fbpx Skip to content

Nem áll meg a fejlesztés a Snapchat-klón Instagram Stories-nál. Igaz, a nyelvkiöltős kutya és társai továbbra se képezik a Stories részét, viszont mostantól élő adást is csinálhatunk, és akár a privát beszélgetésben is küldhetünk eltűnő képeket, videókat.

instagram-stories-cover

Korábban már írtunk arról, hogy az Instagram Stories hamarosan élő adásra is képes lesz, mint akár a Facebook. A 10.0-s verzióval többek közt megérkezett ez az újítás is, de a szokott módon pár nap/hét alatt fog csak mindenkinél aktívvá válni.

Az Instagram Stories népszerűségét szerintem elég jól mutatja, hogy egyrészt az 500 milliós aktív felhasználóból 100 millió napi szinten használja ezt, míg a Snapchatnek, amiről ugyebár koppintották az egészet, csupán 150 millió aktív napi felhasználója van. Na de lássuk is, hogyan működnek az új funkciók.

Élő adás

instagram-app-live-video-1 instagram-app-live-video-2

Azon szerencsés felhasználók, akiknél az Instagram már bekapcsolta az élő adás lehetőséget, a Stories fülön a ‘Normal’ és ‘Boomerang’ feliratokon túl egy ‘Live’ gombot is láthatnak. Ezt megnyomva már indul is az élő videó, természetesen állóban. A követőink értesítést kaphatnak, arról, hogy mi élő adásba kezdünk, amihez hozzá is szólhatnak vagy csak simán lájkolhatják. A Facebook élő közvetítéséhez hasonlóan itt is láthatjuk, hogy hányan nézik éppen a videónkat, illetve a hozzászólásokat is rögtön mutatja, így akár egyből reagálhatunk is rájuk.

A felső Stories sávban pedig az eddigi megszokott színes körön túl egy pici piros ‘Live’ felirat jelzi, hogy az adott felhasználó nem sima story-t tett fel, hanem éppen élő adásban van.

Eltűnő képek és videók a beszélgetésekben

Már régóta az alkalmazás részét képezi az Instagram Direct, aminek a segítségével az alkalmazáson belül beszélgethetünk követőinkkel vagy követettjeinkkel. Eddig is is küldhettünk képeket csak adott személyeknek vagy csoportoknak, de ezek örökre a beszélgetésben maradtak. Aki eddig a story-nkra válaszolt, annál a beszélgetésben megjelent 24 óráig az adott kép vagy videó, de ez csak akkor ment, ha mi kiettünk valami a Stories-ba és arra válaszoltak. Mostantól viszont már egy-egy képet vagy videót eltűnősen is tudunk küldeni csoportoknak és személyeknek.

Amikor készítünk valamit a Stories-ba, Snapchat-szerűen (már meg se lepődök) eldönthetjük, hogy az publikusan is megjelenjen, vagy csak pár kiválasztott felhasználónak küldjük el. Az ilyen jellegű tartalmak a Direct fülön a felső sorban nézhetőek meg – és ha minden igaz, a képernyőfotó készítésről most már értesül a küldő, mint a Snapchatnél is.

Neked melyik újítás tetszik?

[appstore id=”389801252″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment