fbpx Skip to content

Úgy tűnik, nem állnak le a fejlesztések az Instagram háza táján, hiszen a Stories-ba hamarosan nem csak képeket és maximum 10 másodperces videókat tölthetünk majd fel, hanem élő videóközvetítésekre is lehetőségünk lesz. Bárcsak inkább egy iPad verzión dolgoznának, de szerintem az örök álom marad.

instagram-stories-cover

Az orosz Tjournal.ru értesülései szerint az Instagram már néhány felhasználónál próbaképp bekapcsolta az élő videó lehetőségét. Az androidos béta verzióban tűnt fel egyeseknek a lehetőség, így elképzelhető, hogy ez nem a megszokott módon, lassan mindenkinél megjelenik majd, hanem csak egy komolyabb frissítés fogja elhozni. Akinél már elérhető a funkció, az egy nagy piros ‘Go Insta!’ gombot kell, hogy lásson a Stories kamera nézetében, amire nyomva már egyből indul is az élő adás.

A Stories csíkban pedig a követőid egyből látni is fogják, hogy te éppen élőben próbálsz valami okosságot megosztani, ugyanis a Stories köröd alján egy nagy ‘Live’ felirat fog virítani.

instagram-live-video-beta-teaser-001

A fenti képen nekem még feltűnt a ‘Schedule’ felirat, ami lehet, hogy csak az elő adást tudja későbbre időzíteni, bár annak sok értelme nem lenne, de lehet, hogy előre be lehet állítani pár képet vagy videót, hogy azok csak később jelenjenek meg a Stories-ban. Nem tudni még, ez mire lesz jó, de én annak tudnék igazán örülni, ha be lehetne időzíteni a rendes Instagram posztokat. Annyira hasznos tudna lenni egy nyaralás során például, amikor sok mindent osztanánk meg, de net hiányában ezt csak Wi-Fi-hez érve tudjuk megtenni, de akkor meg nem a legjobb taktika egyben feltölteni több képet egymás után. Remélem, egyszer talán ezt is tudni fogja a program, mert már piszkozatokat tudunk csinálni, attól már csak egy lépés lenne, ha ezeket be is tudnánk időzíteni.

instagram-live-video-beta-teaser-002

Az Instagram Stories népszerűségét szerintem elég jól mutatja, hogy egyrészt az 500 milliós aktív felhasználóból 100 millió napi szinten használja ezt, míg a Snapchatnek, amiről ugyebár koppintották az egészet, csupán 150 millió aktív napi felhasználója van. Nyilván a Snapchat funkciókban bőven a Stories előtt jár, gondoljunk itt csak arra, hogy ott nemcsak My Story van, amiből eltűnnek a képek, hanem egyéneknek is küldhetünk ezt-azt, és azt is beállíthatjuk, hogy hány másodpercig láthassa. És akkor már nem is nagyon akarom említeni a nyelvkiöltő kutyát és társait.

Én abszolút Instagram Stories-srác vagyok. És ti?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. fejlesztés? az insta facebookozódik, a messenger meg instázódik (és snapchaeteződik)… 😀

  2. @Józsi: miután a facebook ugye megvette az instagramot, ez nem csoda.

  3. Imádom a fejlődést! Akinek van annak adatik.

  4. jogos, de akkor “vonjak ossze”… ????


Add a Comment