fbpx Skip to content

Olyanra még nem igazán volt példa, hogy egy termékciklus közepén az Apple egy új színt hozzon ki az adott termékből. Ezért is fogtuk picit a fejünket, hogy ennek így mi értelme, hogy fog profitot termelni ez a cégnek, kik fogják megvásárolni?

 

Mennyiben különbözik az új iPhone 7 a régebbiektől? Miért lett pont piros? Miért most? Most akkor adjam el a már megvásárolt iPhone 7-em? Ez akkor most jobb, mint a korábbi iPhone 7? Mikor jön a következő modell, az iPhone 8? Egy átlagos iPhone vásárló fejében legtöbbször talán ezek a kérdések fogalmazódnak meg. Lássuk akkor a válaszokat.

A (PRODUCT)RED azaz a piros iPhone 7 csak színében különbözik az eredetileg megjelent iPhone 7-es szériától. Sem az iPhone 7, sem az iPhone 7 Plus nem lett jobb készülék azért, mert most új színben adta ki az Apple. Így logikusan jelenlegi iPhone 7 tulajdonosoknak semmi okuk váltani – no persze kivéve akkor, ha tetszik nekik az új szín.

Miért lett piros?

Mert a PRODUCT(RED) termékeknek ez a színe, és az új típus megvásárlásával támogatod a Global Fund HIV- és AIDS-ellenes programjait, és hozzájárulsz, hogy mielőbb megszülethessen egy AIDS-mentes nemzedék.

Miért most?

Az egy jó kérdés, hogy az Apple miért most adta ki ezt a színt. Szerintem próbálják fenntartani ezt a designt még egy fél évig vagy több ideig, mert év közben az iPhone SE kivételével eddig még nem jelent meg “új” iPhone, csak szeptemberben. Szerintem ez a szín már korábban is tervben volt, csak nem akarták akkor ellőni. Sajnos a készülék elölről továbbra sem változott, de talán ez a piros szín picit egyedibbé teszi azt. Majd meglátjuk, hogy élőben milyen.

Piros iPhone 7 videó

Mikor jön a következő iPhone? iPhone 8 lesz?

Szinte biztosak lehetünk benne, hogy a következő iPhone szeptemberben kerül bejelentésre, majd pedig azt követően forgalmazásra.

A nevét egyelőre nem tudjuk, de mivel az iPhone 8-at használja minden külföldi híroldal is, így egyezményesen ezen a néven nevezhető a hivatalos bejelentéséig. Persze az is könnyen elképzelhető, hogy csak iPhone 7s lesz a neve, legalábbis az eddigi évek alapján ez lenne a várható, de hát ezt csak az Apple tudja előre.

Tehát, ha valaki új 7-es készüléket szeretne, az még nyugodtan vásárolja meg, de talán már érdemes a használt piacon keresgélnie, ha tudja, hogy majd szeptemberben vagy esetleg karácsonykor leváltja majd.

Mikor éri meg megvenni a piros iPhone 7-et?

Akkor, ha nem tervezünk váltani, és ha nekünk a következő 1-2 évben ez a piros típus megfelel.

Piros iPhone 7 Product RED

Persze én még mindig azt mondom, hogy ne most vegyük meg, hanem néhány hónappal később, amikor már olcsóbb lesz néhány helyen, de ha van rá keret, akkor nyugodtan.

Arról, hogy melyiket érdemes venni, tehát az iPhone 7-et vagy az iPhone 7 Plus-t, korábban már írtunk: iPhone 7 vagy iPhone 7 Plus: melyiket vásároljam meg?

Jelenleg ez az új készülék inkább egyfajta reklámnak elég az Apple-nek, de arra biztosan nem, hogy rekordokat döntögessen az eladásban. Persze akinek fontos, hogy támogassa a red.org HIV/AIDS-ellenes törekvéseit, az mostantól már a piros iPhone megvásárlásával is megteheti ezt. Az emberek többsége már megvásárolta az iPhone 7-et, és többségük minden bizonnyal nem fog váltani az új piros készülékre. Akik meg eddig nem vettek iPhone 7-et, azok leginkább már az iPhone 8-at várják.

Te mit gondolsz erről? Gondolkozol esetleg a piros készüléken?

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Nem hinném, hogy olyan menő egy piros telefon. Esetleg nőknek. Bár néhány faszi is biztosan “rábukik” 🙂

  2. @Kovács Péter: Nekem például tetszik, de majd élőben eldöntöm mennyire “nőies” ez a szín. Amúgy például az arany tetszik iPadként is, de alapjában véve fekete macbook pro-m és telefonom van. Lehet ősszel a piros iPhone 8-at veszem meg. 🙂 Látni kell szerintem ezt élőben.

  3. Nekem is tetszik… Szívem szerint bevinném a telefont egy apple store-ba… És kicseréltetném.. 🙂 Kár hogy nem lehet olyant mint a használt autóknál, hogyha újat veszel akkor beszámítatod a régit… 🙂

  4. @Put2: USA-ban van ilyen készülék csere program…

  5. Az se semmi ha valaki csak a szin miatt bevallal tobbtizezres minuszt ????.

  6. Ha jól tudom az i4-nél jött ki később a fehér, szóval nem egyedi, hogy termékciklus közepén új szín jön ki.

  7. @focuspok04:
    Igaz, hogy később jött ki a fehér, de gyártási nehézségek miatt. Magát a színt a feketével egy időben jelentették be.

  8. Robi: Matt fekete i7-em van váltok Piros Plus-ra.

  9. Egy ájfon 300e Ft-ért? Hát már hogy a manóba ne érné meg?! XD

  10. bazooka: meg meg is erheti. ha nem havi 40-150-et keres akkor anyagilag sem kothetsz bele nagyon.. eleg sokat nyomkodjuk napinta a telefonunkat, akkor miert ne nyomkodjunk egy olyat ami tetszik is?


Add a Comment