fbpx Skip to content

Számomra az elmúlt évek kedvenc Apple terméke egyértelműen az Apple Watch volt, de nem is azért, mert szerintem ez a cég legjobb és leghasznosabb terméke, hanem mert eszméletlen jól lehet személyre szabni. Épp a minap tettem ki egy képet Instagramra, ahol látható, hogy egy picit “ráfüggtem” a szíj témára.

A szíjakon túl rengeteg nagyon ötletes dokkolót is terveztek már az órához, nekem is van egy elég pofás, fa példányom, de admin kolléga is beszerzett már jó néhányat (1, 2). A tökéletes dokkolót viszont csak most találtam meg az Elago W3 Stand személyében.

A technikai iránt érdeklődőknek és persze az Apple fanatikusoknak nem kell bemutatnom azt a 1984-es Macintosh-t, ami elég sok mindent megváltoztatott a számítástechnikában. Ez volt az első személyi számítógép, ami végre barátságos formájú volt és grafikus felhasználói felülettel rendelkezett, még ha az eladások nem is ezt mutatták, de ez a termék utólag visszanézve nagy siker volt és megváltoztatta a számítástechnikáról kialakult képet

A watchOS 2-vel érkezett egy új funkció az Apple Watch-hoz, mégpedig a Nightstand, ami azt tudja, ha az óra oldalára állítva töltődik, akkor éjjeli óraként funkcionál. Elég csak az éjjeli szekrényhez hozzáérni, az óra már egy apró rezdüléstől is felébred, de szerencsére nem vakító módon, hanem csak fekete kijelzőn zöld számokkal kiírja az időt, a töltöttséget, a dátumot és az ébresztő idejét. Ez azért is jó, mert csak a lényeget mutatja, amire éjjel, ha felébredünk, szükségünk lehet és ráadásul nem vakít el minket mondjuk egy fehér hátteres számlappal. Sok dokkoló viszont csak olyan állásban képes tölteni az órát amiben ez a funkció nem képes aktiválódni, ezért lehet, sokan nem is tudnak erről.

A régi Macintosh és az Apple Watch összehozása egy olyan ziccer volt, amit egyszerűen nem lehetett kihagyni. A két termék passzol egymáshoz, a rajongók imádni fogják, a kijelzők képaránya megegyező, már csak le kellett kicsinyíteni a Mac formáját és megoldani, hogy a töltőkábelt és az órát hogyan fogják tudni betenni a felhasználók, és tervezőknek ez tökéletesen sikerült is. A W3-as dokkoló az eredeti Macintosh-sal ellentétben nem kemény műanyagból készült, hanem kellően rugalmas szilikonból, aminek köszönhetően biztosan nem fogja megkarcolni a beletett órát.

Sok dokkoló a formavilága miatt a töltőkábelt komoly deformációnak teszi ki, ami után lehet, hogy a kábel máshol már nem is lesz rendesen használható, viszont az Elago dokkolójánál a kábel szinte meg se hajlik és a beszerelése is roppant egyszerű. A töltőkábel USB végét kell először áthúzni a dokkoló nyílásán, majd a mágneses véget beigazítani a helyére, a kábelt pedig a kis Macintsoh alján található vájatba betenni és már készen is vagyunk.

A W3-as dokkoló nemcsak a formavilágban követi az 1984-es Macintosh-t, hiszen még a régi floppy nyílás is megtalálható rajta, hanem a színében is. Az Apple bézs színű termékei a 80-as években a Hófehérke becenévre hallgattak és ezt a színt az Elago dokkolója is elég jól visszahozza, nem akar fehér vagy épp szürke lenni, hogy passzoljon az órák színéhez, viszont a fekete Apple Watch tulajoknak is szerettek volna kedvezni, ezért fekete színben is elérhető.

Mindegyik eddigi generációs Apple Watch-hoz tökéletesen passzol a dokkoló, sőt még a mérettel sincs gond, mert bár a 42 mm-es órához jobban passzol a képernyő kivágása, a 38 mm-est a mágneses töltő tartja pont a kivágás közepén, ezért igazából fel se tűnik, hogy kisebb. A szíjat pedig a dokkoló hátulján nyugodtan összecsatolhatjuk, hogy igazán esztétikus hatást keltsen az éjjeliszekrényen. Az előző dokkolómon az óra egyszerűen csak feküdt, ami miatt egyrészt a Nightstand nem működött, másrészt egyszer sikerült egy orrcseppel együtt úgy lerántanom, hogy betört a kijelzője, viszont az Elago W3-omnak köszönhetően ez nem fordulhat újra elő, hiszen itt egy vájatban van az óra, amiből nem tud kiesni.

Az Elago retró hatású Macintosh Apple Watch dokklóját megvehetitek az Elago oldalán is, viszont mivel ilyenkor Amerikából jön a csomag, számolnotok kell a magasabb postaköltséggel, ezért mi inkább az angol Amazon oldalukról ajánljuk a rendelést. Itt viszont valamiért csak fehér színben találtam, de persze ahogy a képeken is láthattátok, feketében is kapható.

Számomra most tényleg ez a tökéletes Apple Watch dokkoló. Nem szeretem ezt a szót használni, de ez akkor is cuki, nagyon jópofa, egyszerűen jól néz ki, barátságos az ára, minőségi a kivitelezése és nem utolsó sorban retró hangulatú. Abszolút tudom ajánlani.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. lol pár hete kimoderáltátok, amikor posztoltam… 😀

  2. @Józsi: mert offtopic volt. semmi köze nem volt ahhoz a cikkhez, ahová beírtad. a moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.

  3. @Jadeye: 😀


Add a Comment