fbpx Skip to content

A múlt heti viszonylag elég érdekes zenei játék/alkalmazás után az Apple újra egy remek logikai játékot választott az App of the Week akciójának keretében a hét ingyenes alkalmazásának. A Zip Zap gyerekkorunkból ismert fémépítőjátékok világát kívánja feleleveníteni egy rakás logikai feladványon keresztül.

Meglehetősen egyedi ötleten alapuló játékkal van most dolgunk. Igaz, a látványvilág a fémépítőjáték elemire hajaz, de itt most nem az a cél, hogy traktort, repülőt vagy bármi egyéb dolgot építsünk össze ezekből az elemekből, hanem hogy ezeknek a fém elemeknek a mozgatásával eljussunk a célba.

Zip Zap képernyőfotó Zip Zap képernyőfotó

A Zip Zap célja, hogy a pálya végén található körbe eljuttassuk a fura alakzatunk legalább egy részét, vagy adott esetben más tárgyakat a fém alkatrészeink mozgatásával a célba lőjük. Az irányítás roppant egyszerű lett, ugyanis ha megnyomjuk a kijelzőt, akkor összehúzódnak az elemek és ha elengedjük, akkor megint elernyednek. Ez kicsit furán hangzik így leírva, de élőben minden világossá válik. Egészen mókás, ahogyan ezek a fém elemek néha úgy mozognak, mint egy partra vetett, vergődő hal vagy épp egy “nyikorgó” hernyó. Lehet, hogy a játék kezelése elég egyszerű, de azért a pályák előrehaladtával már egyre bonyolultabb alakzatokkal, egyre zegzugosabb pályákon kell végigvergődnünk magunkat.

Zip Zap képernyőfotó Zip Zap képernyőfotó

Eleinte a cél tényleg csak annyi, hogy vagy a fémalakzatunk vagy mondjuk egy labda eljusson a célba, de később már a reflexeinkre is szükség lesz, mert csak akkor fog sikerülni az adott pálya, ha épp a megfelelő időben csinálunk valamit. Aztán persze ott vannak azok a pályák is a későbbiekben, amikben már nem elég a jó reflex, gondolkozni is kell, hogy a francba is juthatunk el A-ból B-be. A Zip Zapben nincsen se időkorlát, se élet, ha elrontjuk a pályát, elég csak oldalra húzni és már kezdhetjük is elölről mindenféle hátrány nélkül.

A Zip Zapben jelenleg több mint 100 pálya található meg, az egész alkalmazást egy ember fejlesztette a (a zenéket leszámítva) és most a szokásos 2 eurós árcímke helyett ingyenes tölthetjük le ezen a héten. Szerintem mindenképp érdemes adni neki egy próbát, nem fogtok csalódni benne.

[appstore id=”1146138135″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment