fbpx Skip to content

Kinézünk az ablakon és tagadhatatlanul itt van az ősz, a fák lombkoronája zöldből átváltott pirosba, narancssárgába, sárgába. Nincs is jobb alkalom arra, hogy pár új Apple Watch szíjjal bővítsük a készletet, akár az évszakhoz passzoló színekkel. A választás ezúttal is a Clockwork Synergy-re esett, akiknek NATO és bőr, illetve perlon szíjairól már korábban írtunk korábban, és most egy új típussal is jelentkeztek.

Mint azt már valószínűleg tudhatjátok, én durván szíjfüggő vagyok, jelenleg 38-nál tartok, ezért nem meglepő, ha egy új anyagú szíj megjelenik a piacon, akkor azt előszeretettel be is szerzem. Rengeteg sport, Nike és nejlon szíjam van a sport tevékenységekhez vagy könnyed tavaszi, nyári viselethez, szép számmal gyűlnek az elegáns bőr- és fémszíjak is, de most kifejezetten megörültem a Cordura kollekciónak, ami se nem bőr, se nem fém, mégis rendkívül elegáns darab.

Melegben a ruházatom, és az időjárás okozta izzadás miatt nem hordom sem a bőr-, sem a fémszíjaimat, mert ezekbe nem épp a legjobb beleizzadni, sőt, a bőr durván büdössé tud válni akár néhány hét vagy hónap alatt. Azért tartom ezt fontosnak megemlíteni, mert a Cordura kollekció igaz kívülről nem bőr, de a belseje, ami a csuklóval érintkezik, már bőr. Két színre csaptunk le Jadeye kollégával, ő az Electric Blue-t (“szifonkék” ????), míg én az Autumn névre hallgató rozsdabarnát választottam.

A cordura anyagot elsősorban nem óraszíjakhoz használják, hanem táskákhoz, bőröndökhöz és speciális ruházatokhoz. A XX. század első felében fejlesztett ki ezt a szőtt anyagot, ami elsősorban nejlonból áll, de sokszor pamuttal és más természetes anyaggal is összeszövik. Annak ellenére, hogy ennyire sok mindenre használják ezt az anyagot, és így szinte mindenki ismeri, de szíj esetén mégse válik egyszerűvé, hétköznapivá. Tapintásra abszolút kellemes, elegáns, de valószínűleg a bőr belső nemcsak a minőség emelése miatt került bele, hanem mert a cordura a bőrrel érintkezve kidörzsölheti azt, amit ugyebár senki se szeretne egy óraszíjtól. A bújtatók kellően keskenyek, nem tolakodóak, a lyukak száma pedig elegendő kis és nagyobb csuklókhoz is.

Külön tetszik, hogy a szíj vége nem csúcsos, ahogy az általában lenni szokott, hanem sokkal szögletesebb, bár így is befelé szűkülő, így jól passzol az óra lekerekített négyszög formavilágához. A csat sokkal jobb lett a legelső Clockwork Synergy cikkem óta, végre “van benne anyag”, bár ez már igaz volt a perlon szíjaknál is. A csat és adapter színeiben nincs változás. Jadeye-nak a rozsdamentes acél órájához lehetett színben pontosan passzoló adaptert választani, de én az ezüst sport kivitelhez csak polírozatlan acélt tudtam választani, amin azért látszik, hogy másmilyen, mint az óra színe, de én ezt már megszoktam, nekem nem gond. 20 szín érhető el a Cordura kollekcióban, így mindenki megtalálhatja a számára szimpatikusat, mind elérhető 38 és 42mm-es változatban is és persze más óratokozáshoz is van passzoló csat és adapter.

A Clockwork Synergy továbbra is volt olyan kedves és a Szifon.com olvasóinak 10%-os kedvezményt biztosít minden szíj árából, amennyiben a ‘10szifon’ kódot használjátok vásárláskor!

Neked hogy tetszik az új kollekció?

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Azért ez a bevezetés sokkolt, ahogy sikerült két mondat alatt az őszt összekötni a fogyasztással. De most komolyan…mi a fasznak 38 szíjat venni egy órára? Ez annyira beteges, mint amikor az orosz katonák gyűjtötték az órát a háború alatt. Bár azt nem tudták, hogy mire jó, de az volt a menő, akinek sok volt.


Add a Comment