fbpx Skip to content

A legutóbbi frissítés, a tvOS 10.2 esetén az Apple úgy döntött, hogy az AirPlay funkciónak hardveres igazolás szükséges, ami azt jelenti, hogy a külső alkalmazások, mint például a Beamer vagy az AirFoil vagy bármi hasonló app, nem működik megfelelően.

tvOS 10.2 figyelmeztetés – AirFoil

Ez persze már a béta alatt látható volt a fejlesztők számára, mivel egyes alkalmazások frissültek 10.2-re. Kérdés persze az, hogy mit jelent ez a hardveres ellenőrzés, miért kellhet ez, és hogyan lehet ilyet az Apple-től kérni. Egyelőre az egyetlen megoldás, ha visszarakjuk a 10.1.1-et az Apple TV készülékünkre, mert amúgy sem hozott eget rengető újdonságokat a 10.2-es verzió.

Az általában az Apple csak néhány napig, hétig szokta megengedni, hogy visszarakjuk a régebbi szoftvert. Ez a cikkünk megjelenésekor is igaz, tehát most még vissza tudjuk rakni az iOS 10.1.1-et. A tvOS 10.1.1 aláírási ablaka bármikor bezáródhat, ami után már nem lesz lehetséges azt visszatenni. Akinek tehát ez szempont, az mihamarabb tegye vissza a 10.1.1-et, ameddig még lehetséges.

Azt, hogy az Apple aláírja-e még a tvOS 10.1.1-et, ebből a cikkünkből lehet megtudni: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Lépésről – Lépésre

A tvOS 10.1.1-et restorolni kell az Apple TV készülékünkre. Emiatt természetesen az összes adatunk, és beállításunk elveszik az Apple TV-n. Szükségünk lesz egy USB-C kábelre is, tehát mielőtt nekiállnánk, szerezzünk be egyet.

  1. Töltsük le a tvOS 10.1.1-es IPSW fáljt ebből a cikkünkből: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?
  2. Dugjuk rá az Apple TV-t a számítógépünkre, és keressük meg az iTunes-ban a Restore gombot.

tvOS 10.1.1 restore

A sikeres telepítés után töltsük le a telefonunkra az Apple TV Remote alkalmazást és segítségével állítsuk be az eszközt.

[appstore id=”1096834193″]

Ezután lépjünk be az Apple TV-n a Beállításokba, és kapcsoljuk ki az automatikus frissítést, hogy véletlen se frissüljön az eszköz. Az Apple TV-n egyszer felugrik majd, hogy letöltjük-e a frissítést, itt nyomjunk a későbbre.

Ezek után továbbra is használhatjuk a Beamer vagy az AirFoil alkalmazásokat, ameddig a fejlesztők nem frissítik a 10.2-re. Ha pedig már frissítették őket, akkor mi is frissíthetünk a 10.2-re.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Akkor most ezzel kinyírták az AirFoil-t és a Beamert? Vagy lesz megoldás, csak még épp most nincs…

  2. @Kovács Péter: most is van megoldás: vissza kell tenni a 10.1.1-et. hogy később a 10.2-vel működni fognak-e az a fejlesztőkön (is) múlik.

  3. Akkor ezzel most kinyírják az Airparrot-ot és társait? Amivel megkerülhető volt, hogy ne csak az Apple által engedélyezett eszközöket lehessen tükrözni AppleTV-re (hanem pl 2010es MBA-t, vagy a Wines PC-t), mindezt azok után, hogy a régi AppleTV-n meg kinyírták az Airplayt, ha friss eszközeid vannak, és meg akarnád tartani a JB-t (5.3)…
    Ez az Apple egyre lejjebb süllyed…

  4. Hogyan tudom vissza állítani? Mit kell tennem hozzá?

  5. Hogyan tudom vissza állítani? Mit kell tennem hozzá? Mert nekem nincs olyan USB ami a hátulján van és ugye nincs rajta részét gomb mint AirPort expersen.

  6. Hogyan tudom vissza tenni?

  7. @trigmegistos: lépésről lépésre ez van leírva a cikkben. még kábel vásárlására is van link. elolvastad a cikket?

  8. @Ffx: Hogy hogy régi AppleTV-n kinyírták az AirPlayt? én speciel nem frissítettem de nekem tökéletesen működik az AppleTV 3 on minden ami korábban ment. Akkor azt sem szabad frissíteni?


Add a Comment