fbpx Skip to content

Emlékszünk, hogy mekkora botrány volt a Samsungnál, mikor már napi szinten robbantak fel, gyulladtak ki az akkumulátorok a Note 7 készülékekben. Végül az összeset vissza kellett hívnia a gyártónak, miután bárhol és bármikor megtörténhetett a probléma.

iPhone 8 Plus akkumulátor felpúposodás

Na ilyen ugyan nincs az iPhone 8 Plus-nál, de már 6 darab olyan készülékről tudunk, amiben felpúposodott az akkumulátor, akár már kibontás előtt, a dobozában, vagy később, töltés közben. Az Apple vizsgálja az esetet, lehetséges, hogy a szállítás közben érte olyan hőmérséklet vagy bármi más behatás ezeket, ami miatt ez megtörténhetett. Természetesen minden évben előfordul néhány rakoncátlankodó akkumulátor, de attól egyelőre nem kell tartanunk, hogy tömegesen púposodnának fel az iPhone 8 Plus-ok.

iPhone 8 Plus akkumulátor felpúposodás

Ezeket az Apple természetesen garanciában cseréli, és megvizsgálja, hogy mi történhetett.

Tehát egyelőre tényleg mindössze csak hat ilyen esetről tudunk, ami több millió eladott telefonhoz képest egyáltalán nem sok. Az iPhone 8-nál a pattogó hangszóró problémát az Apple a legutóbbi frissítésben már javította, illetve heteken belül érkezhet az iOS 11.1, ami pedig gyorsít majd a régebbi iPhone-okon.

Olvasd el a hozzászólásokat is

38 Comments

  1. “Tehát egyelőre tényleg mindössze csak hat ilyen esetről tudunk, ami több millió eladott telefonhoz képest egyáltalán nem sok”

    Vagy is akik jeleztek….

  2. A pattogó hangszóró hiba nálam a frissítés után még mindig észlelhető :/

  3. A Note 7-ek sem egy nap alatt gyulladtak ki/robbantak fel.
    A Samsung 2.5 milliot adott el es korulbelul 100 eset lett regisztralva 2 honap alatt, majd oktoberben visszahivta a keszulekeket. Ha valaki emlekszik, akkor ugyan igy indult ott is a dolog, elso heten 1-1 majd sorra jottek a bejelentesek. alig 2 hete kaphato a 8 Plus, varjuk ki a veget.
    Remelem az X-ek nem fognak puposodni…

  4. A pattogó hangszóró nallam is észlelhető. iPhone 7 plus. Pedig kar mindent csináltam vele. Ujra telepítettem,stb…semmi változás. Persze nem mindig. Csak neha. Meg amikor mondjuk kihangosítom. Elég idegesítő. Azt hiszem garancia lejárat előtt csere lesz 🙂

  5. Jah es a kulfoldi portalok mar nem 6 hanem egyel tobb, 7 incidenst emlitenek.

    [link=https://www.phonearena.com/news/Seven-Apple-iPhone-8-and-iPhone-8-Plus-units-have-been-split-open-due-to-a-swollen-battery_id98740] Pl itt is [/link]

  6. @Criton: mert ezt egyik híroldal sem kapná ám fel, a többiek tuti eltitkolják, és ha ez történik a készülékükkel, nem viszik vissza sem.

  7. A dolog szépséghibája hogy ezeket az alkukat is a Samsung gyártja! Így megint náluk van valami gaz ha olyan lesz mint a Note 7-esetében, de reméljük nem lesz!
    Ha mégis akkor gondolom nem fog többet keresni az Apple-nek szállított alkatreszeken mint a két új telojan! Sőt meg perre is számíthat .

  8. @gunar: A Note 7-nél se az akkisval volt a probléma hanem a kábellel. 😀 Szóval jah…

  9. @gunar: linkelj már valami forrást arra, hogy a Samsung gyártaná az akkukat.

    @farkas63: milyen kábellel?

  10. A Notenál nem az akksi volt a probléma, hanem az egész tervezés, ami a leggynegébb láncszemen, az akkumulátoron jelentkezett. Itt most egész egyszerűen arrol van szó, hogy a lithium-ion akkuk úgy viselkednek ahogy a lithium-ion akkuk szoktak. Nem csak az iPhone 8-ban, igaz ez bármelyik korabbi iPhonera, vagy Huaweire vagy bármire. A felhasznalói igények a li-ion akkut követelik meg, azok pedig ilyenek. Felpúposodik, beviszed a szervízbe, kicserélik. Ilyen ez. Apple Watchok is elpukkannak, volt is róla itt cikk.
    Mennyit adhattak el? 10 milliót? Felpúposodtt belőle 7-8 darab? Szerintem bármelyik szolgáltatónál több ilyen telefon van egyetlen üzletükben…

  11. Találkoztam már samsung feliratú akkumulátorral vietnámi gyártásúval,ettől függetlenül a samsung legyártatja az akkut és nem ő állítja elő.!Én megbizonyosodnék valamiről mielőtt említem.A lipók nem kábelhibából puffadnak hanem azért mert zárlatos lessz valamelyik cella rész,eltérő cellafeszültségek esetén nagy feszültség gerjed a cellákban ezáltal hő méghozzá nagy hő keletkezik ami gázképződést is von magával,Ettől a nagy hőtöl és gázfejlődéstől puffadhat vagy gyulladhat úgymond robbanhat fel lipó.Fóliák vannak a cellák közt ha az megsérül akkor is lufi lessz.Valamint,nagy árammal való töltés miatt és gyors kisütés esetén is előfordulhat puffadás…✌️

  12. @gunar: “It appears the battery inside the iPhone 8 Plus is made by Amperex Technology Limited (ATL)”

    Ezt benézted. De köszönjük.

