Visual Codes – Ingyenes QR-kód alkalmazás, melyet érdemes letöltened

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mióta az iOS 11-ben elérhetővé vált a QR-kódok olvasása a beépített kamera alkalmazással is, azóta egyre többször használom ezt a funkciót. Én persze azt vártam, hogy “világmegváltás” érkezik, mindenhova, mindenki QR-kódokat fog elhelyezni, azonban ez (még) nem jött el.

Apple Watch QR kód

Eddig is voltak már alkalmazások az App Store-ban, amikkel beolvashattuk a QR-kódokat, de az iOS 11 óta ez már sokkal kényelmesebb lett. A QR-kód terjedéséhez az is hozzá tartozik, hogy még az iOS 11-re való frissítéssel is várnak az emberek. Pár napja belefutottam Benjamin Mayo alkalmazásába, amivel QR-kód linkeket készíthetünk, mint például Wi-Fi jelszó megosztása, de a névjegyünket, egyedi linkünket is elrejthetjük a kód mögé, mindezt pedig az Apple Watch-on is tárolhatjuk!

QR kód alkalmazás – Visual Codes QR kód alkalmazás – Visual Codes

Utóbbi talán a legfontosabb, főleg ha rendelkezünk az Apple órájával. Ezeket a kódokat szinkronizálhatjuk az Apple Watch alkalmazásba, majd pedig könnyedén leolvashatjuk őket az ismerős telefonjával. Így megoszthatjuk a Wi-Fi-t, (amit persze az iOS 11 is tud már automatikusan), névjegyünket, esetleg egy Google Maps linket, és így tovább. Számtalan lehetőségünk van, és tényleg gyorsan és jól működik az App. Természetesen, akinek nincs órája az a telefonjával tudja ezeket megosztani.

Az alkalmazás alapjában véve ingyenes, de alkalmazáson belül vásárlással támogathatjuk a fejlesztőt és még néhány funkciót is kapunk, ha azokra is szükségünk lenne. Aki pedig szereti Sirit, kihasználhatja most, mivel Siri segítségével is előhozhatjuk a QR-kódokat. 🙂 Letölteni innen tudjátok:

Visual Codes
  • Visual Codes
  • Méret: 30.91 MB | Verzió: 1.5.2
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


  1. @Jecy: Én ezt egyszer próbáltam ki és akkor az én telefonomon nem volt bekapcsolva az AirDrop csak a bluetooth. A host telefonon asszem be volt kapcsolva az AirDrop és a bluetooth is. Szerintem csak bluetooth kapcsolat kell (mintha egy AirPods-ot párosítanál), de nem vagyok benne biztos.

  2. Sziasztok! Jó pár éve használok iphonet, olvasgatom a hozzászólásaitokat, van aki elégedett van aki leszólja akkor mi a fa…k veszitek meg! Sok buta betegember vagytok akik vitatkoznaka semmin. Használd ha tetszik baszd a kukába hanem!!!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!