fbpx Skip to content

Manapság már nem újdonság, hogy minden klasszikus eszköznek van okos-megfelelője. Ez szerintem egyáltalán nem rossz dolog, sőt, egyáltalán nem tartom feleslegesnek sem, mert a világ erre halad.

withings_thermo

Az elmúlt évtizedekben nem sokat fejlődtek a hőmérők, talán csak annyit, hogy digitálisak lettek. De még mindig úgymond elég kényelmetlen a használatuk, és ez főképp egy gyermek számára az, amikor percekig mozdulatlannak kell lennie betegen. A Withings márka méltán híres, ha okos kiegészítőről van szó, és most ismét egy remek terméket készítettek, a Thermo-t.

A Thermo tulajdonképpen egy okos-hőmérő, melynek a használata rendkívül egyszerű. A méréshez a homlokunkat, és a   halántékunkat használja, pontosabban az abban elhelyezkedő ereket, amik esetén 5 másodperc alatt a 16 darab infravörös szenzor közel 4000 mérést készít. Így egy nagyon pontos testhőmérsékletet kapunk, és nem kellett hozzá csak pár másodperc. Az alábbi videó remekül megmutatja, miről is van szó:

A Thermo a halántékartériát használja méréshez, ami a legjobb a testhőmérséklet méréséhez, mert a vér itt közvetlenül a test belsejéből érkezik az artériába.

A Thermo önmagában is használható, de ha szeretnénk követni a testünk hőmérsékletét, akkor egy iOS-es alkalmazás segítségével ezt kényelmesen megtehetjük. Az app többek között abban is segít, hogy akár a család többi tagját is figyelemmel kövessük, illetve szól, ha olyan értéket kapunk, amivel már minden bizonnyal orvoshoz kell fordulnunk!

img_2644 img_2647

Ahogy az látható, push értesítést kapunk új mérés esetén, tehát ha esetleg nem lennénk otthon, akár egy testvért is megkérhetünk, hogy végezze el az egyszerű műveletet, és mi pedig értesítést kapunk az eredményről. A Thermo Wi-Fi segítségével csatlakozik az internetre, tehát nem kell folyton a telefonunk a méréshez, többek között digitálisan is mutatja, mint azt láthattátok a videóban. A Thermo azzal is számol, hogy a normál testhőmérséklet az életkor függvényében változik: a hozzá rendelt személyeknél LED jelzőfény mutatja, hogy a mért testhőmérséklet normálisnak, hőemelkedésnek vagy láznak minősül-e.

scan-nuit-c

Mivel a Thermo-nak nem szükséges a fizikai érintkezés, így éjjel is megmérhetjük a gyermekünk testhőmérsékletét anélkül, hogy felébresztenénk.

Összességében a Thermo-ra egyetlen panaszom sem volt az elmúlt hét során, igaz, lázat nem sikerült mérnem, ezt “sajnos” nem tudtam “tesztelni”. Egyetlen dolog zavart, hogy az alkalmazás teljesen angol, így a további funkciókat viszonylag nehéz használni, mert a szakszavakat ki kell szótárazni. Persze ettől függetlenül remekül tudja azt, amire tervezték!

A Thermo ideális lehet karácsonyi ajándéknak kisgyermekes családok számára, ha pedig ki szeretnénk próbálni, akkor érdemes felkeresni az iCentre More üzletet a budapesti Arena plázában, ahol a Thermo mellett más okoskiegészítőket is kipróbálhatunk!

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. nekem az óra van, az jó és jól is néz ki!

  2. @Józsi: Az is méri a testhőmérsékletedet?

  3. Az lett volna az igazi ha nyomtok egy összehasonlítást méresekben egy “analóg” hömérövel…

  4. Bocsánat,hogy a “szakember”közbeszól.Gyerekorvosként csatlakozom Pho-boyhoz,
    a hagyományosokhoz képest még egy megbízható menő/digitális/stb. lázmérővel sem találkoztam 🙁

  5. @István: Ezt próbáltad már? 🙂 Amúgy biztos többel találkoztál már mint én, de nekem ezzel “nem volt bajom” nyilván nehéz tesztelni azért.

  6. @admin: Igaz,még nem.Holnap a rendelőben nyomom a promót 🙂


Add a Comment