  13. Nálam egy hét használat után a kijelző alja a home gomb magasságában elkezdett katogni(iphone 8 plus).
    Vissza is vittem most várom a csere készüléket.

  14. @djmaya: Ilyenkor szépen használni kell meg várni, mert később is kicserélik erre a hibára, és akkor ugyanúgy lesz új készüléked. 🙂

  15. Hát érdekes dolgok ezek.
    Valami egyre jobban azt súgja nekem, hogy talan nem kéne iphone 7 plussrol 8 plussra váltani, talán kicsit később kéne váltani kb fél év múlva amikor már stabilan képesek normális készülékek gyártására..

  16. @info: A 7 Plusok sem pukkannak el kevésbé… 😉

  17. @Jadeye:
    @AppleFan: Jó, lehet csak az X kapja meg a samutól az alkatrészeket, de attól hogy nem a samu van ráírva még lehet az ővék a cég ami gyártja. Amugy nem is értem minek rendel mástól ha pl az X-be samutól.

  18. @ef-dani:
    Ezt nem arra irtam, hanem azt mondom, hogy egyre inkabb ugynezki, hogy nem feltetlenul erdemes valtanom, akarhogy nezem nem eri meg…
    Amugy meg az egesz egy rakas szar, hany uodatet fognak csinalni, amikor mar elmondhatom majd hogy a hiper szuper gigaeromu telefonomon a rendszer nem akadozik.
    aljjunk mar meg…

  19. @info: Milyen gigaerőműről beszélsz, nem iphone-od van?
    Az androidos magtárak és ram boltok amikre ez igaz és azokon is akad, napi 2x lemerül, stb bajaik vannak akkor vissza kell térni a 3310-es nokiához, vagy ha szépet akarsz egy 8850-re. azon sosem lett új szoftver de nem is akadtak sőt nem is voltak okosak a mai értelemben.

  20. @gunar: ha a Samsung gyártaná, akkor miért váltottak ők is az ATL-re?

    According to News1, the world’s largest phone maker will use what was previously its secondary supplier of batteries, ATL, as its main source for the flagship phone to exchange and sell to customers. ATL is also Apple’s main supplier for iPhone batteries.

  21. @gunar:
    Iphone 7 plus a telefonom tipusa es ha jobban megnezed a benchmark programokat akkor ez elegge erosnek szamit, megis minek kene hogy legyen a telefonban egy i7es processzornak?? akkor nemfog akadni?
    Es android???
    Hat vot es szerintem hamarosan megint inkabb vissza allok arra, az 52 ezer forintos xiaomi redmi note 4 pro is rendszer szinte szarra veri ezt az iszart az akumlator idorol mar ne is beszeljek a bepitett filekezelerol mar ne is beszeljek..
    mivel sajnos en is erintett voltam a note 7 cirkuszban es ennek a szemet magyarorszagi szarszungnak a kepviselete egy tragya fereg banda (most inkabb nem irom le miert tul hosszu) egfogadtam, hogy magyarorszagonmagyar kereskedotol soha nem fogok szaszung termeket vasarolni.
    meglatamsom szerint a note 8 kameraja sokkal jobb mint akar az i7 plus vagy az i8 plus, a note7 nek zsenialisan jo kameraja volt es verhetetlen.
    jelen allas szerint varom, hogy az ismerosom kintrol tud e hozni note 8 belso 256gbal, ha igen akkor ez az i7 fos olyan hamar tkarodik az eletembol ahogy elo van irva, az iphone 4s volt ez elott az utolso telefonom ami volt most meg ez a plus 7 es eltelt kozte 6 ev hat azt kell, hogy mondjam kar hogy ilyen telefont hasznalok egyetlen egy alkalmazas miatt amit meg a kocsog amerikai barmok nem akarnak e atrakni androidra, sznob faszok idota tarsasag…
    ugyhogy en ahogy tudok emgyek vissza droidra, jobb kenyelmesebb egy jobban parameterezheto rendszer.
    ennyi….

  22. info: Akkor reszedrol ennyi. Problema megoldva. Hamarosan egy szuper keszulek boldog tulajdonosa leszel. Nem bosszankodnod kellene.

