fbpx Skip to content

Külföldön már megszokott az Apple iPhone Upgrade programja, melynek a segítségével bizonyos havi összegért “bérelhetünk” az Apple-től egy iPhone-t, majd pedig egy év után visszaadva válthatunk az új készülékre.

Legyen évente új iPhone-od program a Telekom-nál

Ez a fentiek mellett azért is jó, mert ebben az összegben nem fizetjük ki a teljes készülék vételárát, így közel féláron, havonta fizetve kapjuk meg mindig az új iPhone-t. A Telekom hasonló konstrukciót indított el az Apple-lel közösen, melynek a neve: Legyen évente új iPhone-od!

A Telekom Magyarországon elsőként lehetővé teszi, hogy akár évente, könnyen és kényelmesen cserélhessük az iPhone-unkat a legújabb készülékekre. Ilyen egyelőre más szolgáltatónál jelenleg nem elérhető.

2017. szeptember 29-étől a Mobil Korlátlan + Net Korlátlan díjcsomag-kombinációban vásárolt iPhone-nal nem csak a mobilozás és netezés szabadságát élvezheted, hanem a Telekomnál részletre megvásárolt iPhone-odat könnyedén cserélheted majd évente.

Az előfizetésre és a fenti díjcsomag-kombinációra vállalt 2 éves hűség esetén legkorábban a vásárlástól számított 1 év múlva dönthetsz, leadod-e a nálad lévő iPhone-t és újat választasz 2 éves előfizetéssel, a kínálatunkban akkor elérhető legnagyobb díjcsomagunkkal.

A Programban való részvételhez szükséges díjcsomag-kombinációra vállalt 2 éves hűséggel megvásárolod a következő iPhone-odat részletre, onnantól ismét csak a díjcsomag havi díját és az újonnan vásárolt iPhone árát, annak részleteit kell fizetned

Ez azt jelenti, hogy minden év végén nem azzal kell majd bajlódnod, hogy eladd a készülékedet, hanem csupán visszaadod a szolgáltatónak és cserébe már meg is kapod az újat. Ezért viszont természetesen folyamatosan 2 éves hűséget kell kötnöd, de évente lehet új iPhone-od.

Ez azt jelenti, hogy legrosszabb esetben 22 000 Ft-ot kell fizetned a fenti díjcsomagért, melyben benne van a hazai korlátlan internet és telefonálás, valamint 8GB EU roaming. Erre ugyan még rájön 12 havi telefon részlet, de az bizonyos esetekben még mindig olcsóbb lehet, mint a teljes készülék ára az Apple-nél.

Legyen évente új iPhone-od program a Telekom-nál

Alapjában véve ez egyáltalán nem rossz üzlet azoknak, akik nem akarnak megválni a Telekomtól, viszonylag sokat telefonálnak és interneteznek, és mindig a szolgáltatónál vásárolják az új iPhone-t is. Nyilván mindenkinek mások a szokásai, de valljuk be, hogy előre kiszámíthatóan évente  mennyit költünk majd iPhone-ra és vele együtt a díjcsomagunkra is. Ez az Apple.hu-n egy iPhone X esetén 436 000 Ft, plusz az előfizetésünk havidíja, és ha el akarjuk adni egy év múlva, akkor bizony már veszt az árából is. Tehát sok esetben ez egy nagyon jó ajánlat lehet.

Természetesen vannak kitételek. Az Apple-lel ellentétben itt nincs Apple Care a készüléken, tehát vagy vigyázunk rá, vagy pedig biztosítást kötünk a szolgáltatónál, mivel összetört, javított állapotban bizony nem adhatjuk vissza, nem cserélhetünk az újra.

Amikor 1 év után leadom majd az iPhone-omat, mi számít megfelelő állapotnak?

  • Normál használatból eredő karcolások megengedettek, de repedés és csorbulás nem lehet a kijelzőn
  • Maximum 3 kisebb karcolás még elfogadható a kijelzőn
  • Maximum 5 karcolás vagy benyomódás a készülékházon vagy a hátlapon, kisebb festék hibák a burkolaton vagy benyomódás a sarkokon (törés nélkül)
  • Home gombon csak normál használatból eredő karcolások megengedettek
  • Minden készülék részegység hiánytalanul megvan, kamera lencsénél csak kisebb karcolás fogadható el
  • Csak eredeti részegységek, burkolati elemek lehetnek
  • Nincs beázásra utaló nyom a készüléken, például szabad szemmel látható korrodálódott rész vagy foltos kijelző
  • Az előlap, hátlap rés nélkül illeszkedik, nincs az akkumulátor felfújódásra utaló jel, például elálló burkolati elem

