fbpx Skip to content

Bár még csak januárt írunk, és messze még a 10 éves iPhone legújabb generációjának megjelenése, azonban a pletykagépezet már beindult.

Az elmúlt napokban számos hír látott napvilágot az állítólagos iPhone 8-cal kapcsolatosan (vagy legyen majd bármi is a neve), ezeket foglaljuk most össze röviden.

Kezdjük máris az elsővel, ami a készülékek vízállóságát érinti. Jelenleg ugye tudjuk, hogy az iPhone 7 és 7 Plus az IP67 szabványnak felelnek meg, ami azt jelenti, hogy 1 méteres mélységben 30 percig garantált a készülék üzembiztossága. A készülék megjelenése óta sokan bebizonyították azonban azt is, hogy ennél jóval többet is kibír, legyen szó úszásról, kávéban áztatásról, szódáról vagy akár az óceán vízéről.

Ez azonban még nem elegendő, sok elektronikai eszköz már jobb víztűrő képeségekkel bír. Így hát nem meglepő, hogy az Apple is igyekszik ezen a téren valami újat villantani, és a pletykák szerint az iPhone 8 már megkapja az IP68 minősítést, ami 1.5 méteren garantálja a 30 perc működést, ami – valljuk be – nem rossz, és nagyobb biztonságérzetet is ad. Hogy tényleg így lesz-e? Meglátjuk, azt viszont fontos megemlíteni, hogy a Samsung is hasonlóban gondolkodik az ősszel érkező Galaxy S8 modell esetében, hiszen az S7 is már megkapta az IP68-at.

A méret igenis számít! Legalábbis az Apple felfogásában, amennyiben tényleg hihetünk azoknak a pletykáknak, melyek szerint az új készülék mindjárt 3 féle méretben jelenik meg, a megszokottak mellé pedig csatlakozik az új, 5.8″-es kijelzővel szerelt modell is. Nem csak a kijelző mérete növekedik, hanem immáron a teljes előlapot elfoglalja, és OLED panelt fog kapni. Ennek fényében változni fog majd az ujjlenyomat olvasó is, valamint kilátásban vannak új, olyan szenzorok is, amelyek lehetővé teszik az arc és különböző gesztusok felismerését. Hangulatfokozásként pedig arra is tartanak esélyt, hogy megkapjuk végre a várva-várt vezeték nélküli töltés lehetőségét.

Utolsó hírünk pedig kapcsolódik az előzőhöz. A KGI már jól ismert elemzője, Ming-Chi Kuo újabb vad ötlettel állt elő: A teljes kijelzős előlap miatt újra kell gondolni az ujjlenyomat olvasót, melynek értelmében a most használatos kapacitív szenzorral szerelt leolvasót optikaira cserélnék. Hogy ez jó hír-e? A gyártóknak semmiképpen sem, mert az optikai szenzorok kijelző alá ültetése egy új fajta, megerősített OLED panel legyártását igényli, amit pedig az tetéz, hogy az optikai szenzorok mobilokba ültetése még enyhén gyerekcipőben jár.

Végül pedig Kuo is belebegtette azon vízióját, hogy a mostani biometrikus azonosítást felválthatja az arc- és gesztusfelismerés, ami egy érdekes irányvonal lehet a jövőre nézve.

Bárhogy is alakuljon, az iPhone 8, vagy úgy egyáltalán a legújabb készülék megjelenéséig még temérdek időnk van, a szakemberek és elemzők fantáziáját azonban már most mozgatja az új készülék felépítése.

Ti milyen funkciót látnátok szívesen a következő iPhone-ban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. nekem a hardver jó így (i7), inkább iOS legyen “hibátlan”… :O

  2. Most ősszel nem az iPhone 7S jön? Egyből 8-ra ugrunk? Ezt miből gondoljátok?

  3. @redcar: minden külföldi oldal iPhone 8-ként hivatkozik a pletykákra. az eddigi évek tapasztalata a 7s-t vetítené előre. a 10. évforduló miatt meg már az “iPhone X” is felbukkant. hogy mi lesz a név, azt majd az Apple eldönti.

  4. A méretnél a “megszokottak” a 6 és 6P -t jelentik?
    Mert ha igen akkor ilyenem “SE” lesz…

  5. Én az Apple féle oled panelt várom a legjobban… A többi hír meg majd “lecsorog” a hírcsatornákon.. 🙂

  6. Izgi!.. ????????????????????

  7. Sziasztok. Lehet hülye kérdés, de mire jó a vezetéknélküli töltés? A fém hátlapot nem kell emiatt lecserélni?

  8. hihetetlen meg eleg sok honap van szeptdmberig, folyamatosan menni fog a pletykagepezet?

  9. már a pletykáknak alapján is olyan fícsöröket kap aminek semmi értelme kivévve az ip68.
    arcfelismerés minek??? inkább egy olyan ios-t rakjanak össze ami nem fagy, nem akad, nem meríti a telefont.
    Ja ha már itt tarunk egy normális akku sem ártana.

  10. Szeretnék zsiráf emojit. Meg több ezer más újabbakat. Ha lehet akkor mozogjanak is meg legyen illatuk. A hangom alapján felismerve a hangulatomat tudjon együtt sírni velem az emoji. Ki is csöppenhetne a telefonból, hogy hitelesebb legyen.

  11. Pont a kérdésen kezdtem el gondolkodni, hogy mit szeretnék és igazából nekem már az iPhone 6 is kimeríti azokat a funkciókat, amikre a mobilomat használom. Gyakorlatilag nem kell több, egyetlen egy dolgot kivéve. A rohadt aksival kezdjenek valamit és akkor lehet, hogy jövőre cserélek telefont. Másfél éves a telefonom és annyira gajra van már az aksi, hogy egy MUNKA napot talán kihúzok vele, de egy teljeset már nem. Nem akarok midenhova pótaksikkal rohangálni. Nonszensz, hogy egy 250.000 Ft.-os telefonba ennyire tré aksit raknak.

  12. Arra senki nem gondolt hogy a telefon hatuljara is lehetne az ujjlenyomat olvasot rakni? 🙂

  13. @tribi: de, gondoltak rá: van olyan androidos készülék.

  14. Arcfelismeres alapjan leptetne be, akkor mostantol vege a lampa nelkuli angry birds os kulazasnak a klotyon. Oled panel verzson is lesz, akkor tuti nem veszek semmit, 1ev mire kiderul van e vmi gyermekbetegsege.

  15. Ez a klotyó kérdés megdöccentett egy pillanatra. De végülis nem nagy cucc egy pollanatig működő, gyenge, piros fény az arcba ami elég a felismeréshez. Hacsak a kulázás közben el nem torzul a felismerhetetlenségig.


Add a Comment