  23. Jaj gyerekek ne kezdjétek már megint… Komolyan mondom nehéz eldönteni melyik komment a nagyobb baromság. 😀 Szídjátok a másik platformot, közben meg a két nagy cég kéz a kézben üzletel. 😀

  24. @Kigyósi Gergő:
    hat en is ebben remenykedek, ha megjon az ujtelefon akkor meglesz kintrol hameg nem akkor meg megvarom a mate 10-et, az egy kivalo telefon, volt nalam 4 honapig egy mate 9-es es szerintem az zsenialisan jo telefon volt illetve most is az, lassan az osszes kinai telefon szarra veri az ifost…nevrokonom forog a sirjaban…

  25. @Jadeye: Akkor ezek alapján hülyeséget írnak a samu árbevételéről az eladásra kerülő X-ek miatt? Ott szerepel az akku is a listán, csak ezért írtam.

  26. @info: Azért azt ígérd meg légyszi, ha végre eljön életed nagy napja és eladod az utált iphone-t és visszaváltasz droidra, amit nem is értek miért hagytál magára ha egy sziamiau ennyire jó és a többi is, akkor nem jössz ide fröcsögni mint annyi más droidos is akik itt köpködnek az apple termékeire, ami 10-15 app-ot elindít és futtat, majd bezár 2 perccel előbb mint az istenített nem akadós hanem simán futó és selymesen simulós nugát v oreo. Csak ennyit kérek és sztem még itt jó páran akik nem mennek el a droidos oldalakra azt fényezni az iphone-t és szarozni amit azok használnak.
    Köszi előre is ! 🙂

  27. @AppleFan: Ja üzletel miután megnyerte a pert a másik ellen vmiért.

  28. Ramot,memóriát, kijelzőt gyárt a telefonhoz az neked nem üzlet? 😀
    Hogy a design miatt pereskednek az egy dolog…

  29. @djmaya: Ilyenkor kapsz csere készüléket, vagy megtarthatod a hibásat, amíg meg nem jön az új?

    Én holnap viszem a sajátom és nem szeretnék két hétig telefon nélkül maradni.

  30. Ezért nem veszek telefont soha megjelenésükkor. Ilyenkor mindíg nagyobb az esélye, hogy az ember belefut valami szarba! inkább várok a vásárlással 5-6 hónapot. Ellenben azok az ismeröseim akik elôrendeltek vagy megjelenés után vásárolta szinte mindig belefutottak valami szarba. Megbizható termékeket gyárt az Apple…de itt is előfordulhat simán hogy valami szarba fut bele az ember.

  31. @Criton:
    Nyilván egy csomó ember észre sem veszi, hogy felpúposodott, vagy csak nem érdekli, hogy az egy hetes csúcskészüléke szétnyílt.
    Szerintem hivatalos szervízben köt ki az ilyen, ahol jegyzik ezeket a kiemelkedően fontos hibákat.

  32. Az androidosok húzzanak innen! Csá

  33. @totopad: Szia,Nem kaptam teló nélkül vagyok 🙁

  34. Anno én Apple Store ba azonnal kaptam egy zsír újat, kb 5 percen belül.

  35. ti akartatok mindig nagyobb aksit …hat most itt van terheles fugvenyeben az Isensor akar duplajara noveli az aksi meretet 🙂

  36. @djmaya: Na ez azért a szégyen kategória, hogy veszel a boltban egy negyed millás vasat és 1 hét után kiderül gyári hibás, aztán nem adnak helyette másikat azonnal.

  37. Mai apple service experience-em!

    Ugye a 8 Plis-on gyárilag nem megy a 3d Touc, bejelentettem az Apple oldalán. Megadtak több opciót, hogy mikor tud az agent felhívni. Hívott is a megadottban, mondom, neki, hogy iPhone expert vagyok, tuti hardver issue van, küldött (valami teamviewer szerű meghívót), miután ő is megsasolta a beállításokat, meg mondtam, hogy az anyja kínyját is újraraktam már a telón megegyeztünk, hogy be kéne vinnem egy szervízbe. Küld majd az Apple ID-s regisztrációmra egy meghívót és majd időpontot kell foglaljak via online.
    Meg is történt a mai napra, kaptam visszaigazolást is egy iSpot üzletben. A megadott időpntra idamegyek, közli az eladó, hogy nincs ma szervízes ember. Kérdem én, hogy akkor mi a lófé kaptam időpontot, azt mondja, hogy otthagyhatom, majd, ha lesz szervízes megnézni (csak a megnézés 3-4 nap) ez időre kb 70000 rongynak megfelelő valutáért (kaukcióért) tudott volna biztosítani egy csere 5S-t, majd, ha tényleg 3-4 nap után megállapításra kerül, 2 hét múlva talán kapok egy új telefont.

    Ez az ügyfélbarát hozzáállás. Asszem megy egy igen szép magyarsággal megírt panaszlevél.

  38. @totopad: mivel itthon nincs ilyen üzlet, hogy “iSpot”, így gondolom, külföldi történet – ugyanakkor mivel az Apple saját üzleteinek nem ez a neve, feltételezem, egy AASP (Apple Authorized Service Provider) volt az, ahova időpontot kaptál, azokra meg nincs napi rálátása az Apple-nek.

    érdemes elküldened nekik erről egy visszajelzést, hogy a jövőben ez ne fordulhasson elő.


Add a Comment