fbpx Skip to content

A kiterjesztett valóság nem újdonság ennek a generációnak, sőt, egyes konzolok már támogatják, de eddig leginkább játékoknál használták ezt ki.

iOS 11 ARKit 

Az Apple az idei WWDC-n bemutatta az ARKit-et. Ez tulajdonképpen egy eszköz a fejlesztők számára, hogy kiterjesztett valóságot hozzanak létre az adott helyszínen a kamera által. Oké, ilyen már létezett korábban, de nem ennyire pontosan, és nem ennyire könnyedén létrehozva. Az Apple egy olyan eszközt adott a fejlesztők kezébe, ami megváltoztathatja ezt a piacot, és szerintem meg is fogja.

Itt most nem játékokról, vagy a bútorok pakolgatásáról beszélek, hanem az oktatásról. Manapság már nagyon sok iskolában iPadeket, iPhone-okat használnak, és szerintem hazánkban is már egyre több gyereknek van iPhone-ja is. Így ez az AR nagyon fontos lehet az oktatás számára. Csak nézzétek meg az alábbi videókat, például az elsőt, melyen a Holdra szállás látható!

(Forrás)

Arról egyébként nem beszélve, hogy az Apple egyetlen kamerával oldotta ezt meg. Nem 18 szenzorral, mint a Microsoft Hololens-e, vagy a Google. Egyszerűen olyan szoftvert készítettek, ami használhatóvá teszi ezt. 🙂

Brutális, hogy mennyire egyszerű és kényelmesen használható az egész AR az iOS 11-ben. Nagyon remélem, hogy még több alkalmazás fogja kihasználni, és így még jobban elterjed majd a világon, mert ezzel sok dolgot könnyeben megértethetünk majd. 🙂

Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Huh… mindenhol virtuális valóságot írsz, de ez nem az!
    AR: Augmented reality – Kiterjesztett valóság – na ez van az Applenek
    VR: Virtual reality – Virtuális valóság – ez meg nincs
    Ettől függetlenül jó cikk, hihetetlen lehetőségek vannak az AR-ben ahogy a videókban is látszik!

  2. @PCha0s: ááá köszi, igazad van! Sorry, nem vettem észre.


Add a Comment