Jony Ive véleménye a “Designed By Apple in California” című könyvről

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az előző hónap egyik váratlan eseménye volt, amikor az Apple kiadott egy könyvet, “Designed by Apple in California” címmel. A könyv az Apple elmúlt 20 évének termését mutatja be, a termékfotóktól kezdve egészen a gyártási módokig sok dologba belepillanthatunk.

A könyv megjelenését követően az Apple egy videóval is előrukkolt a hivatalos YouTube-csatornáján, amiben Jony Ive fejti ki véleményét, és a könyv elkészülésének okát.

A videóban szó esik arról, hogy a könyv egyedülálló módon mutatja be, hogyan és milyen kiszámíthatatlan módon változik a tervezés menete egy-egy terméknél, és az idő elteltével mennyire megváltozhat az adott eszköz megjelenése.

Ive azt is elmondja (a videóban 2 perc 15 másodpercnél), hogy a tervezők mindig a jövőben élnek, és nem túl gyakori, hogy maradna idejük egy korábbi sikerüket megünnepelni.

Az Apple egyébként az alábbi leírást fűzte hozzá a videóhoz:

A Designed by Apple in California az elmúlt 20 év Apple dizájnjait gyűjti össze és mutatja be 450 fotón keresztül, beleértve a különböző termékeket és azok gyártási folyamatait. Vizuális időutazás az első iMac-től egészen az Apple Pencilig, ez a keménykötésű könyv pedig egyszerre szolgál testamentumként és tisztelgésként azon aprólékos dizájn és mérnöki munka előtt, amelyet az Apple végez.

A videó alább megtekinthető:

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!