Teljesítendő működési kritériumok:

  • Hibátlan működési teszt
  • A készülék nincs lezárva felhasználó által (iPhone: készülék kereső funkció)
  • Nincs képernyőzár, jelszó, PIN kód, stb.-vel védve a készülék
  • A készülékről töröltek minden adatot
  • A készülék a gyári alapbeállításokra van visszaállítva
  • A kijelző kép nem rózsaszín, néhány fehér vagy eltérő színű pixel elfogadható

Tehát vigyáznunk kell, tokban és fóliában érdemes tartani az iPhone-t, vagy pedig a már fent említett biztosítást megkötni, mivel akkor minimális költség mellett kicserélik a törött vagy hibás alkatrészt, esetleg az egész készüléket. “A legyen évente új iPhone-od” egy hosszútávú lehetőség, nem minden esetben érheti meg, de mindenképp érdemes elgondolkozni rajta, ha szeretnénk minden évben az új iPhone-t és nem tervezünk másik szolgáltatóhoz átmenni. Bővebben itt tudok róla olvasni róla.

Olvasd el a hozzászólásokat is

53 Comments

  1. Ez így egy baromság, évente mi a francért cserélni telefont? ráadásul a teljes vételárért. 😀 (igen 265k-t veszel egy iPhone-t teljes vételárban) – (X-re még azt mondom az úgy ok, de a sima és a Plusznál ez lehúzás csak)

  2. @farkas63: 22 000 Ft legrosszabb esetben, de pl otthoni szolgáltatásokkal ez akár 16 000 Ft is lehet, tehát az már 192 000Ft, mindjárt kecsegtetőbb. 🙂

  3. Szerintem rosszul irtatok. A csomagot en is neztem de jon ra iPhone torleszto es azzal igy kb 30e ft /ho. Legalabb is nalam platinas ugyfelkent torlesztovel szamolt a rendszer.

  4. Szerintem vmit félre olvastál! A 22×4090 a 8-as 64Gb esetén a részlet és minél drágább a vas ez úgy megy feljebb.

  5. Rosszul írtátok… Idézem a Telekom oldaláról:
    A Mobil Korlátlan + Net Korlátlan díjcsomag-kombináción és a megvásárolt iPhone részletein túl egyéb díjjal nem kell számolnod.

  6. @f.istvan: Javítottam, igazad van, de akkor is csak 12 havi részlettel kell számolni, ami akkor készülék és előfizetés függő is. Mindenesetre biztos van olyan eset, amikor ez jobban megéri, mint külön a részletes megoldás.

  7. Van törlesztője a telefonnak. Egy év alatt a 8 Plusnál 70.680 ft. Tehát összességében több mint amennyibe a telefon kerül. Jó, itt van mellé előfizetés, csak kerdés, hogy kimvan e használva… valószínűleg a töredéke se.

  8. idezem a telekomtól
    “Kell-e plusz díjat fizetnem a kedvezményes lehetőségért?
    Nem. A Mobil Korlátlan + Net Korlátlan díjcsomag-kombináción és a megvásárolt iPhone részletein túl egyéb díjjal nem kell számolnod. A „Legyen évente új iPhone-od!” programban való részvételért a szerződött partnernek fizetendő havi díjat a Telekom átvállalja tőled.”

  9. @gunar: Ki kell számolni amúgy hogy 24 havi részletre, vagy 12 havi részlet és ez a díjcsomag éri meg jobban, telefon visszaadással. Meg az is kérdés, hogy mennyit telefonálunk, mennyit internetezünk.

  10. Nekem pl. ez nagyon nem érné meg mert soha nem használók se tokot se fóliát. 😀

  11. @admin: Plusz mennyi szolgáltatásunk van, tudunk-e több kedvezményt kérni. Teljesen egyéni.

