahol ilyen látványos fotók és videók kirakhatóak. Megvásárolható a SzifonStore-ban 74.990Ft-ért.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Az ára tényleg húzós, 30 körül tippeltem.

  2. Ez aztán a drága és felesleges cucc! Bár a selfi avagy egobotosoknak lehet egy jó alternatíva.

  3. Olcsóbb megoldás a panoráma funkció, ahhoz csak maga a telefon kell.

  4. Jó, hogy lehet kapni… ????

  5. Nem veletlen fekete-feher a pelda foto. Olyan pocsek szinei vannak es brutal CA, hogy hulye aki megveszi. A Theta S jobb, de ugyan ugy kritikan aluli.


Add a Comment