fbpx Skip to content

Korábban már előkerültek azok a pletykák, hogy egyfajta Theater Mode-ot kaphat az iOS 10.3. Végül a tegnapi bétában ez nem érkezett meg, de azért ne csüggedjünk, úgy tűnik, az Apple Watch megkapja majd.

A Theater Mode-nak semmi köze sincs az úgynevezett Dark Mode-hoz, és a hírek szerint nem is az iOS fogja megkapni először, hanem a watchOS. Az Apple tegnap ugyan nem küldte ki az új watchOS 3.2 béta verzióját, de kikerült az ehhez tartozó dokumentum. Ebben a fejlesztők pedig megtalálták az úgynevezett Theater Mode-ot, ami tényleg egyfajta mozi üzemmód lesz.

A watchOS 3.2 fejlesztői leírása a következőket írja erről – és voltaképp már a 3.1.3-ra írják, hogy már azóta elérhető:

Theater Mode

Introduced in watchOS 3.1.3, Theater Mode lets users quickly mute the sound on their Apple Watch and avoid waking the screen on wrist raise. Users still receive notifications (including haptics) while in Theater Mode, which they can view by tapping the screen or pressing the Digital Crown.

Amint bekapcsoljuk, lenémítja az Apple Watch-ot, és a kijelző nem fog felébredni, ha felemeljük a csuklónkat. Mindezek mellett továbbra is kapunk haptikus visszajelzést értesítésekkor, illetve ha megérintjük a kijelzőt, vagy megnyomjuk a digitális koronát, akkor feléled a kijelző is.

Ez egyébként egy egyáltalán nem elhanyagolandó fejlesztés, mert én is sokszor zavartam a mellettem ülőt mozi közben, mikor a kukoricát majszolva folyton felébredt az órám kijelzője, így oda kellett figyelnem hogy a másik kezemmel egyem… 🙂 Remélem az Apple azt is beleépíti majd, hogy ebben az üzemmódban a kijelző fényereje minimum legyen, mert az is hasznos lehet egy sötét teremben.

Elképzelhető, hogy az iOS 10.3 is megkapja ezt valamelyik bétájában, abban ugyanígy a felemeléskor történő feléledést tilthatják meg, illetve a már említett Dark Mode is itt jöhet szóba – de ezzel kapcsolatban továbbra is csak pletykák vannak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. ennek az égegyadta világon semmi értelme! elég intenzíven kell az embernek mozgatni a csuklóját hogy világítson, akkor is csak pár mp-ig teszi és ha elfordítom akkor rögtön ki is alszik… Telefont sokáig elpötyörészheti az ember de az órát nézi kb 5-10mpig??? valamint eleve pulóver vagy ing ujj van rajta, szóval nem is értem, nem tudnak már mit kitalálni???

  2. Igazad van. Mindenki csak munka után és késő ősztől kora tavaszig jár moziba. Mert ugye 35 fokban nem jár senki nyáron. Nekem esti vezetéskor is néha zavaró tud lenni….nem kell teátrális mozdulatot tenni ahhoz, hogy felvillanjon….

  3. @kchris: Szerintem van értelme, én örülök neki. Az intenzívtől pedig elég messze van az a mozdulat… Agybajt is kapnék, ha állandóan izomból kéne mozgatni a csuklóm, hogy lássam mi van.

  4. Nyilván túloznia kellett, hogy valamivel alátámassza a véleményét…

  5. @Agent_H: most komolyan, veztetés közben az a 2x2cm-en pár mp-re felvillanó valami tud zavarni? Nekem van órám, vezetek is, de az hogy 1-2x felvillan pár mp-re nem éri el azt az ingerküszöböt hogy plusz még egy valamit kézzel kapcsolgassak be-ki, és elfelejtés után amikor viszont kellene, akkor kelljen kikapcsolni… Főleg hogy automata fényerőnél sötétben nem túl intenzív a fényereje és fekete a háttér az AMOLED miatt. fenntartom azt hogy ez olyan funkció aminek konkrét haszna a telefonon lenne. Órán csak parasztvakítás.

  6. Ez számomra is érdekes, hogy elöbb az óra kapja meg mint a telók. De ez miért nem lehet alap funkció, mint sok más gyártónál, hogy had döntsön a felhasználó.

  7. Hol írtam, hogy zavar?
    Te túlzol azzal, hogy intenzíven kell mozgatni az ember karját ahhoz, hogy bekapcsoljon a kijelző, ami nem igaz.
    És igen, lehetnek olyan helyzetek mikor zavarhat a kijelző fénye, mondjuk erre eddig is ott volt a raise to wake kikapcsolása…


Add a Comment