fbpx Skip to content

Sziasztok, Hori vagyok, szíjfüggő! Akár így is kezdhetném a mondandómat, ha egy, függőségekkel küzdők összejövetelén lennék, de szerintem nincs az országban még egy olyan ember, aki ilyen problémával küzd. Az Apple Watch szíjaim száma jelenleg 24. Durva.

Függőségem még tavaly tavasszal kezdődött, mikor szépen elkezdtem rendelgetni szíjakat különböző gyártóktól, mert meguntam, hogy csak két, gyári sport szíjam van. A Clockwork Synergy volt az egyik első hely ahonnan új szíjaim lettek és úgy gondoltam, hogy körbenézek, milyen új szíjak lettek náluk az elmúlt egy év során.

A Clockwork Synergy-ben akkor és most is az volt a jó, hogy hatalmas választékkal rendelkeznek és mindezt kulturált áron kínálják és nemcsak Apple Watch-hoz vagy más okosórához, hanem klasszikusokhoz is. A kínálatukban egyből kiszúrtam egy teljesen új típust, a perlont, ami anyagában hasonló, mint egy NATO szíj, hiszen itt is nejlon szálakból áll a szíj, csak épp teljesen máshogy van szőve. A vékony nejlon szálak össze vannak dolgozva vastagabb, már kezelhető szélességű szálakká, amit utána rácsszerűen összeszőnek, amitől rombusz mintázatú, szellőző szövet jön létre.

Már a képek alapján nagyon megtetszettek a perlon szíjak, könnyed, nyárias viseletnek tökéletesnek tűntek. 15 különböző szín közül választhatunk, vannak klasszikusabb színű szíjak, de szerencsére bőven találhatók a kínálatban igazán élénk színűek is, mind például a képeken látható sárga és piros. Nem mindegyik szín érhető el viszont mindkét méretű órához, de a csatok és adapterek színe nagyrészt lefedi az Apple Watch-ok színkínálatát.

Mikor megérkeztek, a szíjak kicsit merevek voltak, nem tetszettek annyira, mint a képeken, viszont néhány óra hordás után már kellően “betörtek” és megpuhultak, így abszolút könnyed és kényelmes a viseletük.

Annyi negatívumot tudnék csak mondani, hogy az első bújtató nagyon közel van a csathoz, így amíg még kicsit merev a szíj, nehéz a befűzése és az anyag miatt az szíj egyik vége olvasztva vagy ragasztva van, hogy ne foszoljon szét a szövés és ezt talán szebben is lehetett volna kivitelezni.

Nagy előnye a szövésnek viszont, hogy nincsenek rajta fix lyukak, hanem bárhol átnyomható a csat “nyelve”, ezért sok szíjjal ellentétben itt tényleg be lehet állítani a csuklónkhoz legjobban passzoló méretet. Pár nap alatt megszokja az anyag, hogy hol szoktuk átszúrni, de ezt a lyukat némi simogatással el lehet tüntetni, így akkor se fog látszani, ha épp már más méretben szeretnénk hordani a szíjat.

Már előre látom, hogy nagy kedvenceim lesznek nyáron a perlon szíjak, köszönhetően a könnyed, szellőző anyaguknak és az élénk színeiknek. A Clockwork Synergy volt olyan kedves és a Szifon.com olvasóinak 10%-os kedvezményt biztosít minden szíj árából, amennyiben a ‘10szifon’ kódot használjátok vásárláskor.

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Köszi a tippet, szép szíjak!
    42mm-es space gray órához melyik bőrszíjat javasolnád, hogy kicsit elegánsabb legyen?

  2. @lalamper:
    Szia
    SLG Design az iStyle-ból. Ha még van nekik készleten. 9900-ért ajándék.

  3. @Agent_H: Köszi, sajnos már nem elérhető..

  4. @lalamper: ezt kitől kérdezted? Horitól?

  5. @lalamper: a Gentlemen’s kollekcióból tudnék inkább ajánlani, mint a másik bőr fajtából, de ilyen fajtám nincsen innen

  6. @Jadeye: Igen, Horihoz szólt a kérdés. @Hori: Köszönöm!

  7. Akkor én leszek az egyetlen aki szerint ezek a szíjak rettentő igénytelenek.

  8. Ez a perlon nekem se tetszik olyan bucsus kinézete van…
    Viszony southernstraps-ék nato szíjai baromi igényesek, gondolom ugyanez igaz a clockwork nato szíjaira is.
    Viszont adjatok már tanácsot, igazán jó minőségű leather loop-ot 38-as méretben kitől lehet beszerezni? WristWear-től rendeltem de jön le az oldaláról az a gumis bevonat, igaz ez az ikiegeszitős loopokra is. Azok meg kopnak is, tudom-tudom nincsenek szivárvány minden színében játszó bőrrel megáldott élőlények 🙂 a festés meg nyilván kopik. A gyári jó egyáltalán?
    Kössz

  9. @Agent_H: Ha a gyári Leather loop olyan mint az iPhone tokjaik szoktak lenni, akkor nem ????

  10. @Agent_H: Lehet hogy szentségtörés, de én ebayről rendeltem bőr loop szíjas pirosban. Ez elvileg applenél nem is létezik, több mint egy hónapja hordon, semmi baja, nagyon jól tapad a mágnes, jól néz ki, kb 3.000 huf volt.

  11. Szia
    Köszi. A széle se válik le ahol a szíj visszafordul?

  12. @Agent_H: Eddig még sehol nem vált meg. Ahol visszahajlik, ott egy kicsit betört a bőr, de ez nem jelent problémát, csupán annyi, hogy ott szívesebben hajlik.

  13. ???

  14. @Rabbi: Sztem, Te sem gondoltad komolyan, hogy engedélyezzük a kommentedet. Nyilván lehet véleményed, a termékkel kapcsolatban, de azt nem engedjük meg, hogy a kollégát ócsárold.

  15. @Agent_H: megjöttek a southern Strauss szijaim, de nem vagyok megelégedve velük.
    Maga a szij anyaga fantasztikus, viszont az alapter valami pocsék. Akkora mozgástere van az órába helyezve, hogy nem akarom elhinni. Kb. csak a kis pöcök tartja az egészet, hogy ne cuppanjon ki a szij az oratokbol. Nyilván nem oldalra, hanem merolegesen előre.

    Másnak is ilyen szar?

  16. Szia,

    Nekem nincs ilyen gondom velük egyáltalán, stabilak, nem csúszkálnak, vagyis eddig nem vettem észre, otthon este ránézek.


Add a Comment