fbpx Skip to content

Véget ért a Strand fesztivál is, a nyár egyik utolsó zenei fesztiválja, amivel együtt a mi óriási kijelezőcsere akciónak is vége lett. A nyár elmúltával nem áll meg az élet, így mi se pihenünk meg és máris új akcióval készültünk a számotokra. A fesztiválon az én iPhone 7-esem esett egy nagyot és azóta nem tért még magához, de sokaknak a legnagyobb problémája a sok közösségi oldal használata és a végtelen fotózás és videózás miatt iszonyat gyorsan merülő akkumulátor. Mindenki töltővel, kábellel vagy akár power bankkel kóválygott a fesztivál területén és kerestre azt a pontot, ahol életet lehelhet a készülékébe.

Amennyiben úgy érzed, már nem bírja olyan sokáig egy töltéssel a telefonod, érdemes az ebben a cikkben található lépeseket végigcsinálni, mert lehet, csak ennyi a gond. Az akkumulátor állapotának otthoni megtekintésére mi az iBackupBot mellett coconutBattery-t ajánljuk, melyekkel könnyedén ellenőrizheted, hogy telefonod akkumulátorában mennyi élet van még, illetve hány ciklust sikerült már beletöltened.

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. A gyors merülésen túl előfordulhatnak olyan problémák is, melyek egyértelműen az akkumulátor elöregedésére, meghibásodására utalnak, aminek egyetlen megoldása van csak, az akku cseréje. Ilyen problémák lehetnek a váratlan újraindulások, fagyások, a felhasználói beavatkozás nélküli kikapcsolások (ez legtöbbször hidegben szokott előfordulni) és akár a teljes használhatatlanság. A hibákért gyakran a nem megfelelő töltőadapterek a felelősek, de az ok nem minden esetben egyértelmű, mert más alkatrészek meghibásodása is gyakran okoz hasonló tüneteket.

Az iPhone 4/4s szériától eltekintve az akkumulátorhoz a kijelzőn keresztül vezet az út. Először is el kell távolítani a készülék alján található csavarokat, hogy az előlapot speciális eszközök segítségével ki tudjuk mozdítani a helyéről. Az előlap kábeleinek épsége miatt mindenképp érdemes az előlapot leválasztani az alaplapról akkumulátor csere esetén is. iPhone 5 esetében az akkumulátor a csavarok eltávolítása és a csatlakozó leválasztása után viszonylag könnyedén eltávolítható, nem úgy, mint a későbbi iPhone-ok esetében a ragasztó csíkoknak hála. Ezután jöhet az új akksi és az összeszerelés. Mi az iSamurai-nál csak minőségi, kipróbált akkumulátorokat szerelünk be a készülékeitekbe, hogy úgy bírják, mint fénykorukban, a dobozból kikerülve.

A következő akciónkban az iPhone 5 akkumulátorokat cseréljük kedvezményesen (szeptember 10-ig), a részletekért kattints ide. A csere mindössze 30 percet vesz igénybe és a jól megszokott 6 hónap garanciát vállaljuk rá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Sziasztok! Hadd kérdezzem meg, hogy az akció 5c-re is vonatkozik? Köszi!

  2. @Kovács Gergő: nem. az 5c az nem iPhone 5. az akció az iPhone 5-re vonatkozik.

  3. Tudom, hogy nem 5 az 5c. Csak azért mertem megkérdezni, mert majdnem azonos a hardver, és sokszor egy kalap alá veszik.


Add a Comment