fbpx Skip to content

Vannak dolgok, amik nem derülnek ki gyártás közben, ilyen például egy szoftveres hiba, vagy az LG új, 5K-s, az Apple által is ajánlott monitora, ami nem működik megfelelően, ha közvetlenül egy router mellett van.

 

Több külföldi oldalon, és az Apple hivatalos fórumán is megjelentek a panaszkodó vásárlók, hogy bizony a nagyobbik, 5K-s monitor egy router mellett vibrál, elsötétül, használhatatlannál válik. És ez nem egyedi eset, hanem tömegesen jelentették már, így minden bizonnyal foglalkozik már vele az Apple és az LG is.

Kérdés persze az, hogy ez orvosolható-e szoftveres módon. Mert ha nem, akkor bizony lehet, hogy visszahívás is lesz belőle, vagy pedig megkérik a felhasználókat, hogy “használják jól a monitorokat”, és tegyék máshová a routert. Jelenleg tényleg az a megoldás, hogy legalább két méterre legyen az adott Wi-Fi-s eszköz, és akkor nincs probléma.

A kisebb 21,5″ 4K-s LG kijelzőnél ilyet eddig nem tapasztaltak, így ez csak a nagyobbik készülékre igaz jelenleg. Ettől függetlenül, ha nem szeretnék ennyit költeni, érdemes megnézni a régebbi modelleket, és Dani kolléga is írt egy 4K-s, 27 colos monitorról az utóbbi időben, ami ugyan csak kompatibilis az otthoni routerrel. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Kár hogy ilyen bűn ronda… Mintha fejreállították volna. Jöhetnének más gyártók is hasonló, de szebb termékkel.

    Egyébként megesik az ilyen. Már több mint 2 éve 300 ezerért vettem ultraszéles LG kijelzőt, ami gyárilag támogatja a Thunderbolt csatlakozást. Természetesen nem tökéletesen… Frankón vibrált a kép. PC-re kötve nem, csak TB csatival. Kicserélték. Azóta vettem még egyet, annak is vibrált, azt is cserélték.

    Pont az ilyen kompatibilitási gondok végett lenne jó, ha a teljes szett alma logós lenne. Úgy talán kisebb az esély a hibákra.

  2. Olcsóbb monitort kell venni, azokkal nincs ilyen probléma.

  3. Amugy sem tul praktikus tul kozel tenni a routert a gephez. En teszteltem a wifi routert irodaban 1mre a geptol 100mbit volt a gyakorlati savszel (kiirni persze sokat irt), otthon 2-3mre kerult a szekrenyre a wifi, 3-400-ra gyorsult a sebesseg.


Add a Comment