fbpx Skip to content

Mindannyian tudjuk, hogy az iPhone-ok Kínában kerülnek összeszerelésre. Ez azt is jelenti, hogy ha bármilyen alkatrészt keresünk, akkor ott megtalálható az eredeti másolata is.

Kínai, eredeti Apple iPhone 6s

Eredeti alkatrészt nem tudunk vásárolni, pontosabban lehet az eredetivel megegyező, de az akkor sem eredeti Apple alkatrész. Nem ment át ugyanazokon a biztonsági előírásokon, és persze nem is az Apple-től fogjuk megvenni. Eredeti Apple alkatrészt csak a hivatalos Apple szervizekben és szervizpartnereknél cseréltethetünk. Az alábbi videóban a srác arra vállalkozott, hogy eredeti és kínai alkatrészekből rak össze egy egész iPhone-t. Némi segítséggel Huaqiangbeiben elkezdte összeszedni a készülék darabjait, majd pedig végül össze is rakta. Nézzétek meg a videót!

A videó nem rövid, de láthatjuk, hogy azért ez nem olyan könnyű, bár így is viszonylag egyszerűen megoldotta a srác. A legnagyobb problémát az alaplap jelentette. Ő szerette volna azt is saját maga összerakni, de belátható volt, hogy ez szinte lehetetlen. Annyi apró alkatrész van rajta, hogy nem éri meg ezzel vesződni, így azt teljes egészében meg kellett vásárolnia.

Érdekesség még, hogy nagyon sokáig keresett fekete hátlapot, de nem talált. Viszont rozéarany bőven volt raktáron, és mivel ahhoz fehér kijelzőt tett az Apple, így végül olyan alaplapot választott, aminek fehér háttéren fekete alma a bootképernyője (fekete kijelző esetén fekete háttérrel fehér alma van ugye). Működik a Touch ID is, mivel az alaplappal együtt vette. A blogon elmondja, hogy az akkumulátor összesen 5 dollárba (1500Ft-ba) került, ami teljes mértékben meglepte. Jelenleg, ha nem garanciális a készülékünk, 28 900Ft-ot kell otthagynunk az akkucserére az Apple-nél. ????????‍♂️

iPhone részek

Összesen egyébként 300 dollárba került a készülék, ami 88 000Ft-nak felel meg. Ez jól hangzik, de valamivel össze is kell szerelni, és Scotty közel 1000 dollárt költött arra, hogy össze tudja rakni. Jelenleg egy használt iPhone 6s ára olyan 120 000Ft körül mozog hazánkban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Sajnos nem mindig van jó tapasztalatom a “csakis eredeti alkatrészeket használunk” szlogennel!
    Sajnos a szervíz is haszonból él ( jobb ha nem tudjátok mennyiből!!!)


Add a Comment