fbpx Skip to content

Múlt héten írtunk egy iPhone 8 pletyka összesítőt, azóta ismét új hírek, információk jelentek meg.

iPhone 8

Akkor arról szóltak a pletykák, hogy vízálló lesz, és vezeték nélküli töltést is kap az iPhone 8. Ming-Chi Kuo azt írta nemrég, hogy bizony az iPhone 8-ban nem lesz kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó. A probléma az, hogy ő igaznak bizonyuló híreket, pletykákat szokott írni, és a fenti kijelentésétől picit félünk is. De azért lassan testtel!

Kuo azt írja, hogy nincsenek egyértelmű információk a gyártósorokról ezzel kapcsolatban, ami nyilván azt is jelentheti, hogy nem lesz ujjlenyomat-olvasó, de azt is, hogy neki nincsenek információi. Még a 9to5mac is kétkedve hozta le ezt az információt, mert jelenleg az ujjlenyomat-olvasót rengeteg helyen használjuk.

Az Apple nem adná fel csak úgy, főleg hogy ezzel fizetünk az Apple Pay esetén, arról nem is beszélve, hogy sok esetben ezzel oldjuk fel a készülékünk zárolását. Múlt héten már bemutattunk egy működő, kijelző mögötti ujjlenyomat-olvasót, így maga a technológia adott, a kérdés, hogy az Apple hol jár ebben.

Arcfelismerés az iPhone 8-ban?

Az ujjlenyomat-olvasó eltűnését azzal is indokolják a külföldi portálok, hogy a 3D-s arcleolvasó váltja majd le, ami sokkal fejlettebb és biztonságosabb. Persze ez igaz is lehet, de mikor fizetünk az Apple Pay-jel, akkor majd az arcunkat is odatartjuk? Maga az arcfelismerő technológia nagyon jó lenne, sőt, elképzelhető, hogy elérhető lesz az iPhone 8-ban, de nem váltja le az ujjlenyomat-olvasást.

OLED-kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó

Arról már egy ideje érkeznek a pletykák, hogy végre OLED-kijelzőt kapunk az új iPhone-ban. Akiknek van Apple Watch-uk, már most is láthatják mennyire jó ez a kijelző. Az OLED-technológiát én kifejezetten szeretem, főleg a színhelyessége miatt. A pletykák szerint azonban még nem elég vékony arra, hogy ujjlenyomat-olvasó épüljön mögé. Na de mi a helyzet a Touch ID-s Touch Barral?

Bizony, teljesen logikusan az Apple elrejthet egy ujjlenyomat-olvasós Home gombot úgy, mint a Touch Bar-nál, ahol ott a gomb, de az átmenet szabad szemmel alig látható és így teljesen beleolvad az OLED-sávba.

iOS 11 utalások

Végül pedig néhány napja Laci a Testbirds csapatából hívta fel a figyelmemet, hogy a Touch ID-val való vásárláskor az iOS 11-nél máshova került az ujjlenyomat-olvasásra figyelmeztető ablak.

iOS 11 ujjlenyomat-olvasás

(Balra az iOS 10, jobbra pedig az iOS 11.)

Jól látszik, hogy alulra került ez a “gomb”. Nyilván jelenleg hiába tesszük az ujjunkat a kijelzőre, nem fogja beolvasni, de ez akár azt is jelentheti, hogy a “kijelzőre” nyomva fizethetünk majd. 🙂

Egyszóval rengeteg pletyka kering továbbra is arról, hogy mi lesz az iPhone 8-ban a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval. Én biztos vagyok benne, hogy nem hagyja el az Apple, inkább az a kérdés, hogy hogyan kerül bele?

[poll id=”220″]

További pletykaként felröppent még az is, hogy nem csak az iPhone 8-at fogja bemutatni az Apple, hanem az iPhone 7s-t és 7s Plus-t is, bár ezekről jóformán semmi hír nem került napvilágra az elmúlt hónapok során.

Tehát összesen három készülékre számíthatunk, ami ugye az iPhone 7s, 7s Plus és az iPhone 8. Ugyanakkor “iPhone 8 Plus”-ról egyáltalán nem érkeztek hírek. Elvileg az iPhone 8-nak lesz a legkeskenyebb kávája a kijelző körül, ami azt jelenti, hogy még a Samsung Galaxy S8-nál is látványosabb lehet. Az iPhone 8 kevesebb színben érkezhet, mint a többi készülék.

Érdekelnek az eddig megjelent iPhone 8 hírek? Kattints ide, vagy iratkozz fel alább, hogy ne maradj le az újakról:

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Nem megoldható az ujjlenyomat-olvasó elhagyása. Inkább az a kérdés, hogy kijelzőbe lesz integrálva, vagy nem.
    Nem is érdekel, hogy hogyan oldják meg a kijelzőbe integrálást, és az sem ha 1500$ lesz a végső ára, csak legyen kész még az idén.

  2. @jozsef973: Ez a beszéd!

  3. @jozsef973:
    Engem sem érdekel hogyan lesz megoldva. És felőlem akár 4000$ is lehet a végső ára. Már az első napon azt akarom hogy az enyém legyen! Ott leszek az elsők közt. Mit az elsők közt. Az első, aki a kezébe veheti. És puszilgatni is fogom, meg ágyat készítek neki. Mit ágyat. Házikót. Istenem add, hogy már a kezembe lehessen!