  12. Alapvetően azok, akiknél a termérdek telefonálás és a jelentős mobilnet használat nem jön elő, azok lapozzanak és ne is írogassák ide, hogy az előfizetés díja az a telefon értékébe így számít meg úgy számít. Nonszensz.
    Akinek viszont a fenti használatok megvannak, az végiggondolhatja a dolgot. Én pl. kb 2 évente váltok készüléket, ennek részben oka az is, hogy kedvezményesen veszem a készüléket, így 2 évig nem vehetek igénybe ismét készülék kedvezményt. Ebben a felállásban ez megváltozhatna, kérdés, hogy valóban akarok-e évente váltani?! Mielőtt bárki megkérdi, 10 házat kezelő közös képviselő vagyok, Next Business M korlátlan pofázós/SMS-ezős csomagom van jelenleg 12GB adatforgalommal. Mondjuk utóbbit ritkán lépem át, de már előfordult…
    Más: ha megnézitek, most egy 64GB-os iPhone 8 plus korláttlan beszéd+mobilnet (22.000/hó) mellett havi 5890 törlesztős, így havonta mindennel együtt 27.890-et fizetsz. Ha korlátlan mobilnet helyett 10GB-os netet választasz, csökken a telóra kapott kedvezmény, megnő a törlesztő és habár csökken a fizetendő a mobilnet miatt, együttesen mégiscsak 27.790-et kell fizetni. Ergo ugyanannyi a havi fizetendőd, ha 10GB-val vagy korlátlanul kéred. Akkor itt pl. kérdés, hogy mit választanék??? Ha ehhez azt veszem, hogy nem kell kivárni 2 évet váltásra, nem nekem kell szarakodni a meglévő eladásával, csak folytatom tovább a havi törlesztést (amúgy is megtenném), akkor biztosan megéri.
    Megint más kérdés, hogy most pl. 6S+ a meglévőm, azt cserélem majd le 8+ vagy X-re. Eddig törlesztőn ment. Most megint törlesztőn megy majd az új. De közben használtan eladom a régit, amiből bejön kb. 150-160eFt. Ez ugye ebben a programban nincs benne. Szóval nem könnyű kérdés. Szerintem ez tényleg azoknak szól, akik egyszerűen szeretnek mindent kezelni, nem akarnak saját kezűleg szórakozni használt eladással, egyebekkel és mindig a legújabbat szeretnék.

  13. @gunar en a 256gbosat neztem :).

    @admin koszonom.

  14. @admin: Persze akinek korlátlan az előfizuja és kicsivel lesz így többe annak megéri, persze ha tud vigyázni alapból a telóra. Nekem az utóbbi az nagyon megy mert útálom ha karcos vagy ütött a telefon a kezemben, rossz ránézni olyankor és ezért vigyázok rájuk természetemből adódóan, még fólia sem kell rá mégis akár több év után is adtam el iphone-t úgy hogy hajszálkarcmentes, hozzon nagyítót nyugodtan. persze előtte megnéztem én is azzal. 🙂
    De üzletiben vagyok a telekomnál 6Ft/perc mp alapon, az előfizut lebeszélhetem abban van 300percem és van hozzá 1Gb netem amit ki sem használok, mert mindenhol ahová járok van wifi, lottózok minden héten szinte és nem fizetek 6e-fölött sosem, pedig eléggé szószátyár vagyok, pont ezért használom a vibert is a whatsappot is meg skype-ot is. kit min lehet elérni és ugye akikkel napi szinten sokat beszélek mind a kék csoportban vannak a cégnél ezért az ingyenes. Nálunk 12e lenne a havi részlete a 64Gb-os 8-asnak 22x tehát minek fizetnék 10e-rel többet havonta. Azért megvárom az X mennyi lesz meg milyen a kezemben ha fogom, mert úgy dől el. Ha olyan lesz mint anno az i4-nél hogy megfogtam és ez kell, akkor az X is johet, ha nem akkor talán a 8-as lesz.

  15. Hogy lenne már olyan opció, hogy az élőfizetőnek érné meg?
    Ingyen ebéd nincs, azt valaki mindig fizeti, és az a valaki az előfizető…
    Elképzelem mikor 1 év után győzködi valaki az ügyintézőt és a karcokat számolgatja.
    Telekom meg inkább kapja össze magát és fejlessze a hálózatát mert a magenta köd ami szerintük az ország felett van az csak egy vízió!

