fbpx Skip to content

Mióta kiderült az iPhone 8 kinézete azóta sorban derülnek a további újdonságok az iPhone 8-ról is a HomePod szoftveréből.

iPhone 8 4K 60FPS kamera és SmartCam avagy okos kamera funkciók

Most az iPhone 8 kamerájával kapcsolatban fedeztek fel a fejlesztők újabb információkat. Ilyen például 4K 60fps felvétel, ami úgy tűnik, nem csak a hátlapi, hanem az előlapi kameránál is elérhetővé válik! Jelenleg az iPhone 7 előlapi kamerája 7 megapixeles és 1080p-re képes, azonban a hátsó már 4K-ra, de még mindig “csak” 30fps-re. Én jobban szeretem a 60fps-t, sokkal élvezhetőbb nézni 1-1 videót így, azonban a filmekre ez már nem igaz. A HomePod szoftveréből több újabb funkció is kiderült az elmúlt napokban, nézzük is meg ezeket sorban.

iPhone 8 4K 60FPS kamera és SmartCam avagy okos kamera funkciók

SmartCam az iPhone 8-ban

Guilherme Rambo új funkciókat is felfedezett, ami az iPhone 8 kamerájával kapcsolatos. Az Apple csak “SmartCam” néven említi ezt a szoftverben, ami tulajdonképpen felismeri az adott helyzetet, tehát különbséget tud tenni aközött, ha babát, vagy tájképet, vagy éppen valami sporteseményt fotózunk. Ehhez mérten állítja be optimálisra a kamera beállításait, például egy sporteseményen megemeli picivel az ISO-t, hogy gyorsabb lehessen a záridőnk és ne mozduljon be annyira a téma. Ezekre egy átlagember nem tud figyelni és eddig nem is nagyon voltak ilyen opciók, csak fényképezőgépeknél, illetve a konkurenciánál, vagy egyes, az App Store-ból letölthető kamera alkalmazásoknál.

iPhone 8 okos kamera, avagy SmartCam iPhone 8 okos kamera, avagy SmartCam

Ahogy a szoftverből látszik, rengeteg opciónk lesz, beállíthatjuk majd, ha például tűzijátékot, égboltot, havas tájat, naplementét, napfelkeltét, állatot, babát, sporteseményt fotózunk.

Tehát az iPhone 8 kamerája a hardveres frissítés mellett komoly szoftveres fejlesztéseket is kap, ami sajnos nem valószínű, hogy elérhető lesz régebbi készülékekre, mivel az iOS 11-ben most sem találhatóak meg ezek a funkciók.

Az további kérdés, hogy mi a helyzet a Plus dupla kamerájával? Megkapja vajon a kisebb készülék is, illetve mik azok a specifikus újdonságok, amik csak a dupla kamerával mennek majd?

Ha érdekelnek az elmúlt hetek iPhone 8 hírei, ide kattintva tudod őket elolvasni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Remélem lesz legalább valós 720ben 120fps. Mostani upscale-ezett pixelhalmaz nem az igazi.

  2. A kamera ezzel a kiállással meg hogy függőlegesen van elég gáz lett!

  3. @themes: Dehogy gáz, pont így a jó!

  4. Azt nem ertem hogy ezek miert a HomePod szoftverben vannak? Ellentetben mondjuk az ios11 betaval?

  5. @themes: Mert a szemed azt szokta meg, hogy vízszintes. Ha eleve függőleges lettek volna kamerák, most a vízszintes miatt szörnyűlködnél. 1 év már múlva fel sem fog tűnni, hogy függőlegesen áll.

  6. @themes: Eddig volt függőlegesen, most lesz vízszintesen. 😉
    Mert fényképezéskor, videózáskor el szokás forgatni a telefont (kivéve a ritka eseteket, amikor portré formátumban fotóz az ember).
    A lencsék elhelyezése miatt pedig adódik a kérdés, hogy natív sztereó kép készítési lehetőség mikor lesz?

    @admin:
    “Ahogy a szoftverből látszik, rengeteg opciónk lesz, beállíthatjuk majd, ha például tűzijátékot, égboltot, havas tájat, naplementét, napfelkeltét, állatot, babát, sporteseményt fotózunk.”
    Eggyel előtte lévő bekezdésben még arról volt szó, hogy felismeri automatikusan. Akkor most melyik az igaz?

  7. @rgbx: Sztem mindkettő 🙂 Ha az Apple ügyes akkor automatikusan is menni fog, általában ezt manuálisan lehet beállítani, de én azt várom, hogy ebben is jobb legyen a cég.

  8. Remélem fejlesztenek kicsit a 4K-n mert még iPhone hetesen is élvezhetetlen a 4K-s videok… Ha kicsit gyorsabban mozgatod a telefont, akkor úgy akadozik-szaggat, hogy élvezhetetlen.. 🙁 Persze ha ráeresztek egy filtert After-ben akkor az korrigálja, de nem akarok minden egyes videot szereszteni.. Natívan kéne ezt megoldani..


Add a Comment