fbpx Skip to content

Egy elég hangulatos és egyedi ötleten alapuló flipper játékra bukkantam nemrég az App Store-ban: a PinOut!-ra. A klasszikus egy pályán való rekord felállító megoldás helyett ebben a játékban egy akár végtelen hosszú pályán kell a golyót előre terelni, úgy, hogy az idő lejárta előtt minél messzebbre jussunk.

pinout-cover

Valódi flipper gépeken viszonylag keveset játszottam eddigi életem során, viszont a Windows-ban található Pinball-lal rengeteget játszottam, pedig ott egy pályán kívül nem volt benne semmi más, nem úgy mint a mai flipper játékokban.

A PinOut!-ban nem az a cél, hogy a rendelkezésünkre álló, általában 3 golyóval mennyi pontot tudunk összegyűjteni a fix méretű és kialakítású pályán. Itt az a cél, hogy minél messzebbre juttassuk a golyót a rendelkezésre álló idő alatt. 60 másodpercről indul a játék, de a golyóval eltalálhatunk olyan objektumokat, amelyek plusz időt adnak, így ügyesek vagyunk, akkor jóformán végtelen hosszú is lehet a játék, mert a pálya biztosan nem fog elfogyni, csak mindig elég időt kell nyernünk.

pinout-1 pinout-2

Ebben a flipperben a pályának nincs teteje, így ha eléggé meglőjük a golyót, akkor nem jön vissza, hanem tovább gurul egy következő pályarészre, ahol újabb karokkal tudjuk tovább lökni a golyót. Amennyiben nem sikerül időben vagy épp jól eltalálni a golyót, akkor nincs semmi gond, nem ér véget a játék, nem fogynak a golyók, hiszen amúgy is csak egy van, hanem egyszerűen csak egy pálya résszel visszakerülünk, ahol ugyanúgy ott van legalább két kar, amivel visszalökhetjük a visszagurult golyót. Amennyiben nagyon ügyetlenek vagyunk, akár a kiindulási pontig is visszajuthat a golyó, de ennyire azért nem nehéz a dolog, viszont a játék előrehaladtával egyre több objektum és kacskaringós út mellett a sebességgel is számolnunk kell.

pinout-3 pinout-4

A PinOut! hang nékül is élvezetes, de a zenéje elég hangulatosra sikeredett, amit akár Apple Music-on, Spotify-on vagy Deezeren is visszahallgathatunk, ha nagyon megtetszett. A grafika kellően szép, jók a színek és a fények, viszont azért eszi rendesen az akksit. Erre a problémára gondoltak a fejlesztők is és két akksi kímélő módot is betettek a játékba, ami a grafikát és egyéb, csak a látványt javító funkciókat csökkentik vagy teljesen kikapcsolják.

A PinOut!-ot amúgy a méltán híres Smash Hit és a Does Not Commute fejlesztői készítették.

A PinOut! ingyenesen tölthető le az App Store-ból. Plusz 3 euróért tudjuk megvásárolni azt a lehetőséget, hogy checkpointok elérése után, mikor más színűre vált a pálya, nem kell az új játékot a legelejéről, a lila részről indítani, ha lejár az időnk, hanem folytathatjuk, ahonnan mi szeretnénk. Aki elég ügyes és kitartó és nem akar könnyítéseket, az úgyse fogja megvenni ezt a plusz opciót. Számomra picit már unalmas volt, hogy minden játék elején a lila résszel kellett kezdeni, de ezt csak részletkérdés, a PinOut! így is egy remek és hangulatos játék lett.

[appstore id=”1108417718″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. elég jó, csak rohadt idegesítő, h le tudsz esni “0-ra”… 😀


Add a Comment