  16. Nagyon szépen le lehet vezetni azt hogy miért jó. De kötött már valaki biztosítást a mobiljára? A megkötést követő napon, már csak az elöző nap 80%-át éri a mobilod. Ez az amortizálás trükkje. 1 év elteltével már csak az eredeti ár 40%-át éri a készüléked. Ha netán valami történik a telefonnal amíg bérled, mindenképpen figyelembe veszik az amortizálást. Ekkor jön a pofára esés, hogy hiába a biztosítás, az csak akkor meg ekkor és csak így meg úgy érvényes. Ezt játsszák el a a mostani mobilbiztosítással. A másik, hogy “normál használatból eredő ….. ” Tehát bemegyek egy T-kom boltba, és aki éppen ott van véleményezi és pofára értékeli a készülék állapotát, majd azt mondja hogy ez nem normál használatból adodó kopás, hanem intenzív. Most komolyan, egy ennyire sehogyan sem pontosított meghatározások alapján képesek lennétek nyakatokba venni ilyen beáthatatlan helyzetű kötelezettségeket? Meg is érdemli aki bevállalja. És akkor ha 1 év után mégsem olyan jó ez a konstrukció és visszaadod a telefont, tovább fizeted a hűségdíjat és használsz egy családi levetett telefont? Szerintem a számolást a legrosszabb forgatókönyvre kell modellezni először és pontosítani kell a kisebb karcolás definícióját és a biztosítás kizáró okait. Lehet hogy akkor már nem is lesz olyan vonzó. Ezentúl hálózatfüggetlen készülékekről kell beszélni. Mégis hogy tud magához kötni a szolgáltató hosszú időre? Ha elkötelezed magad és nem tudsz kiszállni mókuskerékből.

  17. Azt is számoljátok bele, hogy ha ugyanehhez a csomaghoz nem vesztek készüléket, akkor 4000 forinttal kevesebbe kerül, tehát ezt a 4ezret még érdemes beszorozni a hónapok számával és hozzáadni. Ez úgy van megfogalmazva náluk, hogy összerakod a díjcsomagot, és választhatsz, hogy készüléket akarsz venni “jó” áron, vagy havidíj kedvezményt akarsz. Utóbbi ennél a csomagnál is 4000 ft. Én is Telekom-os vagyok, vettem is már többször Iphone-t a csomagomhoz, de most ezért nem tettem. Most szerintem drágán adják majdnem mindegyiket ahhoz képest, mint ahogy lenni szokott. Legalábbis így.

  18. @fontix: Akkor nem jól értelmezted a szöveget, mert ez a lényege:

    “Az előfizetésre és a fenti díjcsomag-kombinációra vállalt 2 éves hűség esetén legkorábban a vásárlástól számított 1 év múlva dönthetsz, leadod-e a nálad lévő iPhone-t és újat választasz 2 éves előfizetéssel, a kínálatunkban akkor elérhető legnagyobb díjcsomagunkkal.”
    Ergo nem kell leadnod ha nem jó hanem dönthetsz 1 év után legkorábban hogy mi lesz. Nem köteleznek rá, ez csak lehetőség.

  19. @Agent_H: Hát azért itthon sztem a legjobb az övék és nem ok nélkül szerződtek a telenorral a tornyaik közös használatára, mert így tudnak nem kapkodva fejleszteni. Igaz az autópályák vonalán ha haladósan megy az ember akkor vannak LTE hiányok, meg gondolom sokfelé, de a többinek is legalább ennyi, ha nem több.
    Más országokban sem jobb feltétlenül a szitu, csak ott a külföldi előnyben van a roamiggal, mert tud váltani szolgáltatót ha többel is szerződve van akinél itthon előfizet.

  20. Érdekes, majd ha meglesz teherautóra a jogsim, elgondolkodok ezen, GPS-hez jól fog jönni a korlátlan net és persze az új iPhone. i7 és 7+-ból a Jet Black ugyanannyiba kerül, mint a többi szín, T-nél is, Apple oldalán is. Régebben nem kértek ezekért felárat?
    i7-ből 128 GB-os a minimum a T oldalán. Gondolom a 32-es már nem érte volna meg nekik, túl olcsó ehhez.

  21. Én azt mondom, kp-ra kell megvenni. Akinek nincs pénze valamire, az ne vegye meg. Nagyon elszálltak az emberek a hitelekkel.

  22. bullshit!
    tobbetfizetsz ugy is
    t egy fos

  23. Két dolog nem fér össze a témában: iPhone és a részlet szó. Ez egy fogyasztási termék, normális ember ilyet nem vesz hitelre, pláne úgy, hogy sosem lesz a tiéd.. de hát mutatni kell, ki a király.

  24. Mindenki más az tuti, de soha az életben nem fizetnék 22.000Ft ot havonta egy telefonért. Inkább fizetem a fundamentámat (20.000Ft) mellette spórolok és veszek még egy lakást.

