fbpx Skip to content

Javában zajlik a vizes VB, sőt, lassan már vége is lesz, de admin kollégával mi is kilátogattunk egy napra, hogy megnézzük, milyen is a hangulat a Duna Arénában. Ezután a látogatás után bukkantam rá egy elég eredeti és különleges vizes játékra, a Floatra.

A játéknak a vizes VB verseny részéhez semmi köze, de az esemény vízililiom logója miatt akár lehetne az esemény nem hivatalos nyugtató játéka is. A Float célja egy mondatban nem más, mint hogy egy vízililiomot lökdöss végig a pályán anélkül, hogy bárminek is neki ütközne.

Float képernyőfotó Float képernyőfotó

A Float koncepciója nem túl bonyolult, de ezzel nincs is gond, hiszen a legtöbb esetben sokkal jobban sülnek el azok az alkotások, amik egy egyszerű ötletre épülnek, amihez nem kell sok magyarázat, mint azok, amik hosszú percekig csak magyarázzák, mi is ez az egész. A játék lényege annyi, hogy szép finoman lökdössük előre a pályán a virágunkat anélkül, hogy köveknek, deszkáknak és egyéb vízi akadályoknak nekiütközne, mert akkor egyből az enyészeté lesz és kezdhetjük újra a pályát. Checkpointos rendszerrel tudunk előre haladni, viszont se idővel, se életekkel nem kell számolnunk, bárhányszor próbálkozhatunk. A pályák előrehaladtával az akadályok és a környezet is változik, de nem lesz annyival nehezebb a játék, mint az szokás, ami sokaknak biztos tetszik, de sokakat elkeseríthet, hogy az utolsó szint se sokkal nehezebb, mint az első, maximum szűkebb helyeken kell végiglökdösnünk a kis virágunkat, és több, illetve gyorsabban mozgó akadályokkal kerülünk szembe.

Float képernyőfotó Float képernyőfotó

Az irányítás remekbe szabott lett, ugyanis elég hozzá egy ujjunk, hogy a kis virágunkat mozgásra bírjuk. Attól függően mozog a virág, hogy hova koppintottunk az ujjunkkal és a vízen keltett fodrozódás merre löki meg. Nem azt mondom, hogy nagyon taktikázni kell, de azért sokszor érdemes számolgatni azt, hogy ha így vagy vagy úgy meglökjük, akkor mikor és hol kell közbenyúlni, nehogy valaminek nekiütközzön. Attól, hogy egy ujjal irányítható, szerintem például buszon kapaszkodva annyira nem élvezetes vele játszani, mert azért fontos tud lenni a pontos célzás, és az nem biztos, hogy a rázós úton sikerülni fog.

A Float végre nem a freemium modellt követi, hanem egy 699 Ft-os ár után mindenféle reklám és alkalmazáson belüli vásárlás nélkül élvezhetjük a játékot, amiért plusz pont jár a fejlesztőknek. Jelenleg 8 szint található benne számos alszinttel, de a jövőbeni frissítéseket az új szintekkel plusz pénz nélkül kapjuk majd meg. Számomra abszolút pozitív csalódás volt ez a játék, mert elsőre nem hittem volna, hogy egy vízililiom taszigálása élvezetes és kihívásokkal teli tud lenni. A látvány egyszerű, de a színek, színátmenetek és az egyéb hatások egy remek összképet lakotnak, szerintem mindenképp érdemes letölteni.

[appstore id=”1188612541″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Nálam fizetős

  2. @logic5: sehol nem volt szó arról, hogy ingyenes lenne.


Add a Comment