fbpx Skip to content

Az Apple évről évre megörvendeztet minket egy új felülettel, új designnal, új innovációval. Nem mindig azt kapjuk, amire számítunk, de szinte minden évben kapunk valami újat, egyedit.

designed-by-apple-in-california-1

A cég erről készített most egy könyvet is, ami nagy felbontású fotókat és az azokhoz kapcsolódó történeteket tartalmazza. A könyv minden egyes része elmesél valamit: valami olyat, amit eddig nem láttunk, és részleteibe megy. Az elmúlt 20 év design fejlődését láthatjuk benne 450 fotón keresztül.

A “Designed by Apple in California” Steve Jobs előtt tiszteleg. Erről Jony Ive is beszél egy videóban, hogy mit találunk majd a 199, illetve 299 dolláros könyvben:

A könyv két méretben érhető el, és különleges, egyedileg színezett és ezüst élekkel ellátott papírra nyomtatták. Az Apple közlése alapján a könyvet nyolc év munkája után adják most ki – és a kiadó maga az Apple, nem pedig egy külső cég.

A teljes oldalas fotókat Andrew Zuckerman készítette, ami fotó minőségre is egy fotóarchívumnak felel meg, pici szövegekkel kiegészítve, de a képek már önmagukban is mesélnek.

Jony Ive a következő szavakkal jellemezte a könyvet:

Noha ez egy design-könyv, mégsem a design-csapatról, a kreatív folyamatokról vagy a termékfejlesztésről szól. Ez sokkal inkább egy objektív bemutatása a munkánknak ami ironikus módon mégis épp arról fest képet, hogy kik is vagyunk. Leírja, hogyan dolgozunk, leírja az értékeinket, a részletekbe való belefeledkezésünket és a céljainkat. Mindig is azt reméltük, hogy inkább az alapján értékelnek majd minket, amit teszünk, mintsem az alapján, amit mondunk.

Változó sikerességgel, de igyekszünk olyan dolgokat megalkotni, amelyek megerőltetés nélkülinek tűnnek. Olyan dolgokat, amelyek annyira egyszerűnek, összetartozónak és “elkerülhetetlennek” tűnnek, hogy nem lehet rájuk más észszerű alternatíva.

Ennek az archívumnak a célja, hogy egy könnyed gyűjteménye legyen annak a sok terméknek, amelynek designját a csapatunk az évek során megalkotta. Reméljük, ad némi magyarázatot arra, hogy mik ezek (a termékek) és miért léteznek, miközben hasznos forrásává válik a designt tanulmányozóknak.

1115designedbyappleincalifornia_666

A speciális kiadást kizárólag az Apple-től lehet majd megrendelni, de ez is csak bizonyos országokban érhető majd el. Néhány Apple Store-ban is lesz majd raktáron, de erről nincs további információnk. A könyv két változatban lesz holnaptól kapható.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. haters gonna hate…
    (jól néz ki, de kicsit drága… mint minden…)

  2. “Designed by Apple in California” will be available beginning tomorrow, Wednesday, November 16, in small (10.20” x 12.75”) at $199 (US) and large (13” x 16.25”) at $299 (US) exclusively from Apple.com in Australia, France, Germany, Hong Kong, Japan, Korea, Taiwan, the UK and the US, and select Apple Stores.*

    The book is on display at the Apple Stores where it is sold.

    *”Designed by Apple in California” is available at the following Apple retail locations: Apple Regent Street and Apple Covent Garden in London; Apple Opera in Paris; Apple Kurfürstendamm in Berlin; Apple ifc mall and Apple Canton Road in Hong Kong; Apple Ginza in Tokyo; and Apple Sydney.

    In the United States: Apple SoHo, Apple Fifth Avenue, Apple Upper East Side, Apple Williamsburg and Apple World Trade Center in New York; Apple The Grove in Los Angeles and Apple Third Street in Santa Monica; Apple North Michigan Avenue and Apple Lincoln Park in Chicago; Apple Northpark in Dallas; Apple Union Square in San Francisco; Apple Palo Alto and Apple Infinite Loop in Cupertino.

    Forras:
    http://www.apple.com/pr/library/2016/11/15-Designed-by-Apple-in-California-Chronicles-20-Years-of-Apple-Design.html

  3. Kicsit nevetseges ez mar szerintem.

  4. Tízezret aszondom még megér, de közel hatvanat!? Kicsit erősnek tartom az apple most mégjobban megemelt, agresszív árazását.

  5. Egy újabb innováció a gyertya után, köszönjük! Reméljük nem kopik annyira, mint amennyire a dzsetblekk karcolódik. Taps-taps, szeressétek.

  6. @pAnk: a gyertya nem Apple termék.

  7. az apple műsoros blu-rayt veszem majd meg ami arról fog szólni hogyan készült az apple könyv.
    persze csak 100 ezerért…

  8. Most még k…a drága, de ha megjelenik az új verzió, megvesszük használtan olcsón ????????????????????


Add a Comment