  25. lalamper: nem az a lenyeg hogy reszlet vagy nem reszlet hanem hogy aki megveszi barhogy mekkora a bevetele… Akinek van eleg penze miert ne vehetne meg reszletre? Tudod… a bankok is azoknak adnanak hitelt akinek nincs ra szuksege mert ok hitelkepesek :).

  26. A Telekom okos. Úgy elszálltak az iPhone árak, főleg az X, hogy a jelenlegi iPhone-felhasználók nagy részének kezd elérhetetlen lenni a készülékcsere. Egész egyszerűen nincs pénzük fél évesen is bőven 250e Ft körül lévő legújabb iPhone-t venni az aluljárókban. Jön a nagy ötlet, adjuk nekik részletre. Havi 20-25 ezer Ft-t könnyebb megoldani, mint egyszeri 200-300 ezer Ft-os vásárlást. (Azon most lépjünk túl, hogy a készülékdíjat a T nagyvonalúan korlátlan csomagnak nevezi. Ezek az emberek a büdös életben nem bonyolítanának le olyan forgalmat, hogy megérje nekik a legnagyobb csomag.) Jelentős előfizetői kört tudnak így megszólítani, szép húzás. De továbbra is vicc. Picit a 0 Ft-os kezdővel vihető Suzukikra emlékeztet.

  27. @gunar:
    Jól mondod, a legjobb, de itt a legjobb nem egyenlő a jóval.
    3 zsák szar közül ha odadják a legkevésbé büdöset, nem vagy vele előbbre, nem?

  28. @Ferenc1:
    @lalamper:
    Nem is értem miért kell és pláne ilyen formában leszólni azokat akik pl nem a pénz hiánya hanem 1xű pénzügyi megfontolásból vásárolnak kamatmentes hitelre vmi árut, Vagy akár kisebb kamatra is vmi nagyobb dolgot, mert pl azt a pénzt (most az utóbbira értve) amit nem költenek el 1xre akár ki is termelheti a törlesztőket és akkor effektíve ingyen lesz neki az a dolog. Ismerek olyant aki eléggé sűrűn cseréli a részletre vett autóját és a kezdőn kívül nem tett bele több pénzt sőt az egyben nem elköltött pénz hasznot termel neki a részleteken felül. Akkor valóban nem “normális ember” hanem sokkal ügyesebb.
    Tudom nem ez a jellemző. A világon több a mienknél gazdagabb országban nem a magántulajdonra mennek rá annyira és bérelnek szinte mindent, meg veszik részletre a bankok segítségével és ezek tényleg mind akkor nem “normális emberek” vhogyan mégis minden évben 2x elmennek vhova pihenni és nem a járda szigetekre, a nyugdíjas éveiket tényleg nyugodtan töltik anyagi biztonságban, ahol akarják szinte.
    Nálunk az a menő akinek sok a vagyona több háza van és több autója és semmit sem vett részletre persze ha annyi van hogy mellette nyugisan el tud menni minden évben 2x vhová pihenni és nem 1 hétre mert az minden csak nem pihentető (kivéve bizonyos saját helyekre) az nem fog hitelre venni semmit mert nem kell, hiszen van annyi mindig a tarcsiban ami nem kell sehova, hogy bármit megvehet. Na ezek a valóban milliomosok.

  29. @Agent_H: Hát nem , de ezt fordítva mondanám, hogy a 3 lehtséges zsákból választom a legkevésbé büdöset. Próbáltam már a többit is és ennél maradtam, mert hazai viszonylatban nekem bejött. Persze én is szeretném ha olyant szolgáltatnának mint csak a “sogoréknál” hogy ne menjünk messzire, de ettől kicsit még odébb vagyunk sajna. Talán 1x elérjük hogy árakban és minőségben azt kaphatjuk mint ők.
    Amugy a szlovákoknál is van gond bőven a szolgáltatással, pedig gazdaságilag előrébb vannak mint mi (állítólag) és ott is állnak itt ott a nagyobb építkezések hónapok óta (pl autopálya a lengyelek felé) szóval ha kicsit megtúrjuk a szépre fényezett országokat akkor ott is találunk sok olyant ami nem igazán kerek.

