iOS 10.3: az Apple is azt tanácsolja, hogy ellenőrizd az iCloud beállításaidat

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amennyiben biztonságban szeretnénk tudni az adatainkat, mindig érdemes bekapcsolni az iCloudot, mely az Apple felhő szolgáltatása.

iCloud beállítások az iPhone-on

Az iCloudban különböző funkciók vannak, mint például fotóink, kontaktjaink, jegyzeteink, naptáraink és jelszavaink szinkronizálása. Az iCloud automatikusan készít mentést a felhőbe is, illetve az iPhone keresése funkció is itt található meg. Egy érdekes hiba folytán néhány felhasználónál az iCloud bizonyos szolgáltatásai ki- vagy éppen bekapcsolódhattak, de ezt a 10.3.1-ben már javította az Apple. Ettől függetlenül nézzünk rá erre a menüpontra.

Az Apple iCloud csapata egyes felhasználóknak kiküldött egy emailt, amiben tájékoztatta őket, hogy néhány szolgáltatás esetleg ki- vagy bekapcsolódhatott a felhasználó tudta nélkül.

Az ellenőrzéshez lépjünk be a Beállításokba, majd nyomjunk rá a nevünkre legfelül. Ezen belül keressük meg az iCloud menüpontot és nézzük meg, hogy a beállításaink helyesek-e. Ellenőrizzük, hogy az iCloud biztonsági mentés be van-e kapcsolva, illetve hogy a többi szolgáltatás ugyanúgy van-e, ahogy korábban beállítottuk. Az iCloud biztonsági mentésről korábban itt írtunk részletesebben: Hogyan készítsünk biztonsági mentést az iPhone-ról az iCloudba. A biztonsági mentés törléséről pedig ebben a cikkben: Hogyan töröljük a régebbi iCloud biztonsági mentésünket az iPhone-on?

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!