fbpx Skip to content

Az új iPad olcsó. Lényegében ez a legnagyobb érv amellett, hogy megvásároljuk, de bővebben már írtam róla ebben a cikkben: iPad Pro vagy új iPad vagy iPad Air 2 vagy iPad mini? Melyiket vásároljam meg?

iPad VS. iPad Air

Az iFixit szétszedte a készüléket, és arra a megállapításra jutott, hogy valójában egy első generációs iPad Air készülékkel találkozhatunk, viszont gyorsabb processzorral, és 44%-kal fényesebb kijelzővel. A fenti képen balra az iPad Air 1, jobbra pedig az új iPad látható. Hasonlóak, nem?

Az új iPad megkapta az ujjlenyomat-olvasót is, és ezzel a szerelhetőségre adható pontszám is rosszabb lett, mivel ugye át kell építeni minden esetben a Home gombot, ha a kijelző esetleg betörne. A kijelző felbontása, a ppi érték és a kamera az iPad Air 2-höz hasonló, vagy épp azzal egyezik meg. A 9to5Mac már ki is bontotta és megnézte, hogy milyen az új iPad, így érdemes megnézni erről a videót, ha valaki a vásárláson gondolkozik:

Összességében tehát nem szerepel rosszul az új készülék, és még mellette olcsó is. Így egy alternatív megoldás lehet az iPad Pro mellé, ha nincs szükségünk az Apple Pencilre, vagy egy jobb kijelzőre, gyorsabb processzorra.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Hát ez alapján biztos, hogy marad az Air 2 4G-m 🙂 44%-kal több fényerő?????? El se tudom kézelni mihez kellene. Benti használatkor ez is kiégeti a retinámat ha felspannolom, de még kint napsütésben is elég jól használható. Sebességre pedig eddig sem volt panaszom.

  2. Ez az iPad se 🙂 Szerintem ez lett az iPad belépő készüléke .., nyilván az eladások felpörgetése miatt készült de gondolom ez arra is jó , hogy beeteő készülék legyen.., aki most vesz először iPad -et az 2 év múlva lehet, hogy megveszi a pro készüléket ….,

  3. @Kovács Péter: Ez nem az iPad Air 2 utóda. Az iPad Air vonal (és vele az egy iPad létezik elv) megszűnt. Van a pro, ami a csúcskategória, és van a sima, ami olcsó. Ez kitűnő választás iPad Air és korábbi iPadeket használóknak, hisz mindhez képest előrelépés és teljesen korrekt áron. Ha Air 2-ről akar valaki váltani, ő Prora tud, az valóban sokkal többet ad, ez (a kijelző miatt) kevesebbet, erre arról nem éri meg váltani,

    /off, pénteken volt szerencsém a Tab S3-hoz, ami ugye a Pro konkurense lenne árban és tudásban is… na ezek után abszolút nem értem az új iPad kapcsán a kijelző laminálás hiányát, mint probléma. Mert igaz, hogy az laminált, de szerintem még az iPad 2 kevésbé tükröződött.

  4. Ezt imádom… Olcsó IPad 329$ de nálunk már 410€… majdnem 100$-al drágább

  5. @dakota69: a kinti ár még mindig nettó! erre tehát rájön a dollár-euró átváltás az EU-s importnál, majd itthon a 27% ÁFA.

  6. Üdv urak!
    Véleményeket szeretnék kérni .
    Hamarosan cserélni kellene a Mini3 gépünket . Sebességgel semmibaj csak a kijelző mérete miatt gondoltunk a váltásra .
    Szerintetek ez megfelelő lenne ?

  7. @zsebike5: Vagy ez, vagy egy kifutó Air 2-t ha jó áron meg tudsz csípni.

  8. Köszönöm !

  9. Milyen tok jó erre?


Add a Comment