  30. Aki azt mondja, hogy jó ez jó üzlet az hülye. A telefon törlesztőrészlete 11.900 azaz 12 x 11.900 = 142.800-at kifizetsz egy év alatt. Ami több, mint egy fél iPhone 8.
    Kifizeted ezt az összeget azért, hogy 1 évig nálad lehet a teló, aztán visszaadod és kezdheted az egészet elölről. Noooormális??? (Azt most hagyjuk is, hogy a díjcsomag havidíja indokolatlanul drága és ki mennyire használja ki…)
    Az iPhone X-et kár volt belekeverni a cikkbe, mert annak törlesztőrészlete nyilván több lesz, mint ahogyan a 8 Plus-é is több!!!

  31. @Irwine: Ez csak annak érheti meg talán aki amugy is magas tarifában van és az csak kicsivel megy ebben följebb, s amugy is minden évben új iphone-t venne.
    De nem kötelező leadni, ez csak egy lehetőség, dönthet az ember szabadon hogy kell-e neki az új vagy marad minden az addigiakban. Nem vágom miért érti mindenki úgy hogy ez szabály ebben, az 1 év letelik és vissza kell adni a telőt egy másikért?

  32. @gunar: HA megveszed kp és 1 után váltasz akkor még el kell adni a vasat azon is bukta van mindenképpen kérdés mennyire veszik akkor pont azt a típust. Mert kérdem én mi van ha berjön a prognózis és lesz egy SE utód ami az X mintájára készül annak a használható cuccaival de olcsóbban vmivel, akkor lehet a 8-asok nem lesznek jó áron eladhatóak, mert kisebb telót kaphat aki venni akar de nagyobb kijelzővel ami szebb is. Szóval nem kampányolok mellette, de kár leszólni ezt a lehetőséget, pláne mert elsőként dobták itthon piacra és lehet még majd finomodik az egész, pláne a többiek reagálásával spékelve. Amugy biztosan lesz aki belevág pláne hogy nem kötelezik az eddigieken felül semmi újra tudtommal (amennyiben esetleg nem olvastam el vmi fontosat) és ha akarja 1 év után válthat, az eladás körülményei nélkül.

  33. 8 év angliai élet után mondhatom hogy Gunarnak igaza van. Kint szinte mindent részletre vesznek, viszont ezek az emberek brutális módon el vannak adósodva. Van új lakás hitelre 400+font 30 évre, új bmw hitelből 350 font, új Iphone 80 font…ezek persze havonta. Lehet így is de másra nem marad.Igen elmennek nyaralni 2x… hitelből. Majd letörlesztik azt is vagy nem. Majdnem 6 millió családnak semmi megtakarítása nincs. Nagy buborék az egész. Ja és most ne az angol multimilliomosokat nézzük, hanem azt a jó 10 millió angolt aki minimálbérközeli pénzeket keres ami ottkint szart sem ér. “if You can’t pay we’ll take it away” műsort nagyon ajánlom mindenkinek, kicsit bemutatja a “csodálatos” angliai állapotokat.

  34. @AppleFan: Történetesen nem az angolokra gondoltam, hanem az osztrákok és a németek, de a belgák is meg a hollandok is ezt csinálják és talán nincsenek eladósodva annyira. Nem ok nélkül szabadul az EU-ból annyira anglia.

  35. Érdekes cikk.

  36. @gunar:
    Ne haragudj, de cikkben egy lapon említeni az edzőtermi bérletet és a dohányzást… Na meg eleve 3 év használati idővel kalkulál, itteni cikkben pedig 1 évről van szó.

    Egyébként ez az “akció” nyilván azokat az embereket célozza meg, akik eleve magas tarifában vannak. Nem hinném, hogy azokat akarják bevonzani akik 5-6e HUF-ot fizetnek havonta előfizetésre.

  37. Gunar! Követeléskezelő cégem van, bajba jutott adósokon segítünk. Látom a hitel dolgokat és azt is, hogy fel vannak háborodva, mert vissza kell fizetni. Nem megyek bele, én hitel ellenes vagyok, de persze mindenki azt csinál, amit jónak lát.

