fbpx Skip to content

Az ARKitről már írtunk korábban itt a Szifon.com-on, és már akkor is lenyűgözött engem. Ebben a cikkben további videókat láthattok, amiket a fejlesztők már megosztottak.

ARKit videók

Őrületes például az alábbi “portál”, ami az ARkit segítségével egy teljesen más világba visz, és mikor “onnan vissza nézünk”, akkor ugye a való világot látjuk az ajtón keresztül. Aztán megnézhetjük, ahogy a Falcon 9 rakéta száll le egy virtuális leszállópályára a medence közepén.

Rettentően várod már a TESLA 3 modelledet, vagy csak gondolkozol a jövőben a vásárlásán? Szeptemberben kirakhatod majd a feljáródra a virtuális TESLA-dat, hogy illik-e oda. 🙂 Miközben pedig körbejárod, akkor a házad tükröződik a fekete kocsin. Elképesztő, hogy mennyire jól működik már az ARKit, pedig még csak béta, és még csak az első fejlesztések.

Mi nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit lehet majd kihozni ebből, ha komolyabban ráfekszenek majd a fejlesztők.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Jok ezek a videok,de kivancsi leszek ezekbol mi fog megvalosulni… Szerintem kozeleben nem lesznej.

  2. @pete66: Ezek már az ARKittel készültek. Ha a közeleben nem lesznek az azért lesz, mert sokkal jobbak lesznek.

  3. Játékoknál van értelme… (ott sem sok) de másra nem igen lehet használni.. Most őszintén, ha valaki lát egy ilyent elöszőr rácsodálkozik, utána meg már unalmas lesz, ennek akkor lenne értelme, ha a sci fi filmekből vett hologrammal kevernék, amit meg tudsz érinteni… Úgy is lehetne fogalmazni, h látványos értelmetlenség… Kb mint a 3Dtv-k!

  4. @pete66: LOL 😀 El kéne olvasni a cikkeket.
    @Put2: LOL #2 😀 Meg kéne nézni a videókat.

    Szerintem nagyon ígéretesek az eddigi videók, majdnem tökéletes a mozgáskövetés, térleképezés már most. A méretpontosság is lenyűgöző. Még hiányzik belőle a fényforrások helyének kiszámítása az élőkép alapján (a virtuális objektumok árnyékolása végett), valamint az összehangolás a kamera fényerőszabályzásával (hogy egyszerre sötétedjen és világosodjon a virtuális tér a valódival ahogy mozog a kamera). Ezektől eltekintve igazán meggyőző a dolog.

  5. Megnéztem a videokat… Parasztvakításnak jók! De gyakorlati haszna mi ezeknek?? Azt vágom, h virtuális valoság.. meg a körülötte lévö hipe… De mire lehet ezt gyakorlatban használni? Mire jó? Bejárhatsz egy házat?? De a falakon átmész.. Látsz egy tájat?? Szép, szép, de amig fizikai visszahatás nincs addig egy fabatkát sem ér… Most őszintén, kit köt ez le? Kb 10percre, fél órára bárkit.. Majd legyintve továbbmegy.. Mondjon nekem valaki 10 gyakorlati hasznát ennek… Nem kell több, csak 10! Amire tényleg azt mondja bárki, hogy igen, ez tényleg hiányzott már.. A 3D tv is megbukot.. ez sem viszi többre.. Nem azt akarom mondani, h technikailag sz@r, mert amit letettek az asztarla az tényleg frankó, de ha virtuális valóságról beszélünk, akkor abban benne van a valoság szó.. Ami nem csak a látást, hanem a tapintást is jelenti.. A sci-fik ben megoldották, valoságban még nem. Inkább nevezzék virtuális hatásnak..

  6. @Put2: Lakóház tervezésnél pl. nagyon jól hasznosítható. A megrendelő meg tudja nézni, be tudja járni, tud változtatni, még mielőtt neki állnának az építésnek.

  7. @vzsolt:
    +lakberendezés, vagy bármilyen más jellegű vásárlás
    + katonai felhasználás (vadászgépek 30 éve használják, így, hogy egy mobil méretű eszköz is képes rá, magával viheti egy kommandós, egy mesterlövész, sofőr, parancsnok, bárki)
    + orvosi felhasználás műtétek megtervezésére, pácienseknek a prolbéma bemutatása
    + oktatásban általános elsőtől a diplomáig szinte bárkinek bármit a térbe kivetítve: fizikai, kémiai dolgok.

    Csak a fantázia szab határt. Az, hogy a VR-ben nem látja valaki a lehetőséget (én sem) azt megértem, de az AR ennél sokkal több, pont azért mert a valós térbe helyez el dolgokat, információkat.

  8. Nem kell rafeszulni.. Legyen eleg annyi h ez a jovo.
    iPhonrol is hasonlo velemenyekkel voltak 10 eve.. de aztan latod hol tart most.
    ????????????


Add a Comment