Egyes esetekben a hidegben nem reagál az iPhone X kijelzője

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A felhasználók tapasztalatai alapján szélsőséges esetekben, például mínusz 5-10 fokban vagy plusz 40 fok fölött az iPhone X kijelzője nem reagál az érintésre. Erről természetesen az Apple már tud, és szoftveres módon optimalizálja majd, hogy ne legyen ilyen probléma.

iPhone X kijelző nem reagál

Ez olyankor fordulhat elő, ha mondjuk egy fűtött irodából indulunk el nulla vagy inkább azalatti kinti hőmérsékletbe, ilyenkor a készülék néhány másodpercig nem reagál a hatalmas hőmérséklet különbség miatt. A iOS eszközök egyébként 0 és 35 fok között működnek megfelelően, de az Apple a következő frissítésben javítani fogja ezt a hibát.

A lehetséges megoldás ilyenkor a készülék kényszerített újraindítása: Az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X esetén megváltozott a reset, a recovery és a DFU elérésének módja.

Egyébként a hiba nem újkeletű, régebben is voltak hasonló problémák, sőt, maga a készülék is letilt, ha túl forró lesz. Múlt évben az iPhone-ok hazánkban is előszeretettel kapcsoltak ki, vagy indultak újra a hidegben, ami leginkább akkumulátor probléma volt, egyes esetekben pedig az Apple is cserélte ezeket.

Idén is várható, hogy a régebbi akkumulátorokkal rendelkező készülékek nem bírják majd a hideget, így érdemes megelőzni ezt a bajt és elmenni egy szervizbe kicseréltetni az akkumulátort, ha az már öregebb.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Jó lesz ez a végen, mint a Google Pixel XL 2… minden héten jön valami hiba.
    Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy az időjárás ellenállóságot, hogy oldják meg szoftveresen.

  2. Igen valószínű, hogy szoftveres a hiba, mert az én 3 éves iPhone 6-osom is elkezdte ugyan ezt csinálni… egyszercsak fogja magát, és nem érzékel semmit, toktól, fóliától és kiegészítőtől függetlenül, majd egy lock-unlock után megint hibátlan. Most hogy látom ezt a cikket, és átgondolom, még csak egy pár hete csinálja (eddig soha nem volt még csak hasonló problémám se), szóval körülbelül mióta 11.1-re frissítettem.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!