  38. @gunar:
    Ezt az osszehasonlitast komolyan venni tenyleg segghulyenek kell lenni.
    Tehat ha veszek egy minel sragabb telefont (iX) akkor nem fogok edzeni vagy dohanyozni kavezni… mivan ha olcsobb telefont veszek es ezekrol is lemondok? Akkor meg megtakaritasom is marad. Vagy megforditva az egeszet, 10millios autot veszek evente es lemondok a napi etkezesrol, zsiroskenyeren is lehet elni szerintem egesz sokaig.
    Tapstaps

  39. @Ferenc1: Ők azért háborognak mert fingjuk nincs, hogy hogyan működik a hitel. A hitel nem ördögtől való, de ésszel kell csinálni. Ha valakinek van rá fededezete, akkor megfelelő konstrukcióval nyugodtan fel lehet venni (nem a személyi kölcsönökről beszelek), mert pénzforgásilag jobban jön ki az ember, akkor is, ha forintosítva nem is. Probléma ott van, hogy a sok okos felveszi a hitelt, megcsúszik, elkezd nem fizetni és 1 év múlva már kétszer annyit kell visszafizetnie mint amit felvett úgy, hogy egy ideig törlesztett is. Ezen pedig megy a haborgás. Pedig ha elolvasták volna a szerződést és utánaneznek definicióknak, akkor rájönnek, hogy ez így működik. Ész nélkül mennek bele olyan bizniszbe amihez nem értenek. Ugyanaz a szituáció, mint amikor vlaki az evszázad befektetését ígéri, belemennek, aztán fel vannak háborodva, hogy nem jött össze és pereskednek.

  40. @serius: A cikkben 2 év hűségről van szó és egy év után dönthetsz hogy akarsz-e másik új iphone-t vagy sem. A 3 év az csak egy kalkuláció benne mint példa, kiszámolható 2 évvel is meg eggyel is , kb 3 osztályos matek ha jól emléxem.
    @Ferenc1: Elhiszem hogy sok a buta hiteles, mert ha itt visszaolvasol a cikkben írtakat sem tudják sokan értelmezni, mintha dislexiások lennének, na ez az egyik baj itthon, meg a másik hogy nincsen létbiztonság attól hogy vkinek van munkája, az említett országokban is el lehet veszíteni a munkát, csak ott a segély annyi hogy ameddig keres addig többnyire tudja még a hiteleit is fizetni.
    @szgergo88: Ez csak egy példa hogy nem kell sokmindenre költeni ahhoz hogy a költség egyenlő legyen.
    Ott a haverom akinek vki feltette a kérdést minek vesz ilyen drága telefont ő biztosan nem költene erre, a válasz egy kérdés volt, szokott-e napi rendszerességgel fogyasztani vmit ami nem létszükséglet, előkerült az esti két sör, ami kb fedezi havi szinten az éppen nála lévő telefon törlesztőjét és a haver nem sörözik.
    A telefont el lehet adni mikor újat vesz, de amit sörből lesz azt nem annyira veszi senki. Ergo akkor mitől drága az a teló? 🙂

  41. Mar maga a felvetes, hogy ilyennel kell ervelni fejvakaros. Fuggetlenul, hogy iphone x vagy note 8 vagy xyz. Ha 999.999 Ft lenne az sem lenne draga? Az is a 3 evvel csak napi 1000Ft, valakinek egy doboz cigi.
    Ilyenkor persze jonnek a nagy szavak, hogy valakinek kitermeli az arat stb, de ha az utcan megkerdeznel 100 embert hanynak termeli ki.. engedjuk ezt el.
    Szoval akkor mirol mondasz majd le?
    5 ev alatt 2x annyi lett egy flagship ara, nemcsak magyarban, uk-ben is.
    Vannak nalunk gyakornokok, minimalberen. A manager latta, olvasta, viccnek tartja az ilyen arat, a gyakornok pedig 4-5 honap mulva megveszi aztmondja (es megfogja).
    Ilyenkor erzi az ember, valaki miert tart ott ahol. De egeszsegere. 🙂
    Mindenkinek van egy ingerkuszobe, nalam ezt iden atleptek a gyartok. 🙂

  42. Dani, sok tényezős a dolog és nem csak a hitelszerződések. Amiről senki nem beszél, hogy nem a bankok, hanem a jogszabályok a hibásak. Amikor a bank elengedné a tartozása felét, senki sem tudja, de az elengedett összeg adóköteles. Adósnak jövedelemnek számít. Undorító és még millió más is. Nem is megyek bele, ez nem az a hely és mindenféle hitelt ezért utálok, mert pár kivétellel, ahogy gunar is írja, nem tudják használni az emberek.