  4. Nekem még az sem szükséges, hogy egyáltalán ujjlenyomat-olvasó legyen benne, csak ne legyen 2000$ alatt az ára.
    @taky1974: Egy olyan házikót majd nekem is készíts aztán majd rendezzük.

  5. Felőlem $10.000 is lehet csak már az első napon azt akarom hogy az enyém legyen,csak az enyém! Ott leszek az elsők közt. Mit az elsők közt még azok előtt is. Az első, aki a kezébe veheti. És puszilgatni,csókolni is fogom meg mást is de az már túl intim… meg ágyat készítek neki, vele alszok. Mit ágyat. Házikót. Feleségül veszem. Istenem a két kezem odaadnám, hogy már a kezembe lehessen! De akkor hogy is? 😀

    Drágaszááág.

  6. Ha képesek voltak elhagyni a 3.5-ös jack csatlakozót akkor simán bukhatja az ujjlenyomatolvasó is

  7. “a 3D-s arcleolvasó váltja majd le, ami sokkal fejlettebb és biztonságosabb”

    Tényleg? Szóval jobb mint az ujjlenyomat-olvasó?
    És ha pl. megborotválkozom, akkor baszhatom az egészet?

  8. Nem, akkor meg leszel borotvákozva, persze ha akarod attól még baszhatod, ki mit szeret ugye…

  9. Na végre, csaka f*szság! Behalok rajtatok. ????

  10. @pAnk:
    Azért az összeköltözésetek videóját ne tegyétek majd ki ide légyszi! 😀
    Mert ha jól értem és hát mivel így írtad, majd neked is készítsen olyan házikót, ergo a szomszédja leszel ott nála az új telónak. 😀 😀

  11. Ha nem a kijelzője nem a hátuljára és nem a home gomb lesz. Akkor hol lesz? Na senkinek nem dereng semmi? Na jó akkor elárulom……….. Felkészültetek??????? De senki ne lepődjön meg!!!!!! Nem oly rég ugye itt olvashattuk, azt a tényt ahol is az Apple bejelentett egy új szabadalmat. A kikapcsoló gomba elhelyezett újlenyomat olvasót..?.?.?.?.?. Szerintem ott lesz ha a fentiek egyike se lesz meg felelő. ! ..,…

  12. @trigmegistos: Igazad lehet!!!!!??..?!! Jut eszembe !!?…!!..!!! Nálad is beragadnak néha az írásjelek??…?!!!??,,,,…??…??

  13. Evvel az arcfelismerovel mukodo dolog ugyan az lesz kint samunal h ha eleteszel egy kepet akkor felold?!? Mert akkor baszhatod! Ez csak egy olusz segitseg lehet,de hogy nem jobb az ujjlenyomatnal az biztos.

  14. @pete66:
    Te gondolom valami nagy szaktekintély lehetsz ebben a kérdéskörben ugye?

  15. @pete66: Fuss neki újra az olvasásnak. 3D. Tudod, nem papírlap. Majd ha valaki egy 3D scannerrel szaladgál körülötted, na akkor kezdj el gyanakodni 🙂

  16. Az sg.hu épp ma közölt le egy cikket, miszerint ez még technológiailag nem lehetséges????

  17. arcfelismeres? Valamelyik nap veletlen lattam a buszon egy samunal. Elsore meglepodtem, hogy mit szelfizik ez itt osszevissza?! Aztan mar harmadik alkalomnal lattam, hogy ez igencsak az arcfelismeros verzio lesz. Negyedik alkalommal pedig majdnem hanytam a latvanytol. En nem szeretnem minden alkalommal az arcomat szemben latni mint egy onimado b..i ! Raadasul nem is megy egybol a felismeres, hanem egy-ket masodpercig mozgatni, pozicionalni kell. Brrr…

  18. @imyke:
    Ha az S8 vagy S8+ volt, akkor az bizony barátom az írisz volt. Az arc azonnal felold, csak nem biztonságos. Nekem mindhárom be van állítva, de legtöbbször az ujjlenyomatot használom. A munkahelyemen és otthon pedig beállítottam a megbízható helyet, így nem is kéri a kódot.

  19. @pAnk nem 🙂 Ez csak hatásfokozás. 🙂

  20. Nehezen tudom elképzelni, hogy ne legyen benne ujjlenyomat-olvasó, katasztrofális blamázs lenne – és ahogy többen írtátok is, oda a biztonságos fizetési rendszer. Az arcfelismerés egy vicc, valaki kikapja a kezemből a telefont, a pofámba villantja és fel is oldotta a telefont? Ezentúl majd onnan lehet felismerni a kirabolt iPhone-tulajdonosokat, hogy két kézzel takargatják az arcukat és ők rohannak el a rablótól?

  21. taky1974
    Felolem lehetett S18 is! A kijelzo felso 1/3-aban mutatta a csavo arcat amelyen persze a szeme is szerepelt es kb 1-1,5mp-et gondolkozott rajta. Nekem nagyon nem jott be ez az “onbamulos” fjucsor. Persze ettol mas meg el lehet olvadva…

  22. @imyke:
    Még szerencse hogy nem vagy rákényszerítve. Amúgy az íriszfelismerés volt. De majd megnézlek ha az Apple tényleg “csak” a 3D olvasást teszi bele, akkor hogyan bámulod magad. 😀

  23. Szerintem a kijelzőt is elhagyja az Apple. Gondolat felismerő dedikált proci lesz benne. Körbe a káván pedig taccsbár lesz sok emojival. 🙂


Add a Comment