fbpx Skip to content

Egy héttel az iOS 10.3, a watchOS 3.2, a tvOS 10.2 és a macOS Sierra 10.12.4 harmadik bétáinak megjelenése után az Apple elérhetővé tette a negyedik fejlesztői bétákat.

Az iOS 10.3 beta 4 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 3.2 beta 4 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, szintén a béta profil telepítése utána; a tvOS 10.2 beta 4 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 10.3 beta 4

Az iOS 10.3 beta 4 build száma 14E5260b.

Újdonságok

Az iOS 10.3 beta 4-ben az alábbi újdonságok találhatóak az előző bétához képest.

  • Egyelőre nem ismertek az újdonságok, nézz vissza később!

Ha felfedeztél valamit, ami újdonság, akkor azt jelezd hozzászólásban! 🙂

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

iOS 10.3 beta 4 letöltési linkek

Az iOS 10.3 beta 4 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 3.2 beta 4

Az új build verziószáma 14V5235b.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A watchOS 3.2 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 10.2 beta 4

Az új build verziószáma 14W5252c.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza. Természetesen amennyiben szemmel látható újdonságot fedezünk fel a bétában, frissítjük a cikket!

A tvOS 10.2 szintén APFS-re konvertálja át a fájlrendszert, erről itt írtunk részletesen: APFS – avagy mit rejt az Apple új fájlrendszere?

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-t támogatja.

macOS Sierra 10.12.4 beta 4

Az új build verziószáma 16E175b.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A macOS Sierra esetén a Beta Access Utility-vel lehet engedélyezni a béta verzióra való frissítést.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 10 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 10 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 10-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 3-ról szólókat meg itt, a tvOS 10-ről készülteket itt, a macOS Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Sziasztok!

    i7-en milyen tapasztalatok vannak? Az olvastam, hogy eléggé szívja az akkut…
    Érdemes kipróbálni?

    Üdv

  2. 2 órája van kinn és te már azt olvasod, hogy szívja az akkut. Az agyadat szívja valami, szerintem…

  3. Igaz nem ez, hanem az előző béta..

  4. SE-n az is jól dolgozott és takarékosan.

  5. @skimen A rend kedvéért mégegyszer: ha a(z apró) hibák zavarnak, akkor nem Neked való a Beta program. Ennek ugyanis az a célja, hogy a hivatalos megjelenés előtt szélesebb körben, életszerű körülmények között tesztelhesse az Apple az újabb szoftververziót az ebben a programban résztvevő önkéntesek között. Ezzel egyidejűleg célja a programnak, hogy a tesztelés közben felfedezett hibákat az erre a célra rendszeresített Feedback nevű alkalmazáson keresztül jelezd az Apple felé, hogy mielőbb javíthassák. (Nem, nem fórumbejegyzések és blogok útján várják, mert azokat nem olvassák, és őszintén szólva ezeket nem is érzem korrektnek, hiszen nem végleges verzióról van szó. Ha betekintést engedek a fejlesztési folyamataimba, akkor szerintem jogosan várhatok el egy ehhez mért korrekt, konstruktív és toleráns hozzáállást, elvégre ez egy bizalmi megállapodás lenne szerintem). Őszintén szólva az Apple szerintem még így is rendkívül toleráns, én ugyanis szűrném különféle szempontok szerint a Beta program tagjait, és lazán kipenderíteném a résztvevők jelentős részét. Mindezek mellett a programban való részvételnek feltételévé tenném a használati adatok, statisztikák automatikus küldését (emlékeim szerint jelenleg ugyanúgy tiltható, mint a végleges verzióknál)

  6. @angyalz: igen, jól emlékszel, a telepítés utáni varázslóban is tiltható a diagnosztikai adatok küldése.

  7. @jadeye: (a “ha felfedeztél valamit…” rovatba): valószínűleg érdemes lesz későbbi Beta verziókban a Spotlight-ot figyelni, mert jelenleg korlátozott funkciókkal működik mind iOS, mind macOS alatt (deviza árfolyamok, szótár, stb nem működnek, míg iOS 9.x.x alatt változatlan). MacOS ennek megfelelően a háromujjas koppintással sem ad találatot egyelőre.

  8. Üdv! Olyan kérdésem lenne hogy a beta tesztelok megkapjak a veeges szoftvert is? Nem szeretem itnuesbol vissza allitani majd a telomat ha kijott a vegleges 10.3 hanem jo lenne ha a beta frissitesek koze feldobna a veglegest… mert akkor onnantol torolnek a beta fiokom.
    Koszonom a valaszokat

  9. @Róbert Nagy: természetesen feldobja – már ha az különbözik az utolsó bétától. a béta fiókodat a hivatalos verzió nem törli, soha nem is törölte, mert nincs külön béta fiók.

  10. És ha en mondjuk most magamnak torlom a beta fiokom akkor a kovetkezo frissites majd a vegleges lesz?

  11. @Róbert Nagy: nem értem, milyen béta fiókot akarsz törölni, mert olyan külön nincs. Apple ID-d van, illetve esetleg fejlesztői regisztrációd, a készüléken meg béta konfigurációs profil.

    de mindez lényegtelen, mert ahogyan írtam, természetesen feldobja majd frissítésként a hivatalos verziót – már ha az különbözik az utolsó bétától. ha nem különbözik majd, akkor nincs mit feldobjon.


Add a Comment