fbpx Skip to content

Az iPhone X november 3. óta vásárolható meg, azóta számtalan cikket írtunk róla, valamint teszteltük is. Sokak számára zavaró az a bizonyos bevágás az előlap tetején, ahol többek között a TrueDepth kamera is elhelyezkedik. Van, aki ki nem állhatja, és van, akit meg egyáltalán nem zavar.

iPhone X káva

Ha videót vagy filmet nézünk és kihasználjuk a teljes kijelzőt, akkor noha az egyben levág nem csak két oldalt, de alul és felül is a tartalomból, tényleg zavaró lehet, hogy belelóg oldalról, viszont szerintem függőleges használatkor nem túl vészes. Persze nem mindenki így gondolja, így számukra lehet hasznos a 9to5mac által közzétett háttérkép, amellyel látszólag elrejthető a bevágás.

Benjamin Mayo, a 9to5mac szerkesztője például azt írta, hogy amikor bemutatta az Apple az iPhone X-zet, azt gondolta, hogy nagyon zavaró lesz a képernyő tetején az a bevágás, most viszont azt állítja, hogy pár nap eltelte után már egyáltalán nem zavarja.

Egy gyors megoldással lehetőségünk van elrejteni a zárt és a főképernyőn is a sávot. A titok nem más mint egy egyszerű háttérkép. Egy tech guru Twitterén osztotta meg a problémamegoldó képet. Nem kell más tennünk, mint letölteni a hátteret, majd beállítani a fő- és lezárt képernyőre.

A kép egyébként az iPhone X egyik élő háttérképe, ezt használta az Apple a marketinganyagaiban is, mindössze kapott egy fekete felső sávot, így kitakarva a bevágást. Egyeseknek “béna” megoldásnak tűnhet ez, azonban tényleg szépen el tudja rejteni a szenzorok helyét.

Egyelőre csak ez az opció van erre, és nem is valószínű, hogy lesz más, mert a fejlesztők számára az Apple nem csak azt tiltja meg, hogy külön figyelmet vonzzanak a megoldásaikkal az érzékelősávra, hanem egyúttal azt is, hogy elrejtsék azt. A későbbi iPhone-ok esetében is csak akkor várhatunk változást, ha az Apple hallgat a panaszkodókra és kiveszi a belógást – ugyanakkor ez nem valószínű, mert ezzel a markáns kialakítással ismét meglehetősen egyedivé, más készülékektől könnyen megkülönböztethetővé, és felismerhetővé tették az iPhone X-et.

bemetszést takaró háttérkép

Letöltés

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Rihekopo79: Wowwww ????????????

  2. Aki ilyet akar annak ott a Samu. Nem belóg hanem a kijelző megy köré. Jobb lenne ezt a cikket törölni. Akinek nem tetszik az vegye meg a 8+t. Jó az meg legalább nehéz mint a sár.

  3. @White64GB: en is hatalmas apple fan vagyok de azert hulyeseget ne beszeljunk mar. Kijelzo megy kore vagy a szenzor log be halal mindegy. Landscape modeban egy videot ugy nezni hogy az egyik oldalaba beleharaptak, cseppet sem profi munka.

    @rihekopo79: ez a kep hatalmas mar be is allitottam i6 ra 😀

  4. De csúnya az a háttérképpel az X . nekem teljesen megfelel a gyári. Ez így tökéletes

  5. @iBenito: ha nem nagyítod fel teljes képernyőre az adott tartalmat, és így nem vágsz le belőle két oldalt, illetve adott esetben alul és felül is a nagyítással, akkor nem lóg bele semmi. de ha ez ekkora probléma, akkor ne vegyél iPhone X-et, ott az iPhone 8, ami esetén nincs ez.


Add a Comment