fbpx Skip to content

Nekem egyáltalán nem hiányzik a jack dugó, szépen átváltottam Bluetooth fülesre, ha pedig mégis kellene a jack, akkor ott van az adapter. Apropó, vezeték nélküli füles, ezt érdemes elolvasnotok: Kipróbáltuk a SoundMAGIC E10BT vezeték nélküli és az E10C vezetékes fülhallgatót.

iPhone 7 házi készítésű jack aljaz

Azonban sokaknak még mindig hiányzik ez a csatlakozó. Scotty Allen készített egy videót arról, hogy hogyan lehet újra a készülékbe építeni a jack csatlakozót. Ő volt egyébként az, aki egy teljesen új iPhone készüléket rakott össze részben utángyártott kínai alkatrészekből. Az alábbi videóból kiderül, hogy ha szeretnénk jack csatlakozót, ez egyáltalán nem könnyű dolog. Nem lehet csak úgy beszerelni a készülékbe, egyrészt hely sincs neki elég, másrészt pedig speciális elektronikára is szükség van a működéséhez.

Három iPhone 7-et vásároltam, hogy szétszedjem őket, továbbá pár új kijelzőt, néhány hátlapot és számtalan más alkatrészt, amiket eltörtem. Fizettem egy gyártónak, akikkel hét változatot is legyártattam a saját tervezésű szalagkábelemből. És óh, jaj, a fülhallgató adapterek! Rengeteg eredeti Apple Lightning-jack adaptert vettem, hogy darabjaira szedjem őket.

Egyszóval nem érdemes ebbe belekezdeni, kivéve ha ennyire őrültek vagyunk, mint Scotty. Már kaphatóak különböző jack+Lightning adapterek, amiken mindkettő aljzat rajta van, tehát tudjuk tölteni is a készüléket és zenehallgatás mellett.

Scotty szabad felhasználásra közzé is tette a szalagkábel kapcsolási rajzát, amit bárki letölthet githubról.

A következő videóból pedig egy kicsit jobban megismerhetjük Scotty-t, aki nem szeretne egyszerűen csak az “iPhone Guy” maradni, érdemes ezt is megnézni:

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment