fbpx Skip to content

Pár napja vettem észre, hogy az Apple.hu oldalon is elérhető az Apple “képes” könyve, melyet még pár hónappal ezelőtt mutatott be Jony Ive.

Apple könyv - iPhone 2G

Ezt mi még tavaly ősszel néztük meg Dani kollégával a felújított Regent Street-i Apple Store-ban, és már akkor is lenyűgözött, hogy mennyire szép fotókat készített a cég ezekről a termékekről, illetve a termékek készítéséről. Nyilván az ár/érték az igen csak “Apple-ösre” sikeredett, mert hazánkban is drágán vásárolhatjuk meg ezt a könyvet – de jó hír az, hogy ha szeretnénk, már megtehetjük.

A Designed by Apple in California című könyv az Apple dizájntörténetének 20 évét 450 fotón keresztül ismerteti meg, melyeken a termékeket és megalkotásuk különböző munkafolyamatait követhetjük nyomon. A legkorábbi iMac‑modelltől az Apple Pencilig rengeteg terméket felölelő keményfedeles kiadású képes krónika nem csupán főhajtás az Apple tervezési, mérnöki és gyártási munkafolyamatainak aprólékossága előtt, hanem egyben annak ékes bizonyítéka is.

Apple könyv - Apple tok

A nyolcszínes színbontással, a szellemképes nyomtatást nagyban kiküszöbölő tintával, speciális gépi megmunkálású német papírra nyomott kemény kötésű kiadvány matt ezüstözött széleket kapott. Több mint nyolc éven át, ugyanolyan gondossággal és odafigyeléssel készült, mint amit a benne szereplő termékek is kaptak. A visszaemlékezés egyben tisztelgés is a dizájn, a mérnöki munka és gyártási módszerek apró részletekig kidolgozott volta előtt, ami minden mástól megkülönbözteti az Apple-t. (Apple.hu)

A bevezetőt a híres designer, Jony Ive írta, ami természetesen a Magyarországon elérhető könyvben is angolul van, tehát nem fordította le a cég számunkra. Ahogy már korábban is írtuk, a kiadvány két változatban érhető el, egy kisebb, mely 59 990Ft-ba kerül, és egy nagyobb, melyért 89 990Ft-ot kell kifizetünk, ha szeretnénk megvásárolni otthonra.

Van olyan Szifon.com olvasó, akinél ez a könyv megtalálható? 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Hamarosan lesz :), majd szólok 🙂

  2. Nálam pdf-ben megvásárolható 5000-ért xD

  3. 90e egy könyv…. 90!

  4. @dnp: A coffe table book-ok világában ez amúgy nemigazán kirívó ár, simán vannak 300-500 dolláros cuccok.

  5. Én az: Assembled in china verziót várom. Az is kaphato lesz majd?


Add a Comment