  43. @szgergo88: A baj hogy kicsit már átestél ezzel a ló túloldalára, nem kell ennyire rámenni erre sztem. Nem követendő példának írták a cikket a linken, csak kicsit szemkinyitós céllal, hogy mennyi fölös dolog van ami helyett simán belefér akár egy igen valóban drága készülék és pont akik dohányoznak mondják sok esetben erre a telőra hogy hú milyen drága, pedig a büdös bagó helyett inkább erre költene mert az senkinek nem rongálja az egészségét. Most jöhet az a duma a bagósok oldaláról hogy azt hiszem olyan 1xű leszokni? Hát nem hiszem hanem tudom hogy nagyon nehéz! DE! Akarat kell hozzá és rá kell szánni az embernek magát, utána pedig tartás kell legyen benne hogy be is tartsa és mindezt nem mások hanem önmaga miatt! Én 87-ben napi 3,5-4 doboz között szívtam a régi barna szofit és ha tehettem (pont katona voltam) akkor a szűrőtlen Gitanes-ból ami a kedvencem volt fogyott 2 doboz. Szóval nem voltam gyenge dohányos, de mikor tudatosult a mennyiség a következő hónap első napjától kezdve nem szívtam egy slukkot sem. %évig mikor a barátok v akikkel dolgoztam kaja után rágyújtottak igen összefutott a nyál a számban a cigire, de kitartottam majd 2 hétig forgattam egy Gitanes-t mert senki nem szívta el olyan erős, akkor mondom milyen 5 év után, pár slukk és azóta nem is kívánom a cigit! 😀 Húú! Ezzel kellett volna kezdenem és soha nem szoktam volna rá talán. Ne de erről ennyit

  44. Lehet én is félrenéztem valamit , de úgy volt írva hogy évente ha cserélek, új 2 éves szerződés kell! Akkor ha 4 szer cseréltem, lesz 8 év hűségem? Vagy minden évbe törlődik egy év?

  45. @pityke1984: Persze hogy lemegy egy év mindig tehát ha 1x nem cserélsz akkor marad egy éved a hűségből ha viszont mindig bejövős az új akkor minden évben végülis újra kötösd a 2 évet és nem adódik hozzá ezért. Ja és ugye az aktuális legnagyobb tarifákban.

  46. Ez érdekes lesz! Jól hangzik , de van benne valami biztos !

  47. Amugy az azért elgondolkodtatott ebben az akcióban, hogy ugye 1 évig fizet az ember fia pl a 8/64Gb-osra havi 4090Ft-ot az 12×4090 az 49e Ft de a telót szinte újként visszaadom az jóval többet ér még 1 évesen, ergo akkor fizetek bérleti díjat is? Azt simán le lehetne vonni sztem vagy min a felét az új teló árából és azzal kalkulálni az új részleteket, vagy vhogy így. Ez lenne a korrekt hozzáállás gondolom én.

  48. Valami csavar biztos van benne! Habár én a telenoros xxl csomaggal januárba 85000 Ft vettem az i7 et! Igaz én két évente cserélem!

  49. ez egy kurva nagy átbaszás senkinek nem ajánlom hogy így vegyen iphone-t…
    most még jól hangzik egy év múlva jön a pofára esés.

  50. Szolgáltatónál telefont venni szeppuku kategória. Mazochistaknak való.

  51. @rossifumi: Aztán mégis milyen pofára esésre gondolsz? Minden benne lesz a szerződésben, csak el kell olvasni végig.
    @henderson: Miért is? Én mindig ott veszek és eddig semmi gondom nem volt velük, most meg már nem is lesz függő amit adnak, ergo akkor adom el amikor én akarom normális áron, ha vmi másra vágyom. A kamatmentes részlet pedig teljesen megfelel, mert minek adnék ki 1xre teli árat ha nem feltétlenül szükséges, jó az máshová, sajna nem vagyok milliomos és jobban szeretem ha marad tartalék a számlámon/zsebemben.

  52. Ha még él a téma:Se pro se kontra,de ma jártam kíváncsiságból Telekoméknál.Ha előfizetéssel két szolgáltatást kapsz(nálam internet,IPTV + mobil nettel)mai állás szerint a 8-asért 10800Ft/hó-t kell tolni 22hóig.Kamatmentesen fut,237e-re jön ki miután igénybe veszem a készülékre kedvezményt.Előfizetésre is kérheted,de jelen témában ez nem jön szóba.Szóval a Telekom által 308 000-ért kínált telefont ennyiért kapod.Tartod vagy cserélgeted rajtad áll